reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Editek ja się "miziałam" bielenda na cellulit i powiem Ci, że cos tam dawało to, ale chyba te kremy wszystkie to pic na wode, ruch jest najlepszym sprzymierzeńcem i picie dużej ilości wody i ograniczenie tłuszczów np. zero sera żołtego

Ala mi wyszło na ponad 330 zł + coś jeszcze ja :-D:-D:-D ale juz wiem, że przyszły mc będzie kiepski

Gaja mnie też nie stać na takie prezenty powyżej 600 zł ! a co to za przeliczniki ?????

reklama
Gaja masakra. Nawet mi nie mów że na komunie trzeba dać ponad 600zł.. masakra ;/

Mateuszkowa no mi właśnie przyjechał Avon. Ja teraz też raczej dużo nie będę miała ale muszę chociaż za 50zł żeby ten gratis za 1zł dostać ;)) ;))

oj tam za 50 zł to spokojnie ;-) a co wybierasz ???

ja dlatego na Komunie wole dac prezent bo kasy trzeba zawsze więcej, a tak to mojemu chrzesniakowi kupiliśmy 2 lata temu aparat cyfrowy za ok niecałe 300 zł i Biblie ( chyba :sorry2:) a teraz chrześniaczce męża ta trampoline za 450 zł łącznie z przesyłką która kosztuje 100 zł, i żałuje bo to był mój durny pomysł, a mogliśmy też aparat kupić bo to takie są głąby, że szok !!!!! czyt. rodzice dziewczynki :sorry2: teksty w stylu" kupcie większa, żeby mogły wszystkie dziewczyny skakać - 2 kuzynki - i żeby dużo kg wytrzymała, bo te dwie małe to takie wielkie, zwłaszcza jedna 10 lat ma a z 55-60 kg waży no ale cóż.. trochę żałuje, że powiedzieliśmy im o tej trampolinie no ale...za głupote się płąci :angry:

Mateuszkowa tam jest ta torebka jeszcze nie wiem czy tą czerwoną czy tą drugą pomyśle ;))
Ale wkurzyłam się na Avon bo nie dostałam dwóch mgiełek i szczotki jednej ;/ wrrrr... a to do jednej klientki do której już drugi raz jest brak ;/

Mateuszkowa ja sobie wlasnie kupiłam z lirene ujędrniająco antycelulitowy. A co do cellulitu to robię sobie co drugi dzien peeling z kawy. Coś tam pomaga:-):-).
Gaja 300zl to wcale nie jest mało. Mój Adrianek miał dwa lata temu komunię i dostał od chrzestnego 400zl a od chrzestnej złoty łańcuszek cieniusienki nawet w nim nie chodzi bo sie boi,że się urwie.Cena tego łańcuszka napewno nie była większa niż 200zl.Także u nas jakiegoś szału nie było. Ja myslę,że kazdy daje na tyle na ile go stać a nie żeby się pokazać co to ja nie mam i co mogę dać.
Alusia mnie właśnie też ciekawią te kremy co kropeczka zamówiła kurde ciekawe jak działają

Ala a nie miałaś tego "czerwonego albo żółtego kółeczka" jak zamawiałas, że jest problem z dostępnościa?!

Wy mi lepiej powiedzcie co na chrzciny mamy dać z mężem jako oboje chrześni?!!! myslałam o złotym łańcuszku z przewieszką ale po 1 złoto strasznie drogie, marny cienki łańcuszek ok 200 zł a przewieszka tyle samo albo więcej bo te z Bozią sa drogie a mała ma na imię Iza i literka "i" nie prezentuje się jakos szlachetnie z tego co widzieliśmy, myślałam o zlotych kolczykach ale jakie wkrętki czy wiszące? jakieś typowo dziciowe tzn. jakieś kotki itp ? czy takie bardziej "dorosłe" z jakimiś kamykami ? i jeszcze kasa do tego ? ile??? no i pamiątka oczywiście..

Mateuszkowa co do chrzcin to ja całkiem nie pomoge bo u nas dzieci dostały tylko kasę żadnych prezentów ale wydaje mi się że łańcuszek to nie jest chyba dobry pomysł. Mała go teraz nie będzie nosić teraz będzie tylko leżał... Może lepiej później na komunie łańcuszek a teraz te kolczyki? :) I kolczyki wydaje mi się raczej wkrętki takie malutkie ;)

Ala no masz racje, bo taki łańcuszek to co? ani na komunie nie załozy - bo dzieci z reguły maja takie same, które trzeba kupić ani nic, a wole prezent i troche kasy bo samej kasy to ile ?! chyba dosyć dużo trzeba dać
ew. myślałam o jakiejś srebrnej łyżeczce z grawerem do tego czy coś:confused::confused::confused::confused::confused:

Myśmy dostali od chrzestnego 300zł więc w waszym wypadku 500/600zł tak mi się wydaje ... A te łżeczki to moim zdaniem wyrzucanie kasy w błoto ale zależy jak kto podchodzi do takich pamiątek ;)

reklama
Ala no własnie co rodzina to obyczaj! u nas 300 zł było od gościa zwykłego - zwłaszcza z mojej strony, gdzie Mateusz dostał nawet po 1000 zł od obcego "dziadka" , a od mojego brata chrzestnego jakies 500 zł chyba + od jego narzeczonej 300 zł :szok::szok::szok: natomiast od strony męża od dziadków mały dostał 200 zł i w ogóle po 50 zł w kopercie albo po 100 zł

a chrzest jest w mojej rodzinie więc sama widzisz!!!!! aaaa..............:szok::szok::szok::szok::szok:

robie placuszka - biszkopt Edytki z truskawkami :-)

Do góry