reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Mateuszkowa - Bartuś też na chrzciny nie dostał żadnych prezentów, chociaż mnie ucieszyłaby np. huśtawka elektryczna, krzesełko do karmienia, leżaczek + coś symbolicznie do koperty. U mnie chrzestni rzucali po 500 pln, ale co tam, stać ich i mówię to poważnie, bo posady mają solidne.
Co do Sprzedawcy trampoliny namawiam Cię na chociaż numer dowodu nadania, bo firmy kurierskie wysyłają do klientów info: "nadalismy przesyłkę nr... tu możesz śledzić dostawę". Wiem, że robi to UPS i siódemka, nie wiem, jakiego kuriera wysłał gość od trampoliny.
Gaja, Alusia, Editek - po raz kolejny 2-gi, zamówiłam te same kosmetyki,, mogę Wam wrzucić zdjęcie mojego celulitisu, którego nie mam prawie wogóle... w zimie miałam taki, że widać było jak stałam :szok: teraz nie mam nawet po mocnym szczypaniu uda. Co do celulitisu polecam, a te same kosmetyki jak obiecuje producent dają 2 cm wyszczuplenia w udzie, więc u mnie pasuje :)
proszę linki:
TOŁPA- REDUKTOR CELLULITU serum wyszczuplające (2343517045) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
TOŁPA KREATOR JĘDRNEJ skóry SERUM UJĘDRNIAJĄCE (2337361298) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (ten kupiłam na biust i ramiona)

TOŁPA BODY CELULIT MASKA WYSZCZUPLAJĄCA (2305696285) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (ten mam po raz pierwszy)
TOŁPA LIFTINGUJĄCE SERUM ANTICELLULITOWE 3 w 1 (2318342829) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Wszystkich kosmetyków używam zamiennie, tydzień jeden rodzaj, tydzień drugi. Polecam pozycję 1-wszą, uważam, że spełnia swoje funkcje.
Zamawiam zawsze u farmacell na allegro, ale w rossmanie też mają te kosmetyki, w tych samych cenach, z tym, że widziałam u nich własnie tylko ten pierwszy "reduktor" a ja kupuję też kosmetyki do twarzy, których w rossmanie nie ma. No i rossmana nie ma u mnie na wsi, więc jechać do Bielska to to samo dla mnie co przesyłka.

reklama
Mateuszkowa a może bardziej jakis praktyczny prezent o ile nie mają.Mój mały dostał od chrzestnego fotelik do karmienia cena jakoś od 200-300zł zależy jaki i stoliczek edukacyjny też cena od jakiś 150zł zależy jaka firma wiadomo. A ty może z Krakowa jesteś?
Dzieki Kropeczko ja właśnie byłam wczoraj u siebie w rossmanie i nie popatrzyłam sobie,a że mam nie
daleko to dziisiaj też tam pójde a co :-). To sobie pewnie zakupie tą Tołpę jak mówisz,że tak dziala.:-)

Ostatnia edycja:
Editek oni maja juz córke ma 3 latka więc maja po niej wszystko, pozatym kase też mają
niestety moja rodzina uwielbia robić wszystko na pokaznawet jak nie mają co do gara wrzucić, ale ja faktycznie nie mam 1000 zl żeby dac tej malej, jakbym miała to bym dała o!

Iza, zakupię kosmetyki tołpowe :d tylko skończe te co mam :-)

ja dziś malo jem bo niestety co jem to przelatuje szybciej niż myśle :/

Masakra u was takie kwoty na chrzciny dają :szok::szok::szok: Matko Maks od chrzestnych razem (bo to brat z bratową ) dostał nawet nie pamiętam co ale nic drogiego. Zresztą sama nie chciałam też bo nie chciałam aby czuli sie zobowiązani i nikogo więcej oprócz nich i moich rodziców nie zapraszałam:tak: No te 100-200 zł rozumiem ale większe kwoty to przesada i stąd potem sie biora te kwoty komunijne bo jak na chrzciny daja po 500 zł to na komunię trzeba więcej żeby nie obgadali:baffled:

I tu nie chcę nikogo obrazić ale naprawdę lekki szok przeżyłam;-)

Gaja u mnie tez nie było na chrzciny szału chrzestna 300zł chrzestny ten fotelik i stoliczek ale zamawiał w sieci to wiem tez około 300 go wyszło a dziadkijedni 200 zl i drudzy też. Więcej gości u nas nie bylo dlatego ja n ie wymagam od nikogo niewiadomoczego bo wiem jakie są czasy teraz.
Ale z drugiej strony cięzko kupić coś modnego i ladnego a do tego w dobrej cenie;-).

Gaja ja Cie doskonale rozumiem!! ale co ja mam poradzić ???? u męża w rodzinie tego nie ma , ale u mnie jest może dlatego, że ze wsi są niektórzy a tam to takie przepychanki ?? i zawsze komentarze były , że u nich musi byc lepiej, drożej i wyustawniej bo co inni powiedzą?!!! ja jestem przeciwniczka tego ale znalazlam sie w takiej a nie inne sytuacji :baffled::baffled: chyba skończy się na kolczykach i 300 zł do koperty i pamiatka
ja nigdy na nikim nic nie wymuszałam w kwesti pieniędzy i prezentów poprostu tyle dali:baffled::baffled: łącznie ze chrzcin uzbieraliśmy jakieś 3 tys z kawałkiem:szok::szok::szok: ( w sumie wyrównało się to co zaplacilismy za przyjęcie ) więc splacilismy cześć pożyczki, która nadal mamy ... dziecko nie ucierpiało, ma wszystko co potrzeba :-p

no ja rozumiem jak kogos stać ale z drugiej strony to jakby brat dał na komunię Miłoszowi 1000 zł to ja bym miała niesmak tego, że dałam za mało - rozumiesz? Miłosz na komunię to od mego taty dostał najdroższy prezent bo wymarzonego laptopa, a druga była chrzestna 500 zł, reszta tak po 300-200 zł dała. I było ok bo ja nie bedę sie musiała martwic na komuniach dzieci Miłosza gości:tak: Ja się cieszę, że można sie z rodzinką dogadać, że bez szaleństw zakupowych czy pieniężnych. Choć z drugiej strony są rodzice co wymyślają prezenty za kosmiczne ceny i do tego jak dasz co innego albo mniej w kopertę to cie obgadają - znam takie rodziny, na szczęście u mnie jest odwrotnie.

Mateuszkowa to Miłosz na komunii zebrał 1700 zł i przyjęcie sie nie zwróciło hehe, kaskę mu wpłaciliśmy na lokatę póki co. I jeszcze całe żarcie rozdałam - bo mam taki charakter że nam praktycznie nic nie zostało.
Z jednej strony ci współczuję bo rozumiem, że dawali od siebie ale w drugą stronę zapewne będą oczekiwać zrewanżowania się u swoich dzieci i koło sie zamyka, bo dałabyś 200 zł to pewnie by za plecami obgadali.
Wiecie strasznie mnie takie podejście wkurza, sami uczymy rodziców i dzieci tych wystawnych prezentów, to tak jak z łapówkami dla lekarza jak nie dasz to będzie gorsze traktowanie a kto ich tego nauczył? Dobra co ja za durnoctwa wypisuję:sorry2:

Ostatnia edycja:
Gaja ja też jestem w szoku ale wiem że w Krakowie tak jest... Mam tam przyjaciółke i ma bliźniaki to na chrzciny dostawała po 1000zł a na roczek po 1500zł albo nawet więcej ;/ szaleństwo dosłownie !! Ja nawet tyle na wesele od chrzestnego nie dostałam ;/
Kropeczka a na ile Ci starcza ten pierwszy specyfik? :> Tak mniej więcej? Smarujesz się nim codziennie raz czy np 2 razy dziennie? Ja musze skore ujędrnić i cellulit zlikwidować na udach bo jest straszny ...

Dobrze że ja mam normalną rodzine w miare :p ;)) u nas na urodziny np dla chrześniaka to 50zł a na komunie to myśle 300zł tak jak na chrzciny a wesele no ten 1000zł :) Tak u nas jest i nie powiem podoba mi się ;)
A na normalnie wesele na ktore idziemy w pażdzieriku do kuzynki to też damy 300zł na jeden dzień a 500zł na dwa dni (tylko zależy czy nam zapewnią noclegi bo to koło Łodzi) :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja uważam, że Twój dostał prezenty w sam raz u nas taki dziki szał chyba na chrzest jest tylko !!!! z tego co pamiętam a mamy Komunie rok w rok od 4 lat to dzieciaki dostawały rowery, Biblie, biżuterie i kase - 100, 200 zł i tyle,

ja dam to na co mnie stać i tyle

o matko jak ten placek pachnie.......:-p:-p

sparwdziło Wam się?
bo mi tak :-)
Zobacz załącznik 464910

edit: Ala no widzisz sama, ale kasa na roczek?? o to mnie zdziwiłaś! pierwsze słysze....

edit2: Gaja masz racje, dam za mało to będą gadać..eh.......................:wściekła/y: to mogli nas obydwoje nie brać skoro o kase chodzi tak ??? mam nadzieje, że oni są inni -_-
no Ala tak a ja mam nienormalna rodzine -_- no widzisz a ja na wesele bym dala 300 zl max , u nas od chrzestnych to na wesele dostaliśmy ode mnie 1000 zl a od meża 500 zł i uważam że jest ok

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
W sumie to u nas byl tylko jeden problem na komunię bo własnie mlody wszystko ma od laptopa, po rolki rower czy quada i nawet się smiałyśmy ze szwagierką żoną chrzestnego,że jemu normalnie nie ma co kupić.:-D:-D:-D:-DDopiero później ona stwierdziła,że mogli kupić komórkę ale to już po komuni było. Aj tak źle i tak niedobrze ech...

Do góry