reklama
J
JaiKropeczka
Gość
dzień dobry 
Gaja zachęcający ten przepis na tort ale jednego nie rozumiem:
Wrzucacie tyle fajnych przepisów, że zastanawiałam się nad wątkiem niedietowym - z przepisami właśnie, bo kiedyś nie mogłam się doszukać czyjegoś przepisu, i wszystko musiałam czytać. No ale byłoby z tym kupe roboty.
Moja mama robi odchudzoną wersję kremu: jogurt miesza z galaretką owocową - mikserem - jeśli ciasto to biszkopt. Jeśli ciemne - dodaje do jogurtu żelatyny. Wychodzi takie ptasie mleczko, no ale nie ma tłuszczu.
Jolek późno wogóle zajrzałam na BB, 4 mies. przed porodem, i ciągle pracowałam dla mojego B. w domu. Później czułam się jakoś nieswojo i nie zapałałam chęcią włączenia się w dyskusje. Tu na kółku moje uczucia wybuchły gwałtowniej
Ala 3bit jest niezły, ja natomiast jestem przeciwniczką ciast na herbatnikach i biszkoptach z paczki. Jest lato, ciasto lubi być w tej temperaturze trochę rozlazłe po wyjęciu z lodówki, i później bardzo nieefektownie się kroi i wyjmuje z blachy, często cały efekt siada. No ale może Tobie się uda, ja zamiast herbatników i paczkowanych biszkoptów wolę upiec zwykły biszkopt. Trzymam &.
Gaja zachęcający ten przepis na tort ale jednego nie rozumiem:
Masło utrzeć z cukrem do białości, i wciąż miksując dodawać po łyżeczce jogurt
No to ucierać czy miksować? najpierw ucierać, potem miksować? bo mój mikser średnio utrze masło, żeby nie powiedzieć, że wcale.
Wrzucacie tyle fajnych przepisów, że zastanawiałam się nad wątkiem niedietowym - z przepisami właśnie, bo kiedyś nie mogłam się doszukać czyjegoś przepisu, i wszystko musiałam czytać. No ale byłoby z tym kupe roboty.

Moja mama robi odchudzoną wersję kremu: jogurt miesza z galaretką owocową - mikserem - jeśli ciasto to biszkopt. Jeśli ciemne - dodaje do jogurtu żelatyny. Wychodzi takie ptasie mleczko, no ale nie ma tłuszczu.
Jolek późno wogóle zajrzałam na BB, 4 mies. przed porodem, i ciągle pracowałam dla mojego B. w domu. Później czułam się jakoś nieswojo i nie zapałałam chęcią włączenia się w dyskusje. Tu na kółku moje uczucia wybuchły gwałtowniej

Ala 3bit jest niezły, ja natomiast jestem przeciwniczką ciast na herbatnikach i biszkoptach z paczki. Jest lato, ciasto lubi być w tej temperaturze trochę rozlazłe po wyjęciu z lodówki, i później bardzo nieefektownie się kroi i wyjmuje z blachy, często cały efekt siada. No ale może Tobie się uda, ja zamiast herbatników i paczkowanych biszkoptów wolę upiec zwykły biszkopt. Trzymam &.
M
Mateuszkowa
Gość
Hej
pada od rana

ale żeście napisały..
Jola.. Dziecko nie chce sikać w przedszkolu. Pomocy!!!! - Wychowanie - Rodzice radzą szukałam czegos więcej ale niestety to jak szukać igły w stogu siana.. jedyne co trzeba to przetrzymać to, ale łatwo sie mówi.. mam nadzieje, że córa szybko się odblokuje i wg mnie Ona ne robi tego złośliwie, tylko np. się boi, czuje sie niepewnie zresztą jak sama pisałaś - jest w "obcym środowisku, gdzie mówią w innym języku.. "
co do czeko to biała nie zawiera kakao ale masło kakaowe dobrze, że niska zawartość
JOlek to widzę, że Ty tak jak ja z dzieckiem, dlatego ja biegam albo rano zanim mąż wyjdzie do pracy albo jak wróci.. a bób mąż kupił w dobrej cenie bo 6 zł za kg !
Ala super, że auto sprzedane - bo taki był zamiar, tak ?
a mi możesz postawic mleko sojowe bo coli nie lubie 

jak się zmieścisz do TICO to daj znać
( oczywiście chodzi mi o ilość rzeczy
)powiem, Ci, że TICO to mój "ulubiony " samochód, zawsze się śmiejemy jak nie możemy zaparwkować naszą czerwoną fordowska krową, że Tico by staneło wszędzie nawet za 2 samochodem i luz by był 

ale wydaje mi się, że zapakowanie z dzieckiem do niego graniczyło by z cudem, chociaż kto wie czego to człowiek nie wymyśliłby 
Iza metrowca poleca z czystym sumieniem, jest boski .. capuczino smakowite ale ja nie przepadam tak za plackami masowymi.. a Bartuś to rozwinięty strasznie , super
że tak mówi i wogóle, mam nadzieje , że Mati też coś powie , bo teraz sa pojedyncze słowa ale wazne, że ze zrozumieniem 
EDytko widzę, że zmiana auta na większe nie jest za bardzo Ci po drodze
ja też nie lubie wielkich samochodów, ale.. ale.. afceci chyba tak maja, że muszą 
Gaja wow , co za dzień! a mialaś czas cos zjeść ?;-)
ja przestałam się balsamować z 3 tyg temu, już mnie to wkurzało, to mazianie sie codzienne, nie moge dotykac brzucha mojego mam taki wstręt :/ ale chyba trzeba znowu zaczać 
pada od rana

ale żeście napisały..
Jola.. Dziecko nie chce sikać w przedszkolu. Pomocy!!!! - Wychowanie - Rodzice radzą szukałam czegos więcej ale niestety to jak szukać igły w stogu siana.. jedyne co trzeba to przetrzymać to, ale łatwo sie mówi.. mam nadzieje, że córa szybko się odblokuje i wg mnie Ona ne robi tego złośliwie, tylko np. się boi, czuje sie niepewnie zresztą jak sama pisałaś - jest w "obcym środowisku, gdzie mówią w innym języku.. "

JOlek to widzę, że Ty tak jak ja z dzieckiem, dlatego ja biegam albo rano zanim mąż wyjdzie do pracy albo jak wróci.. a bób mąż kupił w dobrej cenie bo 6 zł za kg !

Ala super, że auto sprzedane - bo taki był zamiar, tak ?

Iza metrowca poleca z czystym sumieniem, jest boski .. capuczino smakowite ale ja nie przepadam tak za plackami masowymi.. a Bartuś to rozwinięty strasznie , super

EDytko widzę, że zmiana auta na większe nie jest za bardzo Ci po drodze

Gaja wow , co za dzień! a mialaś czas cos zjeść ?;-)

A
Alusia8989
Gość
Kropeczko może masz racje ale mimo wsio spróbuje
a co do wątku z przepisami to w sumie jestem za :-) hmmm mogłabym nawet się tym zająć ale na zasadzie że każdy przepis byłby w osobnej odpowiedzi w osobnym wątku ? Bo spisu treści nie potrafie zrobić :-)
Chyba że któraś potrafi zrobić to lepiej i inaczej

Chyba że któraś potrafi zrobić to lepiej i inaczej
Dorota jadłam wczoraj, sniadanie 2 kromki razowca, obiad szpinak z jajkiem i czosnkiem i skibka razowego do tego i potem zjadłam chyba z kilogram czereśni
A dziś z rana kawałek ciasta
No ale co raz sie żyje.
A co do brzucha to co cie w nim brzydzi???? Chyba mojego nie widziałaś, jak dziś abs ćwiczyłam z koszulką w górze to jak się bokiem położyłam na te boczne partie brzucha to marszczył mi sie jak worek i co ja mam powiedziać i do tego wisiał jak worek
Acha i przyszło me tankini jak będe miała chwilke to cyknę fotkę

A dziś z rana kawałek ciasta

A co do brzucha to co cie w nim brzydzi???? Chyba mojego nie widziałaś, jak dziś abs ćwiczyłam z koszulką w górze to jak się bokiem położyłam na te boczne partie brzucha to marszczył mi sie jak worek i co ja mam powiedziać i do tego wisiał jak worek

Acha i przyszło me tankini jak będe miała chwilke to cyknę fotkę
M
Mateuszkowa
Gość
Gaja to, że jest jak ZWIS
nie akceptuje go..
i koniecznie pokaż to tankini :-)

i koniecznie pokaż to tankini :-)

Gaja to, że jest jak ZWISnie akceptuje go..
i koniecznie pokaż to tankini :-)![]()
no ale jak nic sie z nim nie da już zrobić to co wtedy? Ja ćwiczę i ćwiczę i dalej wisi więc chyba musze się z tym pogodzić, bo mięśnie juz mam po tych 6 m-cach ćwiczeń ale skóra nadal wisi

M
Mateuszkowa
Gość
może kiedyś to przełknę
ale póki co jak smaruje brzuch to jest to z prędkościa światła 

reklama
Ja tam staram się o moich zwisach nie myśleć podczas masowania i wcierania balsamu.
Czasem owszem, popatrzę na te moje ciało i płakac mi sie chce, że tak to wygląda babcia w wieku 70 lat a nie 30-letnia dziewczyna ale co mi to daje? Nic, nic przecież nie zmienię narzekaniem. Ale fakt obwisła skóra jest okropna
Czasem owszem, popatrzę na te moje ciało i płakac mi sie chce, że tak to wygląda babcia w wieku 70 lat a nie 30-letnia dziewczyna ale co mi to daje? Nic, nic przecież nie zmienię narzekaniem. Ale fakt obwisła skóra jest okropna

Podziel się: