reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Ala ja balsamuję sie rano i wieczorem bo tak na tym balsamie jest napisane ale czy są efekty - ja nie widzę żadnych, skóra tylko nawilżona i wsio:confused2:

reklama
dzień dobry :)
Gaja zachęcający ten przepis na tort ale jednego nie rozumiem:

Masło utrzeć z cukrem do białości, i wciąż miksując dodawać po łyżeczce jogurt
No to ucierać czy miksować? najpierw ucierać, potem miksować? bo mój mikser średnio utrze masło, żeby nie powiedzieć, że wcale.
Wrzucacie tyle fajnych przepisów, że zastanawiałam się nad wątkiem niedietowym - z przepisami właśnie, bo kiedyś nie mogłam się doszukać czyjegoś przepisu, i wszystko musiałam czytać. No ale byłoby z tym kupe roboty.:crazy:
Moja mama robi odchudzoną wersję kremu: jogurt miesza z galaretką owocową - mikserem - jeśli ciasto to biszkopt. Jeśli ciemne - dodaje do jogurtu żelatyny. Wychodzi takie ptasie mleczko, no ale nie ma tłuszczu.
Jolek późno wogóle zajrzałam na BB, 4 mies. przed porodem, i ciągle pracowałam dla mojego B. w domu. Później czułam się jakoś nieswojo i nie zapałałam chęcią włączenia się w dyskusje. Tu na kółku moje uczucia wybuchły gwałtowniej :-D
Ala 3bit jest niezły, ja natomiast jestem przeciwniczką ciast na herbatnikach i biszkoptach z paczki. Jest lato, ciasto lubi być w tej temperaturze trochę rozlazłe po wyjęciu z lodówki, i później bardzo nieefektownie się kroi i wyjmuje z blachy, często cały efekt siada. No ale może Tobie się uda, ja zamiast herbatników i paczkowanych biszkoptów wolę upiec zwykły biszkopt. Trzymam &.

Kropka ja miksowałam całość:tak:
właśnie go spróbowałam i jest pyszny ale biszkopt za mało nasączyłam i troszkę suchawy:baffled: Wiecie nigdy z taką masa nie jadłam to musiałam spróbowac - spale później:-p

Hej

pada od rana :crazy::crazy:

ale żeście napisały.. :D

Jola
.. Dziecko nie chce sikać w przedszkolu. Pomocy!!!! - Wychowanie - Rodzice radzą szukałam czegos więcej ale niestety to jak szukać igły w stogu siana.. jedyne co trzeba to przetrzymać to, ale łatwo sie mówi.. mam nadzieje, że córa szybko się odblokuje i wg mnie Ona ne robi tego złośliwie, tylko np. się boi, czuje sie niepewnie zresztą jak sama pisałaś - jest w "obcym środowisku, gdzie mówią w innym języku.. " :hmm: co do czeko to biała nie zawiera kakao ale masło kakaowe dobrze, że niska zawartość:zawstydzona/y:

JOlek to widzę, że Ty tak jak ja z dzieckiem, dlatego ja biegam albo rano zanim mąż wyjdzie do pracy albo jak wróci.. a bób mąż kupił w dobrej cenie bo 6 zł za kg !:-D

Ala super, że auto sprzedane - bo taki był zamiar, tak ? :-D a mi możesz postawic mleko sojowe bo coli nie lubie :-D:-D:-D jak się zmieścisz do TICO to daj znać :D ( oczywiście chodzi mi o ilość rzeczy :tak:)powiem, Ci, że TICO to mój "ulubiony " samochód, zawsze się śmiejemy jak nie możemy zaparwkować naszą czerwoną fordowska krową, że Tico by staneło wszędzie nawet za 2 samochodem i luz by był :-D:-D:-D ale wydaje mi się, że zapakowanie z dzieckiem do niego graniczyło by z cudem, chociaż kto wie czego to człowiek nie wymyśliłby :-D

Iza
metrowca poleca z czystym sumieniem, jest boski .. capuczino smakowite ale ja nie przepadam tak za plackami masowymi.. a Bartuś to rozwinięty strasznie , super :-D że tak mówi i wogóle, mam nadzieje , że Mati też coś powie , bo teraz sa pojedyncze słowa ale wazne, że ze zrozumieniem :tak:

EDytko widzę, że zmiana auta na większe nie jest za bardzo Ci po drodze :-D ja też nie lubie wielkich samochodów, ale.. ale.. afceci chyba tak maja, że muszą :-D

Gaja wow , co za dzień! a mialaś czas cos zjeść ?;-):-D ja przestałam się balsamować z 3 tyg temu, już mnie to wkurzało, to mazianie sie codzienne, nie moge dotykac brzucha mojego mam taki wstręt :/ ale chyba trzeba znowu zaczać :(

Kropeczko może masz racje ale mimo wsio spróbuje :-D a co do wątku z przepisami to w sumie jestem za :-) hmmm mogłabym nawet się tym zająć ale na zasadzie że każdy przepis byłby w osobnej odpowiedzi w osobnym wątku ? Bo spisu treści nie potrafie zrobić :-)
Chyba że któraś potrafi zrobić to lepiej i inaczej :)

Dorota jadłam wczoraj, sniadanie 2 kromki razowca, obiad szpinak z jajkiem i czosnkiem i skibka razowego do tego i potem zjadłam chyba z kilogram czereśni:-D

A dziś z rana kawałek ciasta:zawstydzona/y: No ale co raz sie żyje.
A co do brzucha to co cie w nim brzydzi???? Chyba mojego nie widziałaś, jak dziś abs ćwiczyłam z koszulką w górze to jak się bokiem położyłam na te boczne partie brzucha to marszczył mi sie jak worek i co ja mam powiedziać i do tego wisiał jak worek:confused2:

Acha i przyszło me tankini jak będe miała chwilke to cyknę fotkę

Gaja to, że jest jak ZWIS:eek::eek: nie akceptuje go..
i koniecznie pokaż to tankini :-):tak::tak::tak:

no ale jak nic sie z nim nie da już zrobić to co wtedy? Ja ćwiczę i ćwiczę i dalej wisi więc chyba musze się z tym pogodzić, bo mięśnie juz mam po tych 6 m-cach ćwiczeń ale skóra nadal wisi:sorry: Zresztą ja bym musiała miec obrzydzenie do całego mego ciała - no przedramiona mam fajne i na tym koniec:-p

reklama
Ja tam staram się o moich zwisach nie myśleć podczas masowania i wcierania balsamu.
Czasem owszem, popatrzę na te moje ciało i płakac mi sie chce, że tak to wygląda babcia w wieku 70 lat a nie 30-letnia dziewczyna ale co mi to daje? Nic, nic przecież nie zmienię narzekaniem. Ale fakt obwisła skóra jest okropna:zawstydzona/y:

Do góry