Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Witam. Jaki krem używaliście dla noworodka przeciw odparzeniom? Nie chodzi mi o krem na odparzenia tylko taki który zapobiega. Wszystkie kremy jakie znam są już na powstałe odparzenia. Jaki polecacie i jak często stosowałyście?
Żadnego. Często zmieniałam pampersy i ograniczałam używanie mokrych chusteczek. Przemywałam skórę przegotowaną wodą i córka praktycznie nie miała odparzeń. Jak tylko pojawiało się jakieś zaczerwienienie to smarowałam grubo Bepantenem i szybko schodziło.
Z tego co mówiła mi położna oraz w szpitalu teraz odchodzi się od stosowania kremów zapobiegawczo
Ja odradze tylko bestsellery marki Mustela. Jest kilka super produktów tej firmy ale nie jest to krem na odparzenia. Moja córka miała po nim od razu pupę jak pawian. Warto też wybrać dobre oddychające pieluchy. Ja stosowałam pampers premium care i harmonium pure I bez kremu nie było odparzeń.
Nic. Wietrzyć pupę chwilkę po każdej zmianie pieluszki i to wszystko. Pomijając pampersa to przez tłuste kremy i maści pupa ma zdecydowanie mniej powietrza.
Najważniejsze jest, żeby pupka bobasa wyschła zupełnie po myciu. Jak nałożysz krem barierowy np linimag czy bepanthen na mokrą skórę to wszystko się odparzy pod pieluchą. Ja polecam bepanthen ale na już powstałe zaczerwienienia. Ładnie regeneruje i koi.