Malena niczym się nie martw, mój Macio też ani razu sam sie nie przekręcił z pleców na brzuszek. Jak mu troszkę pomogę to mu sie udaje. Z brzuszka na plecki kilka razy dał radę. Czytałam że dzieci mają na to czas do 7 miesiąca. Moja siostrzecina np skończy rok niedawno i do tej pory sie nie przekręca. I lekarka mówi że jest ok. Też się czasem martwię o Macia że powinien się już przekręcać, ale widocznie on potrzebuje więcej czasu. Staram się go zachęcać. Może kiedyś się uda.Wogóle. Nawet nie próbuje.
Z brzuszka na plecki parę razy się udało, ale przez przypadek.
Moli - mam się martwić, czy nie?
reklama
malena81
mamusia październikowa 08
Malena niczym się nie martw, mój Macio też ani razu sam sie nie przekręcił z pleców na brzuszek. Jak mu troszkę pomogę to mu sie udaje. Z brzuszka na plecki kilka razy dał radę. Czytałam że dzieci mają na to czas do 7 miesiąca. Moja siostrzecina np skończy rok niedawno i do tej pory sie nie przekręca. I lekarka mówi że jest ok. Też się czasem martwię o Macia że powinien się już przekręcać, ale widocznie on potrzebuje więcej czasu. Staram się go zachęcać. Może kiedyś się uda.
O dzięki! Widzę, że nie jestem sama.
Tak strasznie to sie nie martwię, bo widzę, że jest silna i się rozwija.
A jak jej wczoraj próbowałm pomagać siup z plecków na brzuszek, to ona mi siadała - tak jakby na łokciu się podnosiła...
Przyjdzie i na nie pora :-) jeszcze za naszymi maluszkami nie nadążymy ;-)O dzięki! Widzę, że nie jestem sama.
Tak strasznie to sie nie martwię, bo widzę, że jest silna i się rozwija.
A jak jej wczoraj próbowałm pomagać siup z plecków na brzuszek, to ona mi siadała - tak jakby na łokciu się podnosiła...
magdziunia
Październikowa Mama'08
Racja Kate i ja się cieszę, że Sebcio jeszcze nie raczkuje.
Za to w wakacje napewno się zacznie gonitwa
Za to w wakacje napewno się zacznie gonitwa

dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Pewnie Marika u nas zacznie pierwsza RACZKOWAC :-)
moli81
Mamuśka Mikuśka
KATE nie masz co się martwić:-)Masz silną i śliczną córcię
Poprostu nie dowiary z Nią

;-)Superow:-)
Dzieczyny nie martwta się,maluchy poprostu leniu****ą jeszcze,a jak zaczną szaleć,czworakować,pełzać to dopiero będziecie się martwić i oczy dookoła mieć

Dzieczyny nie martwta się,maluchy poprostu leniu****ą jeszcze,a jak zaczną szaleć,czworakować,pełzać to dopiero będziecie się martwić i oczy dookoła mieć

Noto ja się ochwalę że Potworniasty powoli zaczyna łapać pełzanie do przodu. Tz wygląda to tak że jedną ręką podnosi się do góry , jedną nogą odpycha a reszte ciała ciągnie za sobą. Wygląda to przezabawnie. Najleprze z tego jest to że zrobi to kilka razy po czym zapomina jak to robił i dostaje szału :-) Perfekcyjnie ma za to opracowane pełzanie do tyłu i w kółkoi jak chce gdzieś dotrzeć to się tam turla :-) Siedzi już też sam. Bawi się na siedząco. Choć jak się zapatrzy za jakąś zabawkę lub chce jakiejś dosięgnąć to się przewraca. Z pozycji połleżącej już sam się podnosi.
magdziunia
Październikowa Mama'08
Brawo dla Potworniastego za pełzanie.
reklama
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
BRAWO DLA POTWORNIASTEGO ale jak to siedzi Juz sam siedzi i nie opiera sie ? siedzi sztywno ? Jakies niedowiary :-)
Podziel się: