reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

Kacper siada i chce siedzieć. Jak tylko go włożę do leżaczka czy położę na poduszkach to od razu siada i siedzi i niema siły żeby go położyć, co najwyżej na brzuch i w tedy zasuwa w kółko. Zresztą rozmawiałam już na ten temat z różnymi lekarzami i stwierdzili sami że skoro tak to wygląda to ok i żeby po prostu za długo mu nie pozwalać. Zresztą po chwili i tak się nudzi i sam zmienia sobie pozycje. Nawet jak siedzi na kolanach to się odpycha bo niechce być oparty. No i co ja mam z nim zrobić. Przeciesz niechcę skrzywdzić własnego dziecka.

No to BOMBA jak sam siada to tylko POGRATULOWAĆ DZIELNEGO ZUCHA!!:-):-)Mój Miki to leniuch widzę;-)tylko jak go trzymam na rękach to łapie za gacie i się podciąga i drze się na mnie ghihih Wredna matka ze mnie poprostu:rofl2:

reklama
MOLI ja też jestem przewrażliwiona na punkcie sadzania dzieci
MARMA Super postępy! Marika siada tylko jak jest u mnie na kolanach i wtedy odpycha się do siadu, ale nasza lekarka powiedziałą, że nawet tak nie powinna :(

MOLI ja też jestem przewrażliwiona na punkcie sadzania dzieci
MARMA Super postępy! Marika siada tylko jak jest u mnie na kolanach i wtedy odpycha się do siadu, ale nasza lekarka powiedziałą, że nawet tak nie powinna :(

ja też Mikiemu nie pozwalam,droczę się z nim dlatego się drze...siedzi tylko w foteliku samochodowym tylko przes chwilę jak go karmię,bo inaczej dupa wielka z karmieniem,a taki upitolony mam fotelik,że aż wstyd,:rofl2: Widzę,że macie super pediatrę,tylko pogratulować i pozazdrościć:tak:

U nas tez przy jedzeniu na siedząco, bo oparta o mnie nie chce i niestety w foteliku samochodowym podczas jazdy też nie bardzo chce leżeć tylko się dzwiga do siadania. Pediatra super, ale niestety tylko dopóki pracy nie zmienię, potem mnie nie stać, żeby płacić ponad 150zł za wizytę :(

słodko to wygląda Mama Maksa tylko mi serduszko szybko znowu zaczęło bić,że mamy same sadzają maluszki,przepraszam...ja się będę w tej kwestii ciągle tu udzielać,nie dlatego że się chcę mądralizować,bo akurat do tych osób raczej nie zaliczam się i nie odzywam się jak kogoś nie znam,ale na BB mogę nie?;-)poprostu to z serca,żeby w przyszłości nie pojawiły się u naszych pociech problemy np. z kręgosłupem:tak: Dlatego moja prośba,błagam kochane Wy moje mordeczki BB,NIE SADZAJCIE JESZCZE MALUSZKÓW JEŻELI SAME NIE OSIĄGAJĄ SIADU...

MINISIA Miki niby trzyma butelkę,ale bardziej się nią bawi i nie chce oddać jak mu zabieram,a jesteśmy na etapie nauki picia z butelki...Jesli chodzi o kojec to jak narazie nie musisz wkładać maluszka to na podłogę z nim,spokojnie nauczy się siedzieć,raczkować,pełzać,chodzić,wszystko w swoim czasie...Miki też nie siedzi jeszcze a do 16 miesiąca życia dziecko ma czas na to,żeby nauczyć się np.chodzić
Dziękuję MOLI za troske. Nie będę go już sadzać. Wiem że jestem mało wykwalifikowaną mamą ale naprawde krzywdy mu nie chciałam zrobić:no: (az sie popłakałam) Dzięi jeszcze raz

MOLI dzieki za rade :-) Cyli mamy same nie sadzac maluchy Nie chodzi mi o obkladanie poduszkami Ale polozenie na siedzaco dziecka nap na ziemi ? Tak jeszcze nie robic rozumiem
KATE jak Oli jest oparta plecami o moje piersi i siedzimy razem to ona sie odpycha i nie chce byc o mnie oparta i na moich kolanach siedzi sama nie oparta I co ja mam zrobic ? Ona nie chce sie opierac wtedy jest wrzask jak ja na sile chce potrzymac aby sie opierala o mnie jak siedzi mi na kolanach

Ja nie sadzam Sebcia - jeśli już to opartego o moje plecy i to krótko.
Wolę jak poleży w bujaczku albo wózku w pozycji półleżącej.
Co innego jak dziecko samo już chce i siada.

Dziękuję MOLI za troske. Nie będę go już sadzać. Wiem że jestem mało wykwalifikowaną mamą ale naprawde krzywdy mu nie chciałam zrobić:no: (az sie popłakałam) Dzięi jeszcze raz

nie płacz głupolu,bo naprawdę Cię dopadnę:angry:;-)

dorotkoMiki też się rwie do siadu jak go trzymam u siebie,wtedy podkładam pod pupę swoją rękę i wtedy kręgosłup nie jest tak bardzo obciążany a i dobrze się takim małym tyłkiem manipuluje jak coś;-):rofl2: no raczej nie powinno się sadzać dziecka na podłodze jeżeli samo nie przyjmuje tej pozycji:tak:

No a ja z tego wszystkiego poszłam dziś z małym do ortopedy. Obejrzał go pokazałam mu wszystko czyli jak mały siada i co robi i stwierdził że wszystko jest ok i prawidłowo. Powiedział że jak tak siada to może siedzieć byle by pilnować żeby nie za długo. Normalnie cały czas o tym dziś myślałam.

reklama
Do góry