reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ksiega imion

reklama
Sabina to takie ładne imię, aleznam jedną ciotke.....grr strasznie nieprzyjemnie mi siekojarzy

u Nas nadal bez zmian-Amelia Róża

No to u nas chyba zostanie Gabrysia :)) To była moja pierwsza myśl, mąż jest "za", a prababcia na pewno będzie szczęśliwa, że malutka dostanie po niej imię :)

U Nas dalej Nina Marianna, ale krążyła mi i Sz.po głowie jeszcze Jagoda... Ale raczej Nina zostanie :p
Alfa Dagmara bardzo ładne imię. A jak się z nazwiskiem komponuje?

U nas chyba jednak Milena :D Chociaż jak patrzę na te zdjęcia 3d to nic nie pasuje do Kluski :baffled:

Jagódka też fajne, mi się takie podobają, ale oczywiście sprawca woli inne.
I Dagmara i Milena pasują do nazwiska duuużo lepiej niż Aurelka. Szkoda :-(
A powiedzcie mi dziewczyny bez ślubu :D Jak to wychodzi z nazwiskiem w takim razie? Bo po ślubie to z marszu chyba po ojcu nie? Chyba że rodzice mają inne nazwiska, a bez ślubu wiem że więcej pierniczenia się...

A powiedzcie mi dziewczyny bez ślubu :D Jak to wychodzi z nazwiskiem w takim razie? Bo po ślubie to z marszu chyba po ojcu nie? Chyba że rodzice mają inne nazwiska, a bez ślubu wiem że więcej pierniczenia się...

U mnie w rodzinie była taka sytuacja i w urzędzie stanu cywilnego (a chyba wcześniej nawet w szpitalu sie pytali) było pytanie do matki dziecka (ojciec nie miał nic do gadania bo nie był mężem) , czy dziecko ma mieć nazwisko po mamie czy po tacie. Ale to było 6 lat temu , może coś się pozmieniało.

alfa ja mam juz zalatwione uznanie ojcostwa i pani mi mowila ze moge wziac swistek ze soba do szpitala w razie draki. tam jest napisane jakie nazwisko bedzie mialo dziecko.u nas tatusiowe bedzie mial:) ja mam mojego bylego nazwisko. no i jesli jest sie rozwodka to musi minac 300 dni od rozwodu zeby to zalatwic.

reklama
Do góry