reklama

Kto po in vitro?

Ewelin ja w 1szej ciazy chciałam z kolei jak najszybciej wiedziec, wiadomo najważniejsze żebym w ogole zaszła w ciąze i zeby dziecko było zdrowe, ale gdyby to była dziewczynka to był by szczyt szczytów mojego szczęscia :)

reklama
Anika mi lekarz powiedział, ze od pół roku nie stosuje się juz tej kwalifikacji na klasy zarodków, mialam w karcie zapisane cos w stylu "podano zarodka bl1.2.4" czy jakos tak, moze odwrotnie te cyferki były nawet. Szkoda, ze u nas w pl nie jest legalne badanie zarodków pod kątem płci, pewnie byśmy się zdecydowali na taki wczesny podgląd
Truskawka najwazniejsze zeby bylo zdrowe, a chlopiec czy dziewczynka...tak samo bedzie sie kochac.
Dobrze ze nie ma weryfikacji plci, bo za chwile ludzie by chcieli weryfikacje koloru oczu, wlosow...ogladalam kiedys program o in vitro do czego to wszystko zmierza i troche mnie to przerazilo, bo mowili ze niedlugo nawet ludzie zdrowi beda sie poddawac in vitro zeby wybrac cechy dziecka. Program byl z jakiejs kliniki za granica i mowili o wszystkich osiagnieciach. Takze to nie byla nagonka na in vitro tylko dokument;)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Całkowicie zgadzam się ze Strawbelka. Większość przeciwników ivf tak też patrzą na nas. I to jest duży strach. "Tworzenie ludzi". Mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie.
Chociaż -chyba w Chinach- podobne rzeczy z wyborem się dzieją.

Truskawka najwazniejsze zeby bylo zdrowe, a chlopiec czy dziewczynka...tak samo bedzie sie kochac.
Dobrze ze nie ma weryfikacji plci, bo za chwile ludzie by chcieli weryfikacje koloru oczu, wlosow...ogladalam kiedys program o in vitro do czego to wszystko zmierza i troche mnie to przerazilo, bo mowili ze niedlugo nawet ludzie zdrowi beda sie poddawac in vitro zeby wybrac cechy dziecka. Program byl z jakiejs kliniki za granica i mowili o wszystkich osiagnieciach. Takze to nie byla nagonka na in vitro tylko dokument;)

W Hiszpanii ludzie zdrowi podchodzą do in vitro jest to normalne . Oczywiście nie badają płci koloru oczu i innych cudów to dla mnie jest strasznie dziwna potrzeba ludzi. .....

Hej Kochane :)
Mam plan na dalsze moje zmagania :) tym razem podejdę do transferu na takiej trochę kombinacji (dziękuję Sham!! :* ) Ostatnio p.doktor chciała spróbować na naturalnym cyklu skoro po poprzednim sztucznym transfer się nie udał. Na naturalnym oczywiście pęcherzyk zamienił mi się w torbiel która teraz zwalczam :( To teraz zaproponowałam że może zrobimy tak: niech sobie pęcherzyk rośnie i rośnie a potem wezmę zastrzyk na pęknięcie. I zobaczymy co to z tego wyjdzie :) Tak więc w przyszłym tygodniu jadę zrobić posiewy bo poprzednie są już nieważne a muszę zdążyć przed @, potem @ i 5 maja wizyta w klinice. Zobaczymy czy torbiel się wchoneła i jak tam wszystko się ma :) Działamy dalej!! :)

W Hiszpanii ludzie zdrowi podchodzą do in vitro jest to normalne .
Ewunka ale mi chodzilo o to ze ludzie zdrowi beda podchodzic do in vitro zeby wybrac cechy dziecka: plec, kolor oczu, kolor wlosow.
Jeszcze tam cos mowili o inteligencji dziecka, ze to tez da sie zbadac.
Ogolnie dla mnie to byl matrix az mi sie nie chcialo w to wierzyc ze badania i osiagniecia w kwesti in vitro poszly tak daleko.

Ewunka ale mi chodzilo o to ze ludzie zdrowi beda podchodzic do in vitro zeby wybrac cechy dziecka: plec, kolor oczu, kolor wlosow.
Ogolnie dla mnie to byl matrix az mi sie nie chcialo w to wierzyc ze badania i osiagniecia w kwesti in vitro poszly tak daleko.

Poszukam wieczorem, moze gdzies znajde ten material na internecie, to wrzuce;)

reklama

Oglądałam ten program i tez za głowę się łapalam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry