reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Madzialenak - mam nadzieję, że będę miała równie szczęśliwe zakończenie jak u Ciebie :).... a teraz najważniejsze, żeby chociaż znalazł się jeden lub dwa ocyty i ładnie zapłodniły.

reklama
Zuzia2011 - za tydzień na 100% powinno urosnąć. To będę trzymać kciuki za to, żebyś miała super endo. A jakie zastrzyki bierzesz? Na co?

Kinga ja podchodze do crio na stymulowanym - i najpierw od 3 dc lub ok 21-23 dc podaja Suprecure (Buserelin) w zastrzykach na wyciszenie - okolo 3 tygodni u mnie zeszlo do 5 pozniej do zastrzykow dolozyli tabletki Climaval (estradiol) na wzrost endo z tego co wiem no i tak juz zlecialo kolejne 3 tygodnie... czyli kluje sie juz od 28 grudnia:szok:

Hola- (nie) dziekuje;-)

Romka ty jutro testujesz prawda??? Trzymam kciukasy:)

Domat powodzenia dzisiaj na usg

Kinga urlopik napewno dostaniesz. Ale ci zazdroszcze tego ostatniego zastrzyku:)

czyli ja powinnam mieć 9-41 wtedy bedzie ok?
Bedzie ok, ale znajac lekarzy podkarmia cie luteina zeby wiecej bylo tak w razie czego. Ja jak milam 40 to mialam zwiekszenie dawki. A teraz w ogole nie biore luteiny i chyba jestem mega odosobionym przypadkiem tutaj bo jade tylko na kwasie foliowym... No i teraz clexane czy jak mu tam... Paskudne, gorsze od gonapeptylu ;)

Wlasnie mialam jeden z najgorszych boli w zyciu... Jajnik no i podobno jak boli to dobrze bo sie kurczy tylko gorzej bo ja nie wiem jak ja to wytrzymam. No ok. Dosyc tego zlego :p

Milagors - to może weź no-spę na ten ból? Może coś pomoże ciut. A clexane masz rację. Jest paskudne. Brałam je przy pierwszym podejściu.

Zuzia2011 - kurcze to fakt długo cię już kłują. A ja dzisiaj z wrażenia nawet nie zapytałam się lekarza jakie mam endo. Ale coś tam mówił, że ok. To mu wierzę. Z endo jak dotąd nie miałam problemu. Nigdy rewelacja, ale malutkie też nie.

Milagors - to może weź no-spę na ten ból? Może coś pomoże ciut. A clexane masz rację. Jest paskudne. Brałam je przy pierwszym podejściu.

To tak lapie z zaskoczenia, trzyma 10 minut i nospa nie zdarzy zadzialac wiec trzeba to na zywca jakos przebolec.

Dziewczyny!!! Nie ma nic gorszego niz ta hiperka, juz wole pickupa miec codziennie :p

Hej dziewczęta! Pojawiam sie ostatnio rzadko ale z dobrymi wieściami na szczęście. dziś jak zwykle z duszą na ramieniu szłam na kolejne po US serduszkowym .. i mój malutki ma już 16.5 mm! widać dużą głowę, rączki , nózki, nawet się poruszał aż prawie z fotela spadłam, serduszko bije jeszcze szybciej niż ostatnio :-D Jeny żeby już tak zostało jak bo czuje cały czas że śnie.. Równo rok temu mieliśmy w Invickcie kwalifikacje do progray, cały rok ciągłego stresu, morza wylanych łez, traumy, trzech punkcjach, wydanych kroci.. i teraz po roku widok mojego małego 'mercedesa' w brzuszku! i jak tu nie walczyć... przepraszam że nie odpisze do każdej ale nie nadrabiam postępu na forum, żyje teraz w trochę innym świecie, a mdłości nie pozwalają mi za długo urzędować przy kompie wieczorem :-( do tego po 8 godzin w pracy. Trzymajcie się kochane!

Aduś bardzo się cieszę. Ja już nie mogę tech chwili dotrzymać i chodzę cała zestresowana. Jaszcze nie mogę uwierzyć i nie uwierzę póki serduszka nie usłyszę.

Sony a kiedy idzies zna usg serduszkowe? napewno już je usłyszysz jak jestes w 6tc :tak: Wierze że sie bardzo stresujesz bo ja nawet mimo iż 2 tyg temu slyszalam serduszko to dziś bardzo sie bala co zobacze

reklama
dziewczyny dostalam odpowiedz prosze o opinie...

Zasady kwalifikacji do programu:

Wiek pacjentki 21-34 lata

Wykonanie badań wirusologicznych i genetycznych na koszt kliniki Invimed
Badania wymagane do IVF
Pacjentka:
• Hbs Ag
• Anty-HCV
• WR
• Anty-HIV 1/2
• Morfologia
• APTT do wykonania przed zabiegiem OPU
• Na do wykonania przed zabiegiem OPU
• K do wykonania przed zabiegiem OPU
• Grupa krwi do wykonania przed zabiegiem OPU
• Kariotyp
• Cytologia
• Posiew z kanału szyjki macicy.

Podpisanie formularza Świadomej zgody dla dawczyni uczestniczącej w programie przekazania oocytów i formularza Umowy i zgody na leczenie niepłodności metodą in-vitro

Wynik badania fizykalnego u lekarza ginekologa

Minimalna liczba pobranych dojrzałych i odpowiednich morfologicznie oocytów musi wynosić 12. 50 % oocytów ( 6) zostanie przekazanych dla kliniki Invimed.

Jeżeli liczba dojrzałych oocytów nie przekracza 12, pacjentka zostanie zdyskwalifikowana z programu lub,

W celu uzyskania odpowiedniej ilość oocytów niezbędnych do uczestnictwa w programie pacjentka może przystąpić do ponownego cyklu stymulacyjnego na koszt kliniki Invimed w trzy miesięcznym odstępie czasowym. Za zgodą pacjentki część pobranych oocytów lub zarodków z pierwszego cyklu zostanie zamrożonych a pozostała część zostanie przekazana klinice Invimed. Pod koniec drugiego cyklu pacjentka/dawczyni otrzyma łącznie minimum 8 oocytów z dwóch cyklów stymulacyjnych. Transfer zarodków w tym przypadku odbędzie po drugim cyklu stymulacyjnym.

Jeżeli liczba uzyskanych oocytów z jednego cyklu będzie większa niż 27, pacjentka zostanie zdyskwalifikowana z programu ponieważ jakość oocytów w kohortach większych niż 27 jest zbyt niska, aby przyjąć je do programu dawstwa.

Proponujemy przekazanie 50% oocytów pacjentki i 50% zniżkę. Płatność to jedyne 5500 PLN za pełen cykl IVF lub ICSI, w tym hormony zastosowane do stymulacji.

najpierw zbadam te Amh

Do góry