reklama

Kto po in vitro?

reklama
No to tak Gameta tam się znalazłam, gdyz to najbliżej mojego miejsca zamieszkania, tylko 120 km. do kliniki. Tam leczę się już ponad 2 lata. Na początku miałam inseminację, pierwsza wyszła, ale biochemiczna, druga poronienie, trzecia nieudana, czwarta nieudana, potem jeszcze chyba z 2 i nic, piąta jest, ale ciąża pozamaciczna, usunięcie jajowodu. Ze względu na brak jajowodu po stronie gdzie mam praktycznie zawsze owulację i zaniżone parametry M podjęliśmy decyzję o in vitro. I tu brałam 9 tygodni antykoncepcję, potem gonal+ merional, i od któregośtam dnia cetrotide na zatrzymanie pękania pęcherzyków. Wystymulowali mnie miałam 6 komórek, pobrali mi w sumie tylko 2 i się nie zapłodniły:-(. lekarz stwierdził, że ze względu na moje stare jaja, bo ma 40 stkę:szok: komóry były stare.
Teraz pojechałam tylko na sprawdzenie(1 dc), zauważył w prawym jajniku 5 pęcherzyków antralnych i że ich szkoda, a mam zaniżone AMH i pisałam lekarz ni z tąd, ni zowąd zaproponował ivf, byłam przeciwna, ale że pojechałam prawie z moim ex, gdyż się rozstaliśmy pół roku wcześniej, nie daliśmy juz chyba rady, po zapytaniu lekarza, on się zgodził, więc czemu nie, choc kasy brak, ale od tamtej pory mam chłopa spowrotem:rofl2:, noi dziś w 5 dc, po 4 dawkach 2xmerional+2xfostimon dziennie "wychodowałam 6 pęcholi na prawym po 13-15 mm, i na lewym o dziwo 3x10mm, i 1 15 mm noi ciągnę dalej, a prywatnie do Gamety mam dużo, wizyty zawsze z ok. godzinnym opóźnieniem, jeden lekarz nawet przystępny, drugi-nie daj panie Boże, i to właśnie ten anty.... prowadzi zawsze przygotowanie do ivf, gdybym miała wybór nie poszłabym do tego drugiego, do tego niemiły, na moje obserwacje, odpowiedział mi "Pani to ma teorie" a ja zawsze mam wyczucie, jeśli chodzi o mój cykl, bo kto jak nie sama kobieta, a jeszcze ciągłe monitoringi, obserwacje ciała itp. itp. lata tego, ja od 2009 przez rok chodziłam w mojej miejscowiści codziennie w okresie owulacji do mojego lekarza i wiem. teraz po stymulacjach mam poprzestwiane, owulacje mam ok. 8 dnia cyklu przy pęcherzykach niewiele powyżej 16 mm, okres mam tylko 1,5 dnia-przecież nie każda kobieta jest jednakowa. Zresztą przy 5 czy 6 iui technik " wyjeb..." nasienie mojego męża na podłogę, my już nic nie mówiliśmy, on myślał, że nie widzimy, i zamiast odstąpić od zabiegu, zrobili mi go z ok 10 mln.plemników, zawsze po obróbce było ok.40 mln. Z dzieczynami z którymi pisałam to zawsze miały max. 2-3 zarodki, oni pewnie chcą kasę, bo za każde podejście trzeba płacić, a że w naszym rejonie jest tylko taka jedna toi tak będą mieli klijentów, a przy HSG myślałam, że umrę z bólu, nic mi nie powiedzieli, że mam coś wziąść, o tym dowiedziałam się już po, tak samo jak teraz nic mi nie mówili, jak i o której brać zastrzyki, sama sobie ustaliłam czas

hola jak się czujesz Kochana? Myślę o Tobie by tak jak Madzialenak, Gotadorka i dziewczynki inne by się w końcu udało. Podobne wiekowo jesteśmy, choć Madzialenak pewno młodsza sporo od nas, ale my tu od początku i tak zapoczątkowałam z Wami, byśmy w końcu przeszły na tamtą stronę, bo dokąd to.... Lawendowy też wkrótce dołączy,
zaciskam &&&& bo wiadomości pozytywne budują, a wciąż myślę o Tobie... Matko, gdyby to mój widział, powiedziałby,że upodobania zmieniłam:-)

Molly:-) faktycznie klinika nieciekawa, trzeba im troche patrzyc na ręce i dopytywac ile wlezie. Szykuj na wizyty "liste pytań", ja z taka zawsze do gabinetu wchodziłam i dr az oczami przewracał ale co tam, to co dla niego oczywiste dla nas nie musi... Tyle razy sie nie udawało więc teraz musi, &&&&&&&&&&&&&

Gotadora dlatego ja bardziej ufam tu dziewczynom niż im, trafiłaś do profesjonalisty, dużo przeszłaś na własnej skórze jak i inne dzieczynki, wolę skonsultować to z Tobą, z Wami, niż z kimś, kto i tak patrzy, by kasę wyrwać, jeszcze opierd..... pacjentkę, bo on nie ma czasu, że gdyby tak każdej tyle poświęcał, toby do emerytury siedział i tylko konsultował, na co nie ma wciąż czasu

Mój to powiedział wtedy, że jak dali mi tylko 10 mln., to że pewno to wypił:-):-D:szok::happy: i gdybyśmy nie słyszeli upadającego pudełka, toby pewno tak myślał do dziś, bo że wygląda na takiego trochę:szok::-D:-):happy::-p:tak:;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry