reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć... A ja nadal na @ czekam. Chyba nie wyrobię się ze stymulacją przed świętami :( ile u was trwała stymulacja na krótkim protokole?

wydaje mi się, ze keki zastosowała skrót myślowy. Ty masz rację zula_5 powrót do pracy nie jest możliwy, ale jeśli keki pójdzie na zwolnienie lekarskie i będzie zachowana ciągłość to umowa się rozwiąże, ale będzie na 100 % l-4 i później urlopy macierzyńskie i rodzicielski płatne przez ZUS. tylko tutaj mało czasu troszkę na l-4 z kodem ciąży. bo 2 tygodniowy okres wypowiedzenia zakończy się z dniem 28 grudnia.

Troszkę sprostuje to co napisała MagdaM33. Co do sytuacji a jakiej znalazła się keki, to najlepszym rozwiązaniem byłoby przedłużenie przez pracodawcę umowy do dnia porodu ( w przypadku gdyby keki była w ciąży - czego oczywiście życzę :) ). Wtedy należałby się zasiłek macierzyński i rodzicielski- tylko w przypadku jeśli na dzień porodu podlega ubezpieczeniu ( w tym przypadku przez pracodawcę). W przypadku zwolnienia z pracy przed dniem porodu może korzystać tylko z zasiłku chorobowego, łącznie 182 dni chorobowego, płatne 80%, lub jeśli zwolnienie będzie z kodem B, czyli ciąża to wtedy 270 dni chorobowego, płatnego 100 %.

Keki jeśli będziesz potrzebowała jakiejś pomocy co do przepisów ZUS-u o chorobowym to pisz do mnie na priv. Ile będę mogła to Ci podpowiem co i jak zrobić aby dobrze było :tak:

Ostatnia edycja:
mmm u mnie od początku stymulacji która rozpoczęła się 3 dc minęło 15 dni do punkcji, pod koniec co 2 dni podglądanie, właściwe prawie od początku jest co 2 dni, zależy jaka klinika ja od 4d miałam co 2 dni, ale np. invicta w gdańsku późno zaczyna pierwsze podgądanie, bo po tygodniu stymulacji, wiec zależy od twojej kliniki

reklama
Ja chyba bylam 3 razy na USG zeby zobaczyc jak jajeczka rosna, za kazdym razem mialam robione badania progesteronu i estradiolu...

Do góry