Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
a w którym dniu zaczęlyście stymulację?
alternatywa - Ja brałam acard 2-3 tyg. przed crio , 1x dziennie 75 mg. Potem transfer miałam w poniedziałek a w sobotę brałam wieczorem ostatnią tabletkę i potem od dnia transferu znowu 1x 1 godz. 21 a o 9 rano fragmin. Czyli zrobiłam w zasadzie 1 dzień przerwy.
Następny krok to usg pęcherzykowe 23 grudnia. Może wtedy będę mogła spać spokojniej. Mam odstawić acard i encorton. Wiek ciąży 5 tydzień 1 dzień.
tak jak lubię ten stan w trakcie odlotu, tak nienawidzę momentu dochodzenia do siebie
Tym razem jakąś końską dawkę chyba dostałam bo musiałam zasnąć w pół słowa... o coś pytał mnie anestezjolog i nawet nie wiem czy zdążyłam mu odpowiedzieć
Nic kompletnie nie słyszałam, to nie to co za pierwszym razem gdzie słowo w słowo wiedziałam o czym rozmawiali lekarze między sobą, a ja chciałam się odezwać ale nie dałam rady buzi otworzyć hehe
tym razem nawet nie wiem jak i kiedy się w łóżku znalazłam
wydaje mi się, ze keki zastosowała skrót myślowy. Ty masz rację zula_5 powrót do pracy nie jest możliwy, ale jeśli keki pójdzie na zwolnienie lekarskie i będzie zachowana ciągłość to umowa się rozwiąże, ale będzie na 100 % l-4 i później urlopy macierzyńskie i rodzicielski płatne przez ZUS. tylko tutaj mało czasu troszkę na l-4 z kodem ciąży. bo 2 tygodniowy okres wypowiedzenia zakończy się z dniem 28 grudnia.
Keki a Ty dostałaś wypowiedzenie będąc na L-4? Jeżeli tak to chyba nieprawnie?A z zaawansowaniem ciąży to chyba się mylisz bo Twoja umowa niby kończy się za 6 lat ale dostałaś wypowiedzenie 2 tygodniowe i wówczas powinnaś być minimum w 3 miesiącu ciąży. Wiem, że jest jeszcze taka ochronka 14 dniowa od rozwiązania umowy o pracę, że jeżeli zajdziesz w ciąże w tym czasie (tzn okaże się, że jesteś w ciąży) to możesz iść na zwolnienie lekarskie i za wszystko ZUS płaci. Pewna nie jestem dokładnie ale w jakimś tam kościele dzwonią więc warto dowiedzieć się dokładnie ;-)
keki , czytam tak i analizuje..... czy ty nie powinnać mieć 3 miesięcznego okresu wypowiedzenia? chyba ze krótko pracujesz?
Troszkę sprostuje to co napisała MagdaM33. Co do sytuacji a jakiej znalazła się keki, to najlepszym rozwiązaniem byłoby przedłużenie przez pracodawcę umowy do dnia porodu ( w przypadku gdyby keki była w ciąży - czego oczywiście życzę). Wtedy należałby się zasiłek macierzyński i rodzicielski- tylko w przypadku jeśli na dzień porodu podlega ubezpieczeniu ( w tym przypadku przez pracodawcę). W przypadku zwolnienia z pracy przed dniem porodu może korzystać tylko z zasiłku chorobowego, łącznie 182 dni chorobowego, płatne 80%, lub jeśli zwolnienie będzie z kodem B, czyli ciąża to wtedy 270 dni chorobowego, płatnego 100 %.
Keki jeśli będziesz potrzebowała jakiejś pomocy co do przepisów ZUS-u o chorobowym to pisz do mnie na priv. Ile będę mogła to Ci podpowiem co i jak zrobić aby dobrze było![]()