reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Peti dziekuje za odpowiedz. Ja dzis jestem w 35 dniu po transferze,transfer mialam 08.11 dwudniowego Maluszka. Zapytalam Bo bylam ciekawa czy juz napewno bedzie widoczne u mnie serduszko. Nie mialam dzisiaj tego USG,zle sie zrozumialam z lekarzem,dzis wystawil mi dopiero skierowanie na USG. A tam czekalam na dzisiejszy dzien :(

Minni27 możesz mi powiedzieć ile Cię wyniosły koszty leków przy krótkim protokole? Ja również będę podchodzić do IVF na krótkim i mniej więcej chciałam się zorientować ile mnie to po kieszeni trzepnie :(

nika13 są widełki. Niby lekarze mówią że od 2-4tys ale jak poczytałam tutaj dziewczyny to i zdarzyło się, że i więcej je wyniosła cała procedura. Wszystko zależy od tego jak będziesz się stymulować. U mnie np mało leków trzeba było i zamknęłam się w 2 tysiącach, łącznie z lekami po transferze

madzia i piotr – podziwiam Cię za wytrwałość. Ja bym tyle nie wyczekała na wynik. U mnie w klinice jest wynik po 2 h, a jak robię badanie w szpitalu to wyniki są po 14.00. &&&&& za wysoką betę.

kari75 – beta pięknie rośnie. Gratulacje Mamuśko :-)

Bziumelka - strasznie mi przykro że masz tylko jedną komórkę, ale można powiedzieć, że to jest aż jedna. Z całego ♥ życzę Ci, aby się pięknie zapłodniła :tak:

Madzia 76 – ja antyki brałam zawsze od 1 dc.

Zuzia – kurczę przykro mi, że owulka się nie pokazuje, niech diablica przychodzi, bo ile Cię jeszcze mogą kłóć. A ty ilu dniowe masz cykle?? Ale powiem Ci, że my to takie długoterminowe przypadki, ale czekamy i czekamy i mam nadzieję, że już niedługo się doczekamy swojego szczęścia… :-)

peti30 – cieszę się Twoim szczęściem, gratulacje:-)

Niepokorna, elleni – &&&&&&&&& za seksik na szkiełku.

Siaga – cudowne wiadomości, gratulacje :-)

Jo.M. - jak Twoja wizyta?? Mam nadzieję, że się nie rozłożyłaś...

Infinity - powodzenia na jutrzejszej wizycie. Odezwij się po...

yplocka1 - Twoja jutrzejsza beta będzie ogromna :-)

GRUDZIEŃ:

14: Infinity - kontrola przed udanym transferkiem
14: yplocka1 - III wysoka weryfikacja

15: Jogo - udany transfer
15: keki84 - udany transfer
16: Lotinda - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
16: labo75 - USG serduszkowe
16: Lilia♥ - tak długo wyczekiwany criotransfer :)
17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)
17: Esiek - USG pęcherzykowe
18: genna - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
23: Siaga - USG serduszkowe
27: martaczi - podglądanie zdrowego maluszka
Zuzia2011 - przybliżona data crio - jestem mamą :)

STYCZEŃ:

7: MagdaM33 - wizyta kontrolna
27: martaczi - badanie prenatalne
Hope84 - udane crio
Madzia76 – punkcja

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

nika13 tak jak napisała elleni wszystko zależy od odpowiedzi organizmu na stymulację. Ja miałam niewielkie dawki Gonalu ze względu na wysokie amh i nie było konieczności ich zwiększania. Wszystkie leki razem z tymi po transferze wyniosły mnie 1870 zł, ale kupowałam w naprawdę taniej aptece.

Nika: mnie koszt leków do stymulacji+koszt leków po transferze wyniósł ok. 4000zł.

Niepokorna: po punkcji można stosować nospe.Ja miałam lekkie pobolewania, które nasiliły się pod wieczór i zażyłam nospe, którą w razie potrzeby zalecił mi lekarz.

Piątek 13-go wcale nie był taki straszny:-)

elleni trzymam kciuki za piękny podział Twoich komóreczek. Lekarz już wspominał do której doby będą chcieli je hodować?

yplocka czekamy na kolejny wysoki wynik.

Niepokorna brzuch mnie bolał chyba ze 4 dni po punkcji, a miałam tylko 3 komórki. Leków przeciwbólowych nie brałam, ale wiem ,że można.

Minni kiedy będziesz miała usg?

reklama
Siaga: w tym problem, że nie wiem kiedy. Chciałam się umówić wczoraj, ale najbliższy termin to 29.12 i to jeszcze na drugim końcu Warszawy :szok:
Bedę starała zapisać się w innej przychodni. Mam nadzieje, że do środy już bede po. Tak bardzo się doczekać nie moge na to serduszko :)

Martaczi: pisałas ostatnio ze przepisano Ci jod. Napisz prosze jaka dawkę Ci zalecono.

Do góry