kasik36
mowi sie nie tyle o dzialaniu szkodzacym na jakosc komorek przy stymulacji, jak o dzialaniu przeciwzapalnym ibuprofenu zawartego w tym specyfiku, ktory zle wplywa na implantacje.
Jezeli jestes teraz w cyklu stymulacyjnym i juz go wzielas, to juz po rozlanym mleku, ale postaraj sie nie brac wiecej.
Jezeli pytasz sie na zapas, to przy najblizszej okazji spytaj w aptece o srodek zastepczy na bazie aspityny jak tylenol extra fort (500mg) albo cos w tym stylu. Jezeli cierpisz na poczatku miesiaczki z powodu nadmiernych skurczy macicy wez no-spa. Wiadomo ze tabletka jest najlatwiejszym rozwiazaniem, ale....
Na wszystkie dolegliwosci miesiaczkowe jest bardzo stary sposob: w momencie kiedy pojawiaja sie pierwsze bole nie wolno sie polozyc plackiem, trzeba sie ruszac. Wiem ze to brzmi barbarzynsko zakac komus sie nadwyrezac jak osoba ma ochote tylko sie zwinac w kulke i polozyc, ale wiem sama z doswiadczenia.... jak uwale sie plackiem to gorzej cierpie, niz jak zmusze sie do dobrego sprzatania czy ostrego marszu w tym momencie. Chodzi o to zeby pracujac miesniami brzucha zlagodzic ostre skurcze macicy i ulatwic oczyszczanie organu ze zluszczajacej sie tkanki. Poza tym, jak dodatkowo kobieta ma endometrioze, kiedy boli cale wnetrze jamy brzusznej, ruch tez pomaga na szybsze wchlanianie sie krwawienia i co najwazniejsze, utrudnia powstawanie zrostow.
Wielu dziewczynom pomaga kielich wina.... no ale w przypadku stymulacji zapomnij z takim remedium.
Mam nadzieje ze znajdziesz ratunek dla siebie.
CM