reklama
elleni
Fanka BB :)
Dzięki dziewczynki-* Zakupki oczywiscie się udały
kupiłam i czarne spodnie na święta i bluzkę więc jestem bardzo zadowolona
Dopiero dotarłam do domu bo w klinice był mały poślizg i długo czekałam na transfer. Przetrwały do dzisiaj 3 zarodki. Jednego blastusia klasy 4AB (cokolwiek to znaczy) teraz transferowali, drugi klasy 1BB zamrozili i trzeci pozostawili do obserwacji bo nie jest jeszcze blastocystą, a powinien już być. Mam zadzwonić za 3-4 dni i dowiedzieć się czy zahamował czy udało mu się dojrzeć.Tak wiec oficjalnie dołączam do was - oczekujących testowania 
Lilu19 my leczymy się w bocienie. Pierwszą stymulację robił Mrugacz, natomiast transfer (udany) Grygoruk, criotransfer w październiku robił Grygoruk (nieudany) i teraz stymulację i dzisiejszy transfer Mrugacz. Ja w artemidzie nie znam lekarzy niestety wiec ci nie podpowiem. Nie jestem w stanie dwóch klinik porównać. Mi w bocianie jest dobrze więc nie zmieniałam,

Lilu19 my leczymy się w bocienie. Pierwszą stymulację robił Mrugacz, natomiast transfer (udany) Grygoruk, criotransfer w październiku robił Grygoruk (nieudany) i teraz stymulację i dzisiejszy transfer Mrugacz. Ja w artemidzie nie znam lekarzy niestety wiec ci nie podpowiem. Nie jestem w stanie dwóch klinik porównać. Mi w bocianie jest dobrze więc nie zmieniałam,
Niepokorna
Elleni- teraz mocno trzymamy kciuki aby maluszek zostal z Toba przez 9 miesiecy 
Niepokorna
Boszeeee ale mi cos jezdzi po jelitach...a przeciez nic takiego nie jadlam...no jak nie urok to sra..ka 
martaczi
elleni Kochna miałaś podanego pięknego zarodka na pewno zostanie z Tobą na całe 9 miesięcy :-):-):-)
za resztę stresujących się Kobitek trzymam kciuki z całego serca ale wiem że się uda
ehhh niepokorna przyzwyczaj się
niestety takie sytuacje są na porządku dziennym:-(
Zuzia, Lilusia jak tam? dziś już 2 dpt
Oktavi cieszę się, że wracasz do gry &&& zaciścięte z całych sił
Genna dlaczego dopiero w marcu masz kolejną wizytę???
Labo jak tam jesteś już w domu?
Olusia powodzenia w pracy ja już powoli układam się do snu a tu dopier zaczynasz robotę:-(
Yplocka juz kciukam za luty!
a u mnie znowu problem znowu zaczęłam plamić na brązowo nie wiem co robić bo prof mnie olał stwierdził po moim mailu, że nie może mnie prowadzić mailowo
poi tylu latach staraniach nie zasługują nawet na krótką odpowiedź:-( wizytę mam dopiero 27 grudnia nie wiem jak to wytrzymam :-(
za resztę stresujących się Kobitek trzymam kciuki z całego serca ale wiem że się uda

ehhh niepokorna przyzwyczaj się

Zuzia, Lilusia jak tam? dziś już 2 dpt

Oktavi cieszę się, że wracasz do gry &&& zaciścięte z całych sił

Genna dlaczego dopiero w marcu masz kolejną wizytę???
Labo jak tam jesteś już w domu?
Olusia powodzenia w pracy ja już powoli układam się do snu a tu dopier zaczynasz robotę:-(
Yplocka juz kciukam za luty!
a u mnie znowu problem znowu zaczęłam plamić na brązowo nie wiem co robić bo prof mnie olał stwierdził po moim mailu, że nie może mnie prowadzić mailowo

keki84
martaczi, przede wszystkim bez paniki, ważne, że plamienie jest brązowe, a nie czerwone. A zadzwonić do lekarza nie możesz? Na pewno wszystko jest w porządku, nieraz dziewczyny mówiły, że już niektóre ciąże tak po prostu mają.
Wracając do sikaczy, to dziś chciałam kupić ten, który tak wcześniej wyszedł mi 2 lata temu pozytywny, ale nie było :-( Kupiłam Pink Test i szokuje mnie hasło reklamowe na nim "Wykrywa ciąże już 6 dni od zapłodnienia". Nie sądzicie, że to absurd? Wiemy doskonale, że w piątej dobie zarodki osiągają zwykle stadium blastocysty, więc nawet gdyby od razu zarodek takowy się zagnieździł, to raczej nie ma szans, by następnego dnia test sikany już wychwycił hcg w moczu! Czy oni czasem nie mieli na myśli 6 dni od zagnieżdżenia? Wprowadzają te biedne, nieświadome dziewczyny w błąd ehhh...
Wracając do sikaczy, to dziś chciałam kupić ten, który tak wcześniej wyszedł mi 2 lata temu pozytywny, ale nie było :-( Kupiłam Pink Test i szokuje mnie hasło reklamowe na nim "Wykrywa ciąże już 6 dni od zapłodnienia". Nie sądzicie, że to absurd? Wiemy doskonale, że w piątej dobie zarodki osiągają zwykle stadium blastocysty, więc nawet gdyby od razu zarodek takowy się zagnieździł, to raczej nie ma szans, by następnego dnia test sikany już wychwycił hcg w moczu! Czy oni czasem nie mieli na myśli 6 dni od zagnieżdżenia? Wprowadzają te biedne, nieświadome dziewczyny w błąd ehhh...
Jo.M. – biedny ten Twój M, już sobie wyobrażam jak się musi stresować 
keki84 – ja od razu założyłam, że nie będę czytała ulotek, ponieważ to nie ma sensu, domyślałam się co tam może być napisane. Mój M zaczął je czytać i to na dodatek na głos, dostał ochrzan i się skończyło.
martaczi – szkoda słów na tego profesorka
Spróbuj może sobie załatwić wcześniejszą wizytę przed świętami, byłabyś spokojniejsza.
Ja w miarę OK, przyspieszona akcja serca na razie poszła w diabły i mam nadzieję, że nie wróci. Czasem mnie brzuch pobolewa, ale biorę nospę. Cały czas z tyłu głowy mam to jak to się może zakończyć, bardzo się boję... :-(
Ja generalnie nadrabiam zaległości w praniu, prasowaniu itp.
Chciałam powiedzieć, że gwiazdka do mnie już zawitała :-)
_Infinity_ - &&& za jutrzejszy transfer, powodzenia.
Lilu19 – witaj, czytałam, że dziewczyny polecają Artemidę.
elleni – no to niech maluszek rozgości się u mamusiu w brzuszku
GRUDZIEŃ:
19: _Infinity_ - udany transfer
23: Siaga - USG serduszkowe
23: keki84 - wysoka beta
23: Oktavi - histeroskopia
27: martaczi - podglądanie zdrowego maluszka
27: Lilia♥ - beta
27: Jogo - wysoka beta
27: Niepokorna - wysoka beta
30: Zuzia2011 - wysoka betka
30: elleni - wysoka beta
STYCZEŃ:
7: MagdaM33 - wizyta kontrolna
27: martaczi - badanie prenatalne
Hope84 - udane crio
Madzia76 - punkcja
Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

keki84 – ja od razu założyłam, że nie będę czytała ulotek, ponieważ to nie ma sensu, domyślałam się co tam może być napisane. Mój M zaczął je czytać i to na dodatek na głos, dostał ochrzan i się skończyło.
martaczi – szkoda słów na tego profesorka

Ja w miarę OK, przyspieszona akcja serca na razie poszła w diabły i mam nadzieję, że nie wróci. Czasem mnie brzuch pobolewa, ale biorę nospę. Cały czas z tyłu głowy mam to jak to się może zakończyć, bardzo się boję... :-(
Ja generalnie nadrabiam zaległości w praniu, prasowaniu itp.
Chciałam powiedzieć, że gwiazdka do mnie już zawitała :-)
_Infinity_ - &&& za jutrzejszy transfer, powodzenia.
Lilu19 – witaj, czytałam, że dziewczyny polecają Artemidę.
elleni – no to niech maluszek rozgości się u mamusiu w brzuszku

GRUDZIEŃ:
19: _Infinity_ - udany transfer
23: Siaga - USG serduszkowe
23: keki84 - wysoka beta
23: Oktavi - histeroskopia
27: martaczi - podglądanie zdrowego maluszka
27: Lilia♥ - beta
27: Jogo - wysoka beta
27: Niepokorna - wysoka beta
30: Zuzia2011 - wysoka betka
30: elleni - wysoka beta
STYCZEŃ:
7: MagdaM33 - wizyta kontrolna
27: martaczi - badanie prenatalne
Hope84 - udane crio
Madzia76 - punkcja
Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer
Ostatnia edycja:
keki84
Dziewczyny, mam dość kontrowersyjne pytanie
Co sądzicie o używaniu testów owulacyjnych do sprawdzania ciąży? Mam w domu jeszcze 4 paski apteczne i kusi mnie ta sobota, a jednak testem owu wyjdzie taniej :-) Czytałam, że beta hcg i lh jakoś tam się krzyżują i wadą testów owu jest to, że wykryją beta hcg, gdy ma on poziom >=10 mIU/ml, czyli wykryją naprawdę wczesną ciążę. Warunek: żeby oznaczać ciążę, test owu musi być pełnoprawnie pozytywny (czyli kreska testowa tak samo lub bardziej intensywna od kontrolnej). Ciekawe to zjawisko i aż mnie korci 

infinity &&& za transfer ! Daj nam znać co i jak po.
keki ja bym się na testy nie nakręcala bo i tak nie daca ci pewności i będziesz musiała zrobić normalny. Myśle ze najmniej stresowe i najbardziej miarodajne będzie badanie z krwi. A test na owulke to możesz zrobić dla zabawy po becie, bo to swoją droga ciekawe co piszesz.
keki ja bym się na testy nie nakręcala bo i tak nie daca ci pewności i będziesz musiała zrobić normalny. Myśle ze najmniej stresowe i najbardziej miarodajne będzie badanie z krwi. A test na owulke to możesz zrobić dla zabawy po becie, bo to swoją droga ciekawe co piszesz.
reklama
Podziel się: