reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzięki dziewczynki-* Zakupki oczywiscie się udały :cool2:kupiłam i czarne spodnie na święta i bluzkę więc jestem bardzo zadowolona ;)Dopiero dotarłam do domu bo w klinice był mały poślizg i długo czekałam na transfer. Przetrwały do dzisiaj 3 zarodki. Jednego blastusia klasy 4AB (cokolwiek to znaczy) teraz transferowali, drugi klasy 1BB zamrozili i trzeci pozostawili do obserwacji bo nie jest jeszcze blastocystą, a powinien już być. Mam zadzwonić za 3-4 dni i dowiedzieć się czy zahamował czy udało mu się dojrzeć.Tak wiec oficjalnie dołączam do was - oczekujących testowania :tak:

Lilu19
my leczymy się w bocienie. Pierwszą stymulację robił Mrugacz, natomiast transfer (udany) Grygoruk, criotransfer w październiku robił Grygoruk (nieudany) i teraz stymulację i dzisiejszy transfer Mrugacz. Ja w artemidzie nie znam lekarzy niestety wiec ci nie podpowiem. Nie jestem w stanie dwóch klinik porównać. Mi w bocianie jest dobrze więc nie zmieniałam,

elleni Kochna miałaś podanego pięknego zarodka na pewno zostanie z Tobą na całe 9 miesięcy :-):-):-)

za resztę stresujących się Kobitek trzymam kciuki z całego serca ale wiem że się uda:tak:
ehhh niepokorna przyzwyczaj się:-D niestety takie sytuacje są na porządku dziennym:-(

Zuzia, Lilusia jak tam? dziś już 2 dpt:-D
Oktavi cieszę się, że wracasz do gry &&& zaciścięte z całych sił:tak:
Genna dlaczego dopiero w marcu masz kolejną wizytę???
Labo jak tam jesteś już w domu?
Olusia powodzenia w pracy ja już powoli układam się do snu a tu dopier zaczynasz robotę:-(
Yplocka juz kciukam za luty!

a u mnie znowu problem znowu zaczęłam plamić na brązowo nie wiem co robić bo prof mnie olał stwierdził po moim mailu, że nie może mnie prowadzić mailowo:angry: poi tylu latach staraniach nie zasługują nawet na krótką odpowiedź:-( wizytę mam dopiero 27 grudnia nie wiem jak to wytrzymam :-(

martaczi, przede wszystkim bez paniki, ważne, że plamienie jest brązowe, a nie czerwone. A zadzwonić do lekarza nie możesz? Na pewno wszystko jest w porządku, nieraz dziewczyny mówiły, że już niektóre ciąże tak po prostu mają.

Wracając do sikaczy, to dziś chciałam kupić ten, który tak wcześniej wyszedł mi 2 lata temu pozytywny, ale nie było :-( Kupiłam Pink Test i szokuje mnie hasło reklamowe na nim "Wykrywa ciąże już 6 dni od zapłodnienia". Nie sądzicie, że to absurd? Wiemy doskonale, że w piątej dobie zarodki osiągają zwykle stadium blastocysty, więc nawet gdyby od razu zarodek takowy się zagnieździł, to raczej nie ma szans, by następnego dnia test sikany już wychwycił hcg w moczu! Czy oni czasem nie mieli na myśli 6 dni od zagnieżdżenia? Wprowadzają te biedne, nieświadome dziewczyny w błąd ehhh...

Jo.M. – biedny ten Twój M, już sobie wyobrażam jak się musi stresować :-D

keki84 – ja od razu założyłam, że nie będę czytała ulotek, ponieważ to nie ma sensu, domyślałam się co tam może być napisane. Mój M zaczął je czytać i to na dodatek na głos, dostał ochrzan i się skończyło.

martaczi – szkoda słów na tego profesorka :wściekła/y: Spróbuj może sobie załatwić wcześniejszą wizytę przed świętami, byłabyś spokojniejsza.
Ja w miarę OK, przyspieszona akcja serca na razie poszła w diabły i mam nadzieję, że nie wróci. Czasem mnie brzuch pobolewa, ale biorę nospę. Cały czas z tyłu głowy mam to jak to się może zakończyć, bardzo się boję... :-(
Ja generalnie nadrabiam zaległości w praniu, prasowaniu itp.
Chciałam powiedzieć, że gwiazdka do mnie już zawitała :-)

_Infinity_ - &&& za jutrzejszy transfer, powodzenia.

Lilu19 – witaj, czytałam, że dziewczyny polecają Artemidę.

elleni – no to niech maluszek rozgości się u mamusiu w brzuszku :tak:

GRUDZIEŃ:

19: _Infinity_ - udany transfer
23: Siaga - USG serduszkowe
23: keki84 - wysoka beta
23: Oktavi - histeroskopia
27: martaczi - podglądanie zdrowego maluszka
27: Lilia♥ - beta
27: Jogo - wysoka beta
27: Niepokorna - wysoka beta
30: Zuzia2011 - wysoka betka
30: elleni - wysoka beta

STYCZEŃ:

7: MagdaM33 - wizyta kontrolna
27: martaczi - badanie prenatalne
Hope84 - udane crio
Madzia76 - punkcja
Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, mam dość kontrowersyjne pytanie :-D Co sądzicie o używaniu testów owulacyjnych do sprawdzania ciąży? Mam w domu jeszcze 4 paski apteczne i kusi mnie ta sobota, a jednak testem owu wyjdzie taniej :-) Czytałam, że beta hcg i lh jakoś tam się krzyżują i wadą testów owu jest to, że wykryją beta hcg, gdy ma on poziom >=10 mIU/ml, czyli wykryją naprawdę wczesną ciążę. Warunek: żeby oznaczać ciążę, test owu musi być pełnoprawnie pozytywny (czyli kreska testowa tak samo lub bardziej intensywna od kontrolnej). Ciekawe to zjawisko i aż mnie korci :-D

infinity &&& za transfer ! Daj nam znać co i jak po.
keki
ja bym się na testy nie nakręcala bo i tak nie daca ci pewności i będziesz musiała zrobić normalny. Myśle ze najmniej stresowe i najbardziej miarodajne będzie badanie z krwi. A test na owulke to możesz zrobić dla zabawy po becie, bo to swoją droga ciekawe co piszesz.

reklama
Ja chyba oszaleje, dziś dopiero 3 dpt, a mnie dopadają różne myśli... Coś mi się śniło, ale nie pamiętam, może to i dobrze, bo pewnie bym w senniku sprawdziła co to oznacza...

Do góry