reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny! :-)
Od dwóch lat staramy się z mężem o dziecko, jestem po trzech nieudanych próbach inseminacji. Moim prowadzącym lekarzem jest doktor Woźniak z Radomia. W tej chwili lekarz kieruje mnie na in vitro. Mam do Was kilka pytań:
- czy którąś z Was doktor Woźniak przygotowywał do in vitro?
- w jaki sposób odbywa się proces przygotowania do zabiegu przez doktora Woźniaka w Radomiu?

reklama
Cyryjanka wspaniały wynik :tak: gratuluje! niech beta pięknie przyrasta :tak:
Dorotav na zaziębienia polecam syrop *spam* *spam*, syrop, 115 ml (150 g) - Portal Dbam o Zdrowie
Jo.M wielkie dzięki za info. Przeszperałam swoje wyniki i wychodzi mi, że wszystko o czym była mowa mam (wyniki wszystkie ok, toxoplazmozę wyszło mi, że przechodziłam). Mój M z tego co pamiętam robił to samo przed ivf. Więc Genna spokojnie w Gamecie wszystko zrobisz (oprócz mycoplazmy - bo na to robiłam niegdyś wymaz razem z ureaplazmą) za free przed samym podejściem do stymulacji.
Ja mam przez immunologa zlecone następujące badania:
Białko C 40,00
Białko S 60,00
Homocysteina 70,00
Współczynnik APC-R 30,00
Komórki NK 205,00
kardiolipinowe IgA (ACA-IgA) 58,00
PKY kardiolipinowe IgM (ACA-IgG) 58,00
β2-glikoproteinie ( β2GP1-Ab) 78,00
+ tajemnicze LA do którego ceny nie znalazłam. Cyferki obok to cena. Badań jeszcze nie robiłam, planowałam dopiero po następnym nieudanym podejściu, ale to następne podejście coś nie chce nadejść a mnie wkurza bezczynność :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
smerfeta no ja tez zamierzam porobic badania we wlasnym zakresie... spisalam sobie je.. i mysle ze wyjdzie troche kasy za nie,ale moze tez cos u mnie wyjdzie... zobaczymy... chociaz wolalabym zeby nie wyszlo...
Pierwszy raz slysze o tym Współczynnik APC-R? ale chyba warto go zrobic... komorki NK tez musze zrobic a widze ze kosztuja najwiecej...

Ostatnia edycja:
Olusia tak bardzo ogólnie to większość tych badań daje odpowiedź jak wygląda krzepliwość krwi, są to badania w kierunku trombofilii, sprawdzają stan zdrowia wątroby... A tak bardziej szczegółowo i zawile to proszę: Ocena ryzyka chorób zakrzepowych ;-)

A jeśli chciałabyś robić te badania to ja dostałam przykaz by robić je na czczo, najpóźniej do godz 10

cyryjanka gratulacje wielkie pieknej bety:-D
kwiatuszekq pewnie ze o tobie pamietamy,choc ja tez sie baardzo rzadko odzywam ale mysle ze dziewczyny o nas pamietaja:tak:
jo.m dałaś mi do myślenia tymi badaniami . zastanawiam sie czy sobie je porobic, ale to moze po crio jak juz bede musiala startowac do kolejnej stymulki choc chcialabym wierzyc ze sie uda crio.
chyba mialam podziekowac gizas za info o tanszych zastrzykach do stymulki, moga sie przydac, a zawsze to jakas kasa w kieszeni;-)
olusia ​ja ide 8.01 na wizyte do twojej dr. i troszke mnie przeraza , powiedz jaka ona jest?

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki

Cyryjanka - zacznę od Ciebie. Gratuluję z całego serca. Twój M miał chyba dobre przeczucia.:-)

genna - Musimy działać nie mamy innego wyjścia. Jak będziesz robiła te badania to zrób właśnie toxo , cytomegalię i mycoplasmę.

Zula - U mnie wszystkie wyniki ok poza właśnie cytomegalią (obecnie przechodzę) , mycoplasma ( wynik wskazuje że już przechodziłam) , chlamydia w zasadzie ujemna ale skoro u M wątpliwa to można przyjąć , że jest u niego i u mnie. Także działam , wykupiłam całą torbę antybiotyków i od wczoraj się faszerujemy;-).Też jestem zła , że zaczynamy można powiedzieć od d..y strony. Ale jak wybiorę się na wizytę do kliniki to powiem lekarzowi klika słów na ten temat. Bo być może przez te przeoczenia straciłam dużo super zarodków.

Kiki - Dr Cz jest ok , nie ma co się stresować. Jeżeli nie miałaś robionej cytomegalii , mycoplasmy jeszcze to radziłabym Ci zrobić te badanie jeszcze przed crio bo jeżeli wirus jest aktywny to szkoda marnować zarodeczki. Sama możesz iść po prostu na krew a jak wyjdzie Ci wynik dodatni to wtedy do lekarza musisz się wybrać po antybiotyki.

reklama
Jo.M - a powiedz wymazy w klinice Ci wychodziły ok? Rozumię, że nie wychwycili momentu kiedy faktycznie przechodziłaś Mykoplazmę. Zresztą mogłaś już to dawno przechodzić... Tak generalnie to ja bym jeszcze robiła ureaplazmę. Mój były np ją przechodził i mimo ujemnych u mnie wyników też miałam antybiotyk

Do góry