• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny

Jestem już po.... Co tu dużo pisać, cieszę się, że mam to za sobą.

CzarnaS
- ja miałam monitoring codziennie od 6-10dc i codziennie pobieraną krew na hormony.

reklama
CZARNA - dokładnie nie pamietam ile trwała moja stymulacja, ponieważ to było już rok temu, ale ja przeważnie jeżdziłam do 2 dzień, a nawet codzinnie się zdarzało. To wszystko zależy od tego jak będziesz reagowała na zastrzyki. Jak pęcherzyki będą ładnie rosły to może będziesz mogła jeździć co 2-3 dni, ale jak nie będą rosły tak jak dr będzie uważał to raczej częściej, powodzenia.

Lilia - ta dziewczyna pierwszy raz podchodziła to in vitro. Co do badań to ja uważam, że badania takie jak chlamydia, toxoplazmoza, cytomegalia, myko czy ureaplazma to nie są badania immunologiczne. W panelu immunologicznym są przeciwciała ANA czy przeciwplemnikowe czy antyfosolipidowe itp a nie wirusologia czy bakterie. Ta dzieczyna nie miała badań typowo immunologicznych.

Lilia - ta dziewczyna wiem, że miała jakieś zrosty i chyba niedrożne jajowody - moze lekarz potraktował ją jak ciężki przypadek i zanim zrobił in vitro to zlecił wszystko, żeby nie było problemów tak jak ma teraz nasza Jo.M... Ja to popieram - bardziej zastanawiało mnie czy każe mi te badania powtarzać jak coś bo ja praktycznie wszystkie je mam i to robione parokrotnie więc nie chciałabym znów wydać majątku jak nie trzeba...

reklama
Dziękuję za odpowiedzi. Dziewczyny jak myślicie, jeżeli mój lekarz prowadzący z Radomia współpracuje z kliniką novum w Warszawie, to czy on będzie mnie monitorował przed punkcją jajników tu na miejscu? Ja obecnie pracuję i z urlopem u mnie będzie ciężko. Na urlopie jestem wtedy, kiedy szefostwu pasuje. Sorki, że zawracam wam głowę, ale mój lekarz jest na urlopie teraz, a ja bym chciała już wszystko wiedzieć. Jestem taka, że wszystkim się przejmuję na zaś.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry