reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Cyryjanka gratulację i trzymam kciuki za idealny przyrost:-D
Kwiatuszek KIki co za pytanie pewnie, że pamiętamy swoją drogą co u Was?
Zuzia piękny suwaczek i opis :tak: na mnie chyba też pora :-D
Czarna witaj na forum niestety nie pomogę :eek:może dziewuszki pomogą :-)
Esiek co u Ciebie? &&&
Molla jesteś, czytasz nas? co u Was???

reklama
kikifish87 wiesz babeczka fajna, usmiechnieta, ale troche malo mowna, trzeba z niej wyciagac informacje, musisz sie o wszystko pytac... to co ona ma tobie powiedziec to powie ale jak chcesz cos wiecej to pytasz sie jej ale odpowiada na twoje pytania...

Jo.M. a ja wlasnie nie mialam robionych tych badan... ech...tzn cytomegalie mialam robiona po poronieniu ale mycoplazmy nie mialam robionej...

Cyryjanka – gratuluję bety, piękna. &&&& za przyrost :tak:

U mnie bóle jelitowe zaczęły się przy antykach przed pierwszą stymulacją. Chyba po pierwszym tygodniu brania antyków już się zaczęły. Jak zaczęły się zastrzyki było tylko gorzej. Z dnia na dzień ból się nasilał. Czasami ciężko mi było wytrzymać. Po pierwszej nieudanej próbie poszłam na tomograf, wynik wyszedł OK. Zanim opanowałam ten ból tabletkami to minęło 3 m-ce. Ale to nie jest tak, że się go pozbyłam całkowicie. Czasem nie boli w ogóle, czasem jest min. ból. Następnie zapisałam się na kolonoskopie i w związku z tym, że badanie wypadało mi akurat w trakcie tej wrednej @ musiałam wziąć 2 opakowania antyków pod rząd. I bóle się nasiliły, ale jakoś wytrzymałam. Przed crio, które miałam całkiem niedawno miałam wziąć 1 opakowanie antyków, ale wzięłam tylko 2 tabletki, ponieważ już po tych 2 tabletkach ból był nie do zniesienia. Zresztą po estrofemie lepiej nie było, ale jakoś dałam radę. Teraz znowu wróciłam do tabletek na jelita.

dorotav – ja na USG widzę tylko pęcherzyki :-D

kwiatuszek, kiki – oczywiście, że pamiętamy o Was :tak:

kiki – ja Cię proszę Ty przemyśl ten temat o badaniach. Może warto je teraz zrobić. Jak np. crio nie wyjdzie (czego oczywiście Ci nie życzę) i po crio zrobisz badania i coś w wynikach będzie nie tak to będziesz sobie zarzucać, że mogłaś zrobić te badania przed podejściem. Szkoda zarodków.

zula – tak się zastanawiam nad tym co ostatnio napisałaś o tej kumpeli, która poszła na kwalifikację do Novomediki. Tak mi się wydaje, że może dostała do zrobienia tyle badań, ponieważ podchodziła już do In vitro i zaliczyła kilka porażek. Tak mi się wydaje, że ta dziewczyna miała podobne badania do tych co Jo.M miała. I w sumie to by głupie nie było dostać do zrobienia tyle badań, ponieważ wizytę u immunologa się omija :-)

MagdaM, GizaS -
powodzenia na wizytach.

Niepokorna -
&&&&&&&&&&&

STYCZEŃ:

7: MagdaM33 - wizyta kontrolna
7: GizaS - wizyta
7: Niepokorna - trzecia wysoka weryfikacja bety

8: kikifish87
wizyta przed udanym crio
10: elleni -
USG pęcherzykowe
10: Jogo -
wizyta i USG
około 10: Kinga_1 -
podglądanie endometrium
13: _Infinity_ -
kontrola + ustalenie daty transferu
14: Lilia♥ -
wizyta w nowej klinice
15: GizaS -
wizyta u endokrynologa
17: dorotav -
wysoka beta
20: genna -
kolejna wizyta u immunologa
22: Zuzia2011 -
USG serduszkowe
22: GizaS -
wizyta, ustalenie dalszego planu działania
23: martaczi -
podglądamy maluszka
27: martaczi -
badanie prenatalne
Hope84 -
udane crio
Madzia76 -
punkcja

Lilia ja mialam taka przygode z jelitami ze w ciagu pol roku schudlam 12 kg, w dzien w dzien pol dnia w wc... tak mnie czyscilo... kiedy pojawial sie silny bol brzucha wiedzialam ze zaraz bedzie wc.. a potem tak jak by wszystko minelo... nic nie bolalo ani nic...

Olusia - Twoje objawy wskazywałby na jelito drażliwe, moja siostra tak miała. Mnie lekarz powiedział, że to jelito drażliwe, ale ja mu o in vitro nie wspominałam. Przy tych lekach do in vitro objawy są o wile bardziej dokuczliwe. Ale ja mam w drugą stronę, problem z wypróżnieniem :-)

jo.m i lilia chyba macie racje dziewczyny i zrobie sobie te badania mozliwe ze i juz jutro w klinice o nie poprosze,
Jo.M powiedz mi nie wiesz ile czasu sie czeka na te badania w naszej klinice?

U mnie sytuacja troszke sie pomieszała i jak wiecie straciłam prace, jestem pielęgniarka a w tym zawodzie narazie kiepsko o prace, same zastępstwa albo czas określony ale ok nie bede marudzic.:zawstydzona/y:
Troszke mi zależy zeby zrobic te crio w lutym, W maju mamy wesele szwagra na ktore bedziemy musieli jechac sporo km i jezeli by sie udało to by juz byl 3 miesiac to nie bałabym sie az tak bardzo jechac.
Wiem ze to głupie:szok: ale mam nadzieje ze u mnie jest ok i nie mam tych chorob, tak sobie powtarzam ze sie uda te crio bo skoro juz raz sie udało teraz we wrzesniu to moze i w lutym sie uda? choc zarodki sa kiepskie:-( juz mam taki mętlik w głowie:-:)-:)-(

kikifish87 oooo pielegniarka tak jak ja.... wiesz niby mowi sie ze brakuje pielegniarek a jak przychodzi co do czego to nie przyjmuja... a czemu cie zwolnili? na jakim oddziale pracowalas?

Lilia aha... wiesz jak minal bol to do dnia nastepnego mialam spokoj... jadlam wszystko a jednak mnie czyscilo... pierw myslalam ze to moze od smazonego ale potem juz nie wazne co zjadlam to bylo wc.. teraz mniej mnie czysci.. tez miewam teraz tak ze 4 dni nie ide do wc a potem bol jak mam sie zalatwiac... ech... jak nie urok to sraczka...

Olusia najpierw 3 lata pracowałam w psychiatryku a ostatni rok w środowisku bo od dłuższego czasu chodze po szpitalach w okolicy ale narazie cisza, jakies krotkie zastepstwa i tyle , ostatnio mialam propozycje zastepstwa na 1 miesiac i tyle ...

reklama
MARTACZI dziękuję za odzew.
Dziewczyny mam do was prośbę, czy mogłybyście opisać, jak wyglądało u was krok po kroku przygotowanie do in vitro? Głównie chodzi mi o monitorowanie przed pobraniem komórek jajowych. Ile razy musiałyście się pojawić na usg przed punkcją i w jakich odstępach czasowych. Ja jestem z Radomia, in vitro prawdopodobnie będę mieć w novum w Warszawie, gdyż mój lekarz prowadzący współpracuje z tą kliniką. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Do góry