reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Agitek gratulację:tak: zdrowych i cudownych 9 miesiecy

Dzwonili z kliniki, jutro histero o 7:30 rano:szok:wiedziałam że wciśneli mnie jako 3 osobą ale myślałam że jak się wćiska to na późniejszą godzinę a tu będe pierwsza:sorry2: to chyba nie pośpię dziś, bo chodzę spać późno czyli 12-1 a wstać trzeba o 5 więc chyba z samych nerwów nie pośpię. Sama nie wiem czy chcę żeby coś wyszło i żeby to była zabiegowa czy okaże się że ok i było to nadaremnę:baffled:
Wzięłam wczoraj pierwszą dawkę bromagenu i dziś boli mnie głowa:baffled: oddałam dziś krew na TSH i podstawowe badania.

reklama
Lilia u mnie np. Wskazaniem były poronienia do karitypow. Na szczęście tu było ok u nas. Mogę poprosić o wpis mnie do kalendarza 27 usg kontrolne.
Gizas fajnie ze cię tak wcisnęli i trzymam kciuki za pomyślne badanie.
agitek no no piękny przyrost , trzymam kciuki teraz za spokojne 8 mc:)

STYCZEŃ:

23: Madzia76 - udany transfer
23: martaczi - podglądamy maluszka

24: Anulla28 - kolejne podglądanie
24: GizaS - histeroskopia
24: elleni - kolejna wizyta USG
27: martaczi - badanie prenatalne
27: Kinga_1 - wysoka betka :)
28: lenkabar - pierwsze podglądanko
27: Anulla28 - wstępna data punkcji
27: Jogo - USG kontrolne
28: lalka - wizyta
30: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa
30: Cyryjanka - USG serduszkowe :)
30: agitek - 4 weryfikacja oraz badanie pęcherzykowe
31: _Infinity_ - wysoka betka :)

LUTY:

3: dorotav -
wizyta u immunologa
10: genna - kolejna wizyta u immunologa

Cześć dziewczyny:-)

Agitek ogromniaste gratulacje beta ładna i na pewno jeszcze przyrośnie, niestety my po invitro mamy niestety tego pecha że chyba do samego porodu będziemy musiały za kazdym razem na coś czekać i do czegoś odliczać.

lenkabar trzymam kciuki za krótką i owocną stymulację.

A ja po transferku. Zdecydowaliśmy się na jeden zarodeczek ( jak nam powiedzieli bardzo dobrej klasy). Do 5-tej doby czekają jeszcze trzy - dwa bardzo dobre 8-komórkowe i jeden 7-komórkowy, mam nadzieję że dotrwają. A ja sobie teraz odpoczywam.

Lilia, u mnie występuje i zazdrość i wściekłość, a przede wszystkim ogromny żal że to mnie akurat spotkało. Najlepsze jest to że na tym forum jak którejś się uda to nie czuję zazdrości tylko radość bo to jest dla mnie oznaka, że warto walczyć, że nam tutaj z tyloma problemami zdrowotnym w końcu się udaje. Ale jak słyszę o "długim" 3-4 miesięcznym staraniu to mnie szlag trafia, tak samo jestem strasznie zazdrosna o swoją bratową, trójka dzieci i mam wrażenie że jak mój brat na nią spojrzy to pach i kolejne zaraz jest, bezproblemowo.:baffled:

Agitek, ja wierzyłam od samego początku że się Tobie uda, piękna bata i progesteron, gratulację :tak:

Anulla28, podbrzusze pobolewa bo jajniki rosną tak by pęcherzyki mogły się zmieścić. :tak:

majka201, 6 komórek zapłodnionych piękny wynik, a jeszcze może będą dodatkowe dwie, trzymam kciuki za wszystkie, no i za udany transfer. :tak:

Lenkabar, życzę owocnej stymulacji :tak:

mmm, kciuki za udany seks na szkiełku :-D. teraz odpoczywaj.

GizaS, jutro 7.30 trzymam kciuki, lepiej że tak z rana, będziesz miała mniej czasu na myślenie. Powodzenia. Nawet jeśli nic nie będzie, czego właściwie Ci życzę, to na pewno nie będzie nadaremnie, przynajmniej zbadają i posprawdzają czy wszystko w porządku.

Agitek, trzymam kciuki by maleństwo ładnie wgryzało się w mamusię, no i za trzy pozostałe bąble również trzymam kciuki by na lodowcu czekały na swoją kolej jak rodzeństwo pierwszego.

Jo.M, dziękuję, spokojnie jak będziesz miała wolną chwilę to proszę napisz.

Agitek gratki mamusiu :tak::-):tak:

Madzia76 oby dni do wysokiej bety minęły jak najszybciej :tak::tak::tak:

Gizas o 7:30 będę się przewracała na drugi albo trzeci bok ;-) ale będę trzymała kciuki. Tak to z nami jest, robimy badania i same nie wiemy czy chciałybyśmy, żeby wyszło coś nie tak. To chyba dlatego, że wydaje nam się, że gorzej walczyć z niewidzialnym wrogiem ale najlepiej byłoby gdyby wroga w ogóle nie było i kolejne podejście się udało :-)

Ostatnia edycja:
Madzia - No to super wiadomości odpoczywaj teraz no i oczywiście trzymam kciuki.

Kikifish -
To faktycznie masz ciśnienie teraz. Zostaje tylko czekać na informację od lekarza. Może jakimś cudem nie liczyli by Ci za te mrożenie bo to w zasadzie 1 miesiąc tylko ale wiadomo też , że dla nich to kasa:baffled:. Albo jakby już mieli liczyć coś to może poproś o zapłatę tylko za ten miesiąc.

Giza - Daj znać po histero jak poszło. Trzymam kciuki i nie martw się to nic strasznego.

Agitek - Taki nasz los że ciągle tylko od badania do badania. Nie denerwuj się przecież jest wszystko dobrze.:tak:

dorotav - Podaję Ci badania jakie immunolog zlecił mi na 1 wizycie.

Morfologia
Toxoplazma gondii
Cytomegalowirus
D-dimer
Chlamydia trachomatis
Mycoplasma
PPJ test kompleksowy(ANA2)
Antykagulant toczniowy
P/c p. plemnikom
Borelioza

reklama
Tak... tylko oni niestety liczą samo in-vitro, czyli ja jestem w tych 930 osobach a niestety ciąży brak, także myślę że jak z 500-600 dzieciaczków będzie na ten moment urodzonych to góra. Ale tak jak piszesz to i tak bardzo bardzo dużo sukcesów :)

Do góry