reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Bzibziok ja po transferze brałam 3 x 200 lutki i w 3 dpt miałam progesteron 11,58 więc mi pani doktor kazała zwiększyć na 3 x 400 lutki dowcipnej + 3 x 100 podjęzykowej i dlatego wzrósł mi do 600. Mam normy z Invicty:
1 trymestr ciąży 16,4 - 49,0
2 trymestr ciąży 19,7 - 52,0
3 trymestr ciąży 25,3 - 93,0
ale trzeba pamiętać, że akurat w momencie badania może być wyższy lub niższy a zaraz później inny bo stres oddziaływuje na jego poziom.

Siaga jak widać co labo to inne normy ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Bzibziok - gratuluje piekna betka i progesteron, wiem ze boisz sie cieszyc i powiem ci ze niestety ten strach bedzie zawsze. Pamietam jak skakalam ze szczescia jak mi wyszedl pierwszy test a pozniej sie zaczelo - no taka juz nasza rola mamusiek:) Ale i tak superasnie Mamusiu - zobaczysz wszystko bedzie dobrze - przyszla twoja kolej:tak:

Ja dziewczynki juz po usg - nasz maluszek jest niesamowity - skakal fikal ze pani nie mogla go zmierzyc - i ma juz 6,3 cm. Nie myslalam ze tego doczekam, lezki mi lecialy jak nie wiem. Dziewczyny nie raz chcialam sie poddac dzisiaj juz nic sie nie liczy dlatego wierze ze kazda z was sie doczeka i bedzie w koncu Mamusia:tak:

Madzia mnie powiedziała Pani dr po konsultacji, że powinien być około 20, tak więc miałam za mało :no:
Bzibziok obydwa wyniki super:-), a która to dpt?
Dorotav, Jo.M powrotu do walki o szczęście życzę, nie ma co długo czekać, jak już tyle badań wykonałyście, czas nie działa na naszą korzyść, powodzenia
Almek co u Ciebie dawno nic nie pisałaś?Pozdrawiam

12dpt 3 dniowego kropeczka:)

Bzibziok - gratuluje piekna betka i progesteron, wiem ze boisz sie cieszyc i powiem ci ze niestety ten strach bedzie zawsze. Pamietam jak skakalam ze szczescia jak mi wyszedl pierwszy test a pozniej sie zaczelo - no taka juz nasza rola mamusiek:) Ale i tak superasnie Mamusiu - zobaczysz wszystko bedzie dobrze - przyszla twoja kolej:tak:

Ja dziewczynki juz po usg - nasz maluszek jest niesamowity - skakal fikal ze pani nie mogla go zmierzyc - i ma juz 6,3 cm. Nie myslalam ze tego doczekam, lezki mi lecialy jak nie wiem. Dziewczyny nie raz chcialam sie poddac dzisiaj juz nic sie nie liczy dlatego wierze ze kazda z was sie doczeka i bedzie w koncu Mamusia:tak:

No to pięknego masz człowieczka w brzuszku:) a na określenie płci jeszcze jest za wcześnie?

Hej dziewczyny :) przepraszam, że tu piszę, ale natknęłam się przypadkiem na post BZIBZIOKA (a znamy się z watku starankowego)
BZIBZIOCZKU!!! KOCHANA MOJA!!!! tak bardzo się ciesze i trzymam mocno kciuki, aby wszystko potoczyło się dobrze:* na gratulację przyjdzie czas, a teraz mocno, mocno zaciskam kciuki :*

a za reszte dziewczyn również trzymam mocno kciuki! zobaczycie kazdej z Was sie uda!

Bibziok gratulacje, piękna beta :)

Zuzia to jakaś magia co piszesz- 13 tydzień a już taki skaczący Brzdąc... Boże, ale Ci zazdroszczę! i niech dalej Dzidziuś tak pięknie się rozwija:-)

Dorotav bardzo fajny plan. Podoba mi się. Tyle już się nabadałaś, nasprawdzałaś, naczekałaś, że czas najwyższy na powrót po Maluchy :-)

Ja mam jutro pierwsze spotkanko, bardzo się boję, a jeszcze u mnie w brzuszku dziś taka cisza :( do wczoraj wciąż bolał, a dziś zupełnie nic.
Mam nadzieję, że im bardziej zaawansowana ciąża tym człowiek robi się spokojniejszy, bo z tymi zszarganymi nerwami nie idzie wytrzymać :/

Ostatnia edycja:
Bzibziok, przede wszystkim ogromne gratulacje!! strasznie się cieszę kochana!!!!

ostatnio mało sie udzielam bo jakoś nie mam weny. nie wiem czy to ten estrofem tak na mnie działa czy to jakaśdepresja przedwiosenna ale nic mi się nie chce

Bzibziok kochana super beta gratulacje. Wiem co czujesz ja już po usg ale cały czas myślę czy z malenstwem wszystko ok czy nadal bije mu serduszko itp. i tak naprawdę nie potrafie się cieszyć a jeśli chodzi o planowanie to gryze się w myślach i powtarzam nie planuj nie wiadomo co będzie chodź mówię do mohego maleństwa Hania ;) to mi pomaga. Chcialabym być już w 5 mc żeby czuć ruchy dziecka i tak strasznie się nie stresować lub chociaż po 12 tyg to zawsze bezpieczniej ;)
Lenkabar u mnie tak samo heden dzień boli i ciągnie a w drugi nic. W pn miałam mdłości a od wczoraj spokój i cały czas myślę czy to ok eh zwariować można. Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte ;)

reklama
Do góry