reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziękuję dziewczyny, teraz tylko się zastanawiam skoro miałam zlecone tylko IgG, które wyszło dodatnie, to dlaczego lekarz nie zlecił dalszych badań?
Czy powinnam z nimi powalczyć, nigdy nie miałam, żadnych odczuwalnych infekcji, więc bardzo zdziwił mnie ten wynik.
Może obecnie też mam dodatnie i nie powinni mnie dopuszczać do procedury i wyciągać kasy na leki?!

Dani dla mnie to dziwne że nie zlecił igM, ja bym poszłą i to badanie zrobiła. bo jeśli iGG wychodzi dodatnie to znaczy ze ona była ale nie wiadomo czy jej nadal w organiźmie nie ma. Ja tez nie odczuwałam zadnych problemów zwiazanych z chlamydią nie miałam pojęcia że ona jest a zrobiła spustoszenie w organiźmie.

danii tak jak piszą dziewczyny - wg. mnie obowiązkowo trzeba sprawdzić to przed kolejną próbą. Nie wiem dlaczego miałaś zlecony tylko jeden parametr - ja jako jedne z pierwszych badań wykonywałam chlamydię, cymtomegaile itd. i każda była podwójnie - IGG i IGM ...

Danii - Też dziwne jest dla mnie żeby tylko IgG Ci zlecili. Na Twoim miejscu zrobiłabym powtórne badanie z krwi i obowiązkowo mąż też musi zrobić. Bo jeżeli któreś z Was ma wynik dodatni to się zarażacie na wzajem. Chlamydia to takie dziadostwo że mimo iż ma się przeciwciała to można w każdej chwili się zarazić od drugiej osoby głównie drogą płciową.
Ja obecnie leczę ten wirus tzn wynik dodatni był u M ale antybiotyki musimy brać razem.

Myślę, że to że miałam tylko jeden wynik wynika z tego, że program rządowy nie przewiduje dwóch. Ciekawe dlaczego Mkowi nie zlecili badania.
dzisiaj będą dzwonić w ramach weryfikacji to się ich zapytam.
Jak okaże się, że coś przegapili to im nie odpuszczę i zażądam zwrotu kosztów za leki.

Dziewczyny ja patrzę na swoje wyniki chlamydi i mam tylko napisane Antygen Chlamydia trachomatis Wynik: UJEMNY, badanie wykonano jakościową metodą immunochromatograficzną, nic więcej :confused: Nie wiem czy dobrze pamiętam, że wynik miał być z krwi i wymazu a ja mam jeden wynik i nie wiem który to. Nie znam się na tych ich oznaczeniach, na tej samej stronie mam Odczyn VDRL Wynik UJEMNY. Wiecie może o co w tym chodzi?

reklama
Do góry