• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziękuję dziewczyny, teraz tylko się zastanawiam skoro miałam zlecone tylko IgG, które wyszło dodatnie, to dlaczego lekarz nie zlecił dalszych badań?
Czy powinnam z nimi powalczyć, nigdy nie miałam, żadnych odczuwalnych infekcji, więc bardzo zdziwił mnie ten wynik.
Może obecnie też mam dodatnie i nie powinni mnie dopuszczać do procedury i wyciągać kasy na leki?!

Dani dla mnie to dziwne że nie zlecił igM, ja bym poszłą i to badanie zrobiła. bo jeśli iGG wychodzi dodatnie to znaczy ze ona była ale nie wiadomo czy jej nadal w organiźmie nie ma. Ja tez nie odczuwałam zadnych problemów zwiazanych z chlamydią nie miałam pojęcia że ona jest a zrobiła spustoszenie w organiźmie.

danii tak jak piszą dziewczyny - wg. mnie obowiązkowo trzeba sprawdzić to przed kolejną próbą. Nie wiem dlaczego miałaś zlecony tylko jeden parametr - ja jako jedne z pierwszych badań wykonywałam chlamydię, cymtomegaile itd. i każda była podwójnie - IGG i IGM ...

Danii - Też dziwne jest dla mnie żeby tylko IgG Ci zlecili. Na Twoim miejscu zrobiłabym powtórne badanie z krwi i obowiązkowo mąż też musi zrobić. Bo jeżeli któreś z Was ma wynik dodatni to się zarażacie na wzajem. Chlamydia to takie dziadostwo że mimo iż ma się przeciwciała to można w każdej chwili się zarazić od drugiej osoby głównie drogą płciową.
Ja obecnie leczę ten wirus tzn wynik dodatni był u M ale antybiotyki musimy brać razem.

Myślę, że to że miałam tylko jeden wynik wynika z tego, że program rządowy nie przewiduje dwóch. Ciekawe dlaczego Mkowi nie zlecili badania.
dzisiaj będą dzwonić w ramach weryfikacji to się ich zapytam.
Jak okaże się, że coś przegapili to im nie odpuszczę i zażądam zwrotu kosztów za leki.

Dziewczyny ja patrzę na swoje wyniki chlamydi i mam tylko napisane Antygen Chlamydia trachomatis Wynik: UJEMNY, badanie wykonano jakościową metodą immunochromatograficzną, nic więcej :confused: Nie wiem czy dobrze pamiętam, że wynik miał być z krwi i wymazu a ja mam jeden wynik i nie wiem który to. Nie znam się na tych ich oznaczeniach, na tej samej stronie mam Odczyn VDRL Wynik UJEMNY. Wiecie może o co w tym chodzi?

Witam, ja po II weryfikacji beta 3,5, z lekarzem będę rozmawiać dopiero około 17, nadal mam nadzieje, bo mój zarodek miał 3 dni.

Danii współczuje:-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry