reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Hey :) dziewczyny ja tez mam zamiar robic wlasnie: chlamydie, ureplasme i mycoplasme to mam robic kazdy Igg i Igm? Cos jeszcze powinnam zrobic?

reklama
Esiek nie przejmuje sie ja mialam w tym cyklu podchodzic do crio ale moj pecherzyk splatal psikusa i nie pekl....raz na jakis czas jest cykl bezowulacyjny,wiec moze i tak jest u Ciebie...
Ja mam cykle 269-28 i owulacja prawie zawsze 13dc z zawsze pekajacym pecherzykiem a teraz owulki brak i pecherzyk pomimo leku tj pregnyl nie pekl....
Crio jesli jestes na cyklu naturalnym bez owulacji nie ma sensu....

Foote 6 dpt ale 3-dniowego zarodka więc dziwne, że to już Twoja II weryfikacja. Jeszcze HCG nie powinno być produkowane, dopiero w 8 dpt. Ale daj Boże, żeby u Ciebie to już był pozytywny wynik :tak: Wydaje mi się, że przy 3-dniowych zarodkach weryfikacje powinny być 5, 8 i 12 dpt a nie tak jak przy 5-dniowych 3, 6 i 10 :confused: No ale w 6 dpt choragonu to już na pewno nie ma w organiźmie więc może to jednak TO :tak::tak::tak:

Ściąga co się dzieje z zarodkiem 2-3 dniowym:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG

Danii tak w Invikcie robiłam przed pierwszym podejściem, wymaz też, zlecił mi doktorek za free z rządówki ale który to wynik to za nic w świecie nie wiem :zawstydzona/y:

Hope to może ja coś pokićkałam ale wydaje mi się, że kobieta w laboratorium mówiła, że chlamydia u mnie z krwi i wymaz a u M tylko z krwi ale głowy nie dam sobie obciąć bo to było w październiku a ja jak zwykle zakręcona jestem;-)

Foote wcale bym się nie zdziwiła gdyby się pomylili bo u mnie się pomyli i najpierw kazali zrobić w 5, 8 i 12 dni a jak zadzwoniła, że coś mi nie pasuje to stwierdzili, że jest błąd i ma być 3, 6 i 10. Niby twierdzili, że czy 3 dniowe czy dniowe to nie ma znaczenia w weryfikacjach ale przecież na chłopski rozum jest znaczenie więc chyba nie potrafili inaczej wytłumaczyć pomyłki

Ostatnia edycja:
reklama
Dani ja tez miałam tylko z krwi ale to wystarczyło zeby zobaczyć ze mam to dziadostwo. Jak nie na rządókę to mógł Ci powiedzieć ze trzeba zapłacić bo jak jest bakteria to nie mozna podchodzić to tak jak z amh tez trzeba płacić.

Foote jak na 6dpt to nie jest źle, za wcześnie jeszcze na wiarygodny wynik, trzymam kciuki:)

Do góry