reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

montana8 - &&&&&&&&&&& za wizytę.

Olusia - Ty masz dziś wizytę??

LUTY:

28: montana8 - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
28: Olusia7982 - wizyta, ustalenie dalszego planu działania

MARZEC:

1: kasik36 - III weryfikacja bety
1: kikifish87 - podglądanko przed crio
3: mmm… - udane crio
3: _Infinity_ - wysoka beta
3/4: Esiek - wstępna data transferu
4: Uda sie - pierwsze podglądanko
5: Bziumelka - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
8: maaagdzik - wysoka beta
10: majka201 - kolejne spotkanie z dzidzią
10: solostar29 - wysoka beta
11: Bzibziok - pierwsze spotkanie z dzidzią
17: Anulla28 - wizyta kontrolna
17: dorotav - kolejna wizyta u immunologa
18: Madzia76 - kolejne spotkanie z maluszkiem

reklama
Hej hej :-) Wpadam z rana z kciukami zaciśniętymi za wszystkie wizyty, punkcje, transfery i bety &&&&&&&& & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & Ja dzisiaj odbieram ostatnie wyniki do ivf i strasznie się boję, czy nie mam jakiegoś wirusa :-( wyniki jakie odbieram to cytomegalia, różyczka i DHEAs oby wszytsko było dobrze to w marcu może już bym podchodziła do stymulacji.
Życzę wszystkim miłego dnia :-)

Dziękuje wszystkim za trzymanie kciuków. Dziś robiłam sobie TSH na wizytę kontrolną u endokrynologa, i nie wytrzymałam ... oczywiście zrobiłam bete, ech za bardzo panikuje. Miłego dnia.

Cześć dziewczynki:-)

Kasik - Wracając do Twojego badania chlamydii , jeżeli miałaś wynik ujemny to nie masz czym się przejmować. Chlamydię robi się i z krwi i z wymazu . Ja miałam zrobioną w tych 2 wariantach + pozostałą wirusologię z krwi ( cytoplasma , mycoplasma , itd.)
Jeżeli chodzi o koszt za komórki dawczyni to faktycznie jest to ogromna kwota ja płaciłam 12 tys. za 8 komórek:baffled: + cała reszta.

Hope - Wirusy obowiązkowo trzeba zrobić z IgG i IgM bo wtedy wiesz czy jesteś w trakcie choroby czy już po i masz przeciwciała. Wirusologię gównie robi się z krwi bo wyniki są bardziej wiarygodne niż z wymazu.

Bzibziok
- Brak słów na te durne baby. Ciekawa jestem czy nie ma on sama dorosłych dzieci i jeżeli one będą miały trudności z zajściem w ciążę to ciekawe czy taka mądra będzie. Idiotka ....

Uda się - Jedynie co możesz zrobić przy stymulacji to pilnować i regularnie robić zastrzyki i dodatkowo suplementować się wit. D3 , Q10 , magnezem i oczywiście kwas foliowy. Możesz też zajadać się suszonymi morelami i orzechami np brazylijskimi. No i w sumie to tyle.Będzie dobrze:-)

dorotav - Ok , tak zrób - plan idealny;-) i masz rację nie ma co marnować ostatniego zarodeczka. Ja miałam chlamydię i z krwi i z wymazu i w obu przypadkach wynik ujemny ale że mój M ma no to jak wiesz oboje mamy antybiotyki bo lekarz powiedział że wirus na 100% siedzi w ukryciu w moich narządach. Ja dla świętego spokoju powtórzyłabym go z krwi bo będziesz miała czarno na białym czy masz przeciwciała czy nie. No i obowiązkowo męża musisz zabrać na to badanie jeżeli nie miał jeszcze.

Juhasek - Trzymam kciuki żeby wszystkie komóreczki się zapłodniły.

Olusia - Ja miałam całą wirusologię z krwi robioną w diagnostyce. Jeżeli chodzi o te kariotypy to musisz lekarza zapytać w klinice bo nie wiem czy w Twoim przypadku ma to sens , a z drugiej strony to nie bardzo się orientuję w tym temacie. Mi kazali zrobić to zrobiłam , wyniki ok więc w sumie nic z tego nie wynikło. No a z tymi badaniami NK to w sumie nic się nie dowiedziałaś ciekawego. Może później ja się spróbuję dodzwonić bo sama ciekawa jestem czy prywatnie też robią.

lenkabar - Gratuluję 2mm szczęścia:tak:

Esiek - Trzymam kciuki za pęknięcie tego upartego pęcherzyka. Daj znać po wizycie.

solostar , Ewelina.br , wiolaw - Trzymam dziewczyny kciuki za mega wysokie bety:tak:

Fajnie ze ktos mnie tu jeszcze pamietea, niestety przez prace mam malo czasu na neta, czasem wpadne na fejsa zob co sie dzieje spr poczte i tyle
Dokladnie te hegarowanie to poszerzenie szyjki macicy juz mam stracha a jeszcze nawet sie nie umowilam:)

Czesc dziewczyny.
Kurcze tylko popołudnie jedno mnoie nie było a tu sie tyle dzieje. Za wszystkie punkcje, transfery, weryfikacje i betki trzymam kciuki.

Lenkabar suer wieści czyli wychodzi na to ze miałaś wizyte w tym samym dpt co ja. Ja tez w 19dpt zobaczłam pęcherzyk, a nastepna wizyta pewnie za równiutki tydzień:-).

Bzibziok jesli masz sie męczyć i stresowac siebie inkropka to leć w poniedziałek i zrób ta betę, jeśli poprawi ci to humor to czemu nie. Ja robiłam trzy razy bete i z sześc sikańców tyle tylko z.e pierwszy sikaniec dopiero po dodatniej becie.

Esiek trzymam kciuki zeby ten uparty pecherzyk w końcu pękł.

solostar , Ewelina.br , wiolaw kciuki za wysokie bety zacisnięte.

Juhasek oby
wszystkie komóreczkisie zapłodniły i było z nich dużo duzo bobasków.

Dziewczyny widziałyscie moze dzisiaj filmik na onecie o dzidziusiu który po porodzie tak strasznie rączką złapał sie swojej mamy, która była po cc i jeszcze dobrze sie nie wybudziła, ale wzruszajacy normalnie ryczałam jak karetka pogotowia.

Juhasek - tak mi właśnie coś świtało, że ty także Szczecin! Trzymam kciuki !!!!

Dziewczyny - pękł!!! Dziś rano już go nie było, także uznał gin, że pęknął wczoraj, od dziś faszeruje się luteina 3x1 i duphaston 3x1 i transfer we wtorek 4 marca o 10.30.
Byłam tak wściekła dziś przed USG bo czekałam 2 godziny od 08.00 rano bo był jeden lekarz tylko !!!! Ale jak się okazało że wszystko OK i można transferować to mi minęło jak ręką odjął.

Madzia - ja widziałam filmik, łapie za serce.

reklama
Esiek świetne wieści, a transfer 4 marca super to urodziny mojego syna wyrósł z niego super fajny, zdrowy silny facet więc ta data jest szczęśliwa i życzę Tobie aby Twój dzidzius tez był taki.

Do góry