reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

Migotka25 też mam tą mutację, biorę prewenit, kwas foliowy 15mg, magnez z b6, acard. po transferze obowiązkowo fragmin czy clexane. Na prw prześle ci omówienie które dostałam z wynikiem badania.
Zrób sobie jeszcze homocysteine.

Brałaś leki przeciwzakrzepowe? U mnie podejrzewają że to mogła być przyczyna poronień , przy pierwszym in vitro lekarz nie zalecił nic przeciwzakrzepowego

Ostatnia edycja:
reklama
Ja w informatorze miałam napisane, że zawsze do stadium blastocysty. Ale może to odnosi się wyłącznie do programu rządowego - mnie nikt nie pytał, w którym stadium chciałabym mieć transfer.
Ale jakby ktoś pytał to i tak pewnie zdecydowałabym się na blastocystę, bo ponoć to jednak większe prawdopodobieństwo :)

Zula - No w końcu się pokazałaś , co tam słychać?

Migotka25
- Ja też należę do tych osób które na własną rękę działają bo ile można przejść porażek i wcale nie jest dziwne dla mnie że szukasz. To samo jest u mnie , miałam robionych 8 transferów które zawsze kończyły się wynikiem bety poniżej 0,1. Postanowiłam poszperać i zgłosić się do immunologa i co wyszły jakieś głupie wirusy których nikt wcześniej nie sprawdził. Gdybym sama nie drążyła to dalej by mi robili te transfery chyba do śmierci. Ta ostatnia próba w prawdzie zakończyła się poronieniem ale wiem że poszłam dobrą drogą bo w końcu beta była pozytywna. Dzisiaj do mojego zestawu wszystkich badań zrobiłam sobie białko S i C oraz p/c kardiolipinie . Chciałam zrobić bo brakuje mi jeszcze ta mutacja MTHFR/A i komórki NK ale u mnie w labo tego nie robią . Możesz napisać mi w jakim laboratorium to robiłaś. Dzięki

Calineczka - Jeżeli mogę Ci doradzić to lepiej zrób chlamydię z krwi , badabie IgG i IgM. W razie gdyby wymaz coś wykazał to każą Ci powtórzyć badanie ale krwi i w zasadzie stracone pieniądze na wymaz. IgG i IgM dla Ci pełen obraz czy byłaś chora , czy jesteś lub czy masz przeciwciała.

Ostatnia edycja:
zula_5 na pewno zajrzę! Dziękuję za namiary :*

Yplocka NK jeszcze nie robiłam, wszystko po kolei i wszystko sama dlatego tak mi to wszystko długo schodzi. Ale jestem na dobrej drodze :)

Inka właśnie nigdy nie mogłam się doprosić mojego lekarza o heparyne po transferze, a koleżanka w konkurencyjnej klinice dostała ją "profilaktycznie" dlatego za każdym razem miałam wrażeni, że ten lekarz podcina mi skrzydła bo jakoś Encorton bez badań mi przepisywał ale heparyny czy clexane już nie... odpisałam Ci na PW. Z góry dziękuję za pomoc :*
Jesteście wielkie :*

Dorotka- o najważniejszym zapomniałam... W klinice chcieli mi bardzo szybko odstawić heparynę. Ja to konsultowałam u kilku mądrych głów i każdy z nich powiedział mi, że przy endometriozie nie ma o tym mowy. Trzeba badać krzepliwość i brać. Ona pomaga przy przepływach, które mogą być złe. Ja biorę do dzisiaj. Także pomyśl. Jakby co to ja mam trochę zapasów heparyny w różnych dawkach więc jeśli Ci nie będą chcieli przepisać a zdecydujesz się przyjmować to Ci wyślę. Możemy pogadać o tym też na priva...

Jo.M-ja jestem z rządowego programu, te badania o których napisałaś muszę zrobić, ach i chyba ta chlamydia to z krwi, nie wymaz, położna mi namieszała ostatnio:tak:
Mam nadzieję, że morfologia, jak i te badania wirusowe wyjdą Nam dobrze, bo nie chcę tracić ostatniej szansy, czyli in vitro.
Mogliby te badania wcześniej zlecać, a nie w trakcie protokołu.....

Jo.M. ja robiłam przeciwciała antykardiolipinowe i wyszły ujemne. Zostało mi jeszcze NK, homocysteina no i białka chyba też... Co do moich mutacji, skorzystałam z promocji na stronie Invicty, dziewczyny tutaj dały mi cynk i zamówiłam sobie panel badań: niepłodność żeńska. Są tam te same badania co przy panelu poronienia z tym, że w tej niepłodności masz o 1 badanie więcej a cena taka sama. Sprawdź sobie ich ofertę na stronie.

dorotav super wieści, teraz trzymam kciuki za serduszko. :tak:

Dziewczyny to prawda z tego co slysze i czytam bardzo duzo osob nie przepada za pania dr. Cz ja do niej chodzilam, ona mnie kwalifikowala do rzodowki.. i u niej bylam ostatni raz na USG pecherzykowym, potem juz poszlam do swojego gina prowadzacego..
1zIggET8dLQXapoHBAA7
z tego co pamietam dr. Mercik robil mi transfer 2 zarodkow...

A ja mam juz stresa, wizyte mam na 15, wiec juz nie dlugo...
1zIggET8dLQXapoHBAA7

Dziewczyny pamietacie jak pisalam o mojej kolezance ze zaczyna robic badania bo nie udaje jej sie non stop? poprosila mnie o pomoc, wie ze jestem na forum i pewne rzeczy wiem z niego a jej tam nie ma i prosila mnie bym sie pewnych rzeczy dowiedziala. pomozecie mi?

powiedzcie mi te badania na mutacje i kariotypy gdzie robilyscie?
mam na mysli tutaj dziewczyny ze slaska? ale kazda informacja mile widziana... chodzi mi o te badania oraz kariotypy

• Detekcja mutacji G20210A w genie Promtrombiny - czynnik II
  • Detekcja mutacji Leiden w genie Proakceleryny - czynnik V
  • Detekcja 2 mutacji w genie CFTR
  • [FONT=&quot]Detekcja polimorfizmu w genie MTHFR[/FONT]

Inka i reszta dziewczyn gdzie wy je robilyscie? tzn w ktorym laboratorium?

reklama
Calineczka - Trochę późno robisz te badania , chyba że wcześniej mieliście już robione i wychodziły ok. Nie wiem czy Twojego M też badali na chlamydię ale raczej nie a to bardzo ważne bo jeżeli któreś z Was ma wirusa to kurację antybiotykową przechodzicie razem i trwa to kilka miesięcy. Nie chcę Cie straszyć ale ja tak miałam i immunolog który zlecał badanie wściekł się że w klinice mojego M nie badali a chlamydia ma ogromny wpływ na implantację zarodka.

Migotka - dzięki sprawdzę na pewno. A nie wiesz gdzie można komórki NK zrobić bo ja obdzwoniłam kilka miast łącznie z Katowicami i nie dowiedziałam się niczego. A wracając do heparyny to ja miałam za każdym razem podawaną bez żadnych wskazań czy przeciwwskazań , tak profilaktycznie. W razie czego mam też w zapasie różne dawki także mogę Ci odstąpić.

Do góry