reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

Olusia ja tylko podzieliłam się z Wami informacją którą z resztą znalazłam tutaj na tym forum :) jeśli ktoś woli z krwi to pewnie! czemu nie :) z tym, że promocja z ceną za badania obowiązuje tylko w przypadku zamówienia przez internet i z próbki śliny.

reklama
Lilia mi mowil embriolog ze zarodki mialam ladne w 3 dobie.. bo mialam 8A i mialam podane w 3 dobie...a reszte hodowali do stadium blastki...:tak:

Jestem w drodze do lekarza...wujek przyjechal po mnie i mnie zawozi.. raz ze jeszcze chora jestem wiec po co mam jechac autobusem i sie narazac na infekcje a dwa ze moj w pracy jeszcze jest... spotkamy sie dopiero u lekarza.. :tak:

Olusia - to jak widać te sztywne zasady hodowania zarodków do 5 doby dotyczą zarodków do mrożenia, a w przypadku świerzaków jest pewna dowolność i zależy od embriologa i dr. Mój dr powiedział, że to, że skończyłam 35 lat to mnie nie zmusza do zabrania 2 zarodków. Decyzja należy do mnie ile chcę, żeby mi zapodali zarodków.

Kciukam za wizytę i czekam na relację :-)

Migotka, kwas foliowy i heparynę może wypisze Ci lekarz rodzinny, mój mi wypisał bez żadnego problemu, do tego od niego dostaję receptę z ryczałtem na fraxiparine, więc kolejny zysk, myślę że jak zaczniesz teraz brać kw foliowy to jak najbardziej pomoże. U mnie też kariotypów nie wymagają, dopiero kazał mi je zrobić po 3 nieudanym transferze.

zula_5, kochana, dzięki za wiadomość o fraxi i za chęć pomocy, tak jak pisałam Migotce, mój rodzinny bez problemu wypisał mi ostatnio 2 opakowania i do tego na ryczałt więc myślę że teraz tym bardziej nie będzie problemu, ale jakby co to wiem do kogo się zwrócić o pomoc. A i ja biorę w dawce 0,3 najmniejszej. Tak szybko nie odstawie, na wizycie będę negocjować z ginem.

kasik36, na razie zarodka nie widać, beta ze środy 1094 więc jeszcze za wcześnie, najważniejsze że pęcherzyk rośnie i tego się trzymam, mam nadzieję że za tydzień w piątek będzie już serduszko. A z tym kodem na zwolnieniu to trudno, zresztą już jestem 4 tygodnie na L4 zwykłym, więc może już coś podejrzewają. Ale powiem Ci że moja psychika to już przez te 5 lat walki tak jest skrzywiona, że ciężko będzie mi się zacząć cieszyć, dziwka niepłodność zrobiła swoje.

PAŹDZIERNIK

18: Lilia - podglądanie pęcherzyków
20: Hess - wizyta kwalifikacyjna

20: sykantka - wysoka beta !! (II weryfikacja)
20: Ladygodiva - wizyta przed crio
21: Luize - wizyta pęcherzykowo-serduszkowa
21: inka26 - immunolog

21: Aisa79 - podglądanie maluszka
22: GizaS - wizyta kontrolna w czasie antyków
22: sykantka - wysoka beta !! (III weryfikacja)
23: gos1512 - podglądanie podczas antyków
23: Anulla28 - wizyta kontrolna

24: dorotav - podglądanie cudu
27: Migotka25 - wizyta przed crio
28: mavi - wizyta planująca kolejne podejście
28: liskka - badania prenatalne
30: kasik36 - podglądanie juniora

31: calineczkaa - podglądanie pęcherzyków

31: dorotav - podglądanie cudu
dlugowlosa - criotransfer

Komóreczka - criotransfer

LISTOPAD

01: djazzpora - rozpoczęcie stymulacji
04: Migotka25 - criotransfer
05: Aisa79 - wizyta u prowadzącego
05: kate_p7 - wizyta przed crio
05: liskka- wizyta z juniorem
06: Anulla28 - badania prenatalne
10: Aisa79 - badania prenatalne
17: djazzpora - punkcja
19: djazzpora - transfer
andzia.m - stymulacja
mmm - wizyta przed stymulacją

Blake - criotransfer
Asia_77 - criotransfer AZ

inka26 - criotransfer
Quinnie- transfer

GizaS - udana stymulacja
yplocka1 - criotransfer

kikifish87 - stymulacja

djazzpora - stymulacja
mizanka1 - wizyta przed stymulacją
Ladygodiva - criotransfer

Tola, jak się czujesz ? jak choróbsko, masz antybiotyk ?
Nadal walczę bez :-D
No ale, że jestem własnie po wizycie i narazie ciągne antyki choć już gonapeptyl mi doktor zapisywał to w razie W moge zapodać antybiotyk. Dziś miałam nocke i mieliśmy w nocy przyjęcie dzieciaczka bo na pogotowie przywiozło. I się rozkaszlałam na maxsiora aż dr z gabinetu wyszedł pytać kto to tak kaszle :no:W nd mam dyżurasa wię dr niech mnie znów osłu****e i się okaże.
No i ja zgłebiać karotypy i badańska będe tak ustaliłam dziś w Gyncentru z dr M.
Dorotka dzidziolek rośnie :tak:Miejcie się zdrowo i czekam na kolejne tylko dobre wieści :tak:

Olusia nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci na Twoje pytanie :) jak dla mnie wiarygodność jest taka sama. Przed zamówieniem tego zastawu dzwoniłam do Invicty i pytałam czy jest możliwość przyjechania i zrobienia tego na miejscu, ale otrzymałam odpowiedź że promocja cenowa obejmuje tylko zamówienia przez internet. Gdybym chciała zrobić te badania na miejscu z krwi to z tego co przeglądałam w cenniku Invicty każde badanie kosztuje 250 zł więc w sumie koszt dobiłby do 1000.
Wydaje mi się, że gdyby testy ze śliny nie były wiarygodne to tak samo dawcy szpiku którzy rejestrują się w DKMS też byliby niewiarygodni. Ale mogę się mylić więc decyzja należy do Twojej koleżanki czy bada ze śliny za 199 zł czy z krwi za 1000 zł.

reklama
Dorotko póki co jestem w wielkim szoku po odebraniu badań i za bardzo nie wiem co z tym wszystkim teraz zrobić. Z tych emocji zrobiłam szarlotkę i właśnie dolatuje mnie cudowny zapach cynamonu z kuchni :) ale do rzeczy. Wizytę mam 27 października, będzie to 12 dc uważasz że nie będzie za późno na ten kwas foliowy? Bo dopiero wtedy pokażę te wyniki mojemu lekarzowi. Co do heparyny to stosuje się ją dopiero po transferze z tego co się orientuję więc o to jestem spokojna, ale jeśli się mylę to mnie uświadomcie ;)
Aktualnie biorę przez cały czas Femibion Natal Classic, nie wiem czy to coś daje. Ogólnie to wieczorem postaram się zagłębić w temat tej mutacji razem z mężem. Muszę iść przygotowana na wizytę bo przypuszczam, że mój lekarz jednak popatrzy na to wszystko z przymrużeniem oka jak za każdym razem...

Do góry