reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

dorotav baaaaaaaaardzo się cieszę, że pęcherzyk rośnie :-) A był już widoczny zarodek? Czy przy takiej becie za wcześnie? Jak nie chciałaś mówić w pracy o ciąży mogłaś poprosić, żeby nie pisywali kodu B. Mam nadzieję, że Twój leniuszek ruszy z kopyta i będziesz mogła zacząć cieszyć się ciążą bo doskonale Cie rozumiem, że próbujesz realnie oceniać szanse. Zawsze mile się zaskoczyć niż rozczarować. Ja od momentu jak trafiłam do szpitala z krwawieniem w 5 tc przestałam się cieszyć ciążą bo staaaaaaasznie się bałam, że ją stracę. To takie oszukiwanie samego siebie, żeby później nie było rozczarowania. Dopiero teraz powoli i z pewną nieśmiałością zaczynam się cieszyć ciążą. Nasza psychika rządzi się swoimi prawami i często nad nią nie panujemy.

JoM w niektórych labo komórki nk nazywają się subpopulacje limfocytów. Zresztą sam poziom komórek nk niewiele powie, dlatego trzeba zrobić subpopulacje bo najważniejszy jest %nk.

Ostatnia edycja:
reklama
Jo.M. no właśnie, nie badaliśmy się wcześniej, bo nie widzieliśmy takiej potrzeby. Teraz to naprawdę mam stracha, że coś wyjdzie nie tak.
Mogliby te badania zalecać przed rozpoczęciem protokołu!,

Olusia to niech koleżanka zaglądnie na stronę Invicty. Te badania które wymieniłaś robiłam właśnie z panelu niepłodność żeńska. Koszt tych 4 które wymieniłaś prócz kariotypu to 199 zł bo mają promocję do końca roku. Przesyłają przez kuriera zestaw pobraniowy i w ten sam sposób się go do nich odsyła. Wyniki są do 14 dni roboczych.

Jo.M. z tego co sprawdzałam to u mnie w Krakowie robią to badanie NK w laboratorium przy Poradni Genetycznej na Prokocimiu.

Ostatnia edycja:
Calineczkaa - Nic dziwnego,że się nie badaliście wcześniej , ja też pojęcia nie miałam o niczym bo niby skąd człowiek ma wiedzieć. Nie martw się beznadziejny przypadek to ja jestem także u Was musi być ok. Czekam na wyniki w takim razie. Chlamydię będziesz miała za jakieś 7-10 dni

Calineczka - no to dziwne, bo nam zlecili od razu, przy pierwszej wizycie w invikcie - i mnie i mojego męża od razu na pobranie krwi, mnie dodatkowo na posiew... pewnie zależy na kogo trafisz, niestety :(

Ręce mi opadają, co za syf, ta klinika.
Też nikt mi nie powiedział, że na chlamydie się czeka 10 dni na wynik, a miałam sobie krew zrobić za tydz w sobote 25.10, a wizytę mam na 31.10, tak więc nie miałabym kompletu wyników.
Normalnie nieźle to wszystko się zaczyna. :wściekła/y:

Migotka25 ale to oni wysla mi probki i ja mam odeslac czy jak? to robia przez sline czy pobieraja krew?;-) wlasnie doczytalam ze ze sliny.. a nie lepiej jest krew pobrac? hmm nie jest wynik wiarygodniejszy z krwi?

Ja wlasnie wychodze powoli z domu...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, jeżeli chodzi o program rządowy to zarodki do mrożenia hodują do 5 doby. W przypadku podania świeżych zarodków to podają w 3 lub 5 dobie i to zależy od tego jak się zarodki dzielą. Jak zarodek jest słabszy to go podają w 3 dobie, a jak zarodek wykazuje dużą ewentualność rozwoju to czekają do 5 doby.

Do góry