reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Justyś, gratulacje:-)
Femibion Natal 1, ma on w swoim składzie L-metylofolian wapnia i piszą w ulotce, że mogą go stosować osoby z mutacją MTHFR.
Ale też taką sugestię dziewczyna z forum dodaje:
"Tak, lepiej brac femibion przynajmniej, choc zaleca sie wit B12 by byla tez metylowana a nie
cyjanocobalamina. Niestety femibion zawiera cyjano-cobalamine a nie metylo-cobalamine.
z tym ze metylo-B12 mozesz kupic na allegro i nie jest droga, mozesz dokupic do femibionu sobie".

Kate, własnie nie wiem o co chodzi z wizytami, ja dzwoniłam z jakiś tydz temu i zarezerwowałam sobie dwa terminy, z tym nie było problemów.

Kate ja zabraniam ci myśleć, że jesteś gorsza. Spójrz na ten wątek, tu wszystkie mamy takie problemy, nieudane stymulacje, transfery i straty maluszków. Takich problemów jest niestety mnóstwo dookoła. Musisz przeżyć swoją stratę, wypłakać się, wykrzyczeć, a z każdym dniem będzie lepiej.

Bunieczek no to jest dla mnie najpiękniejszy i zarazem najgorszy czas. Ja i tata walczyliśmy razem, ja o dziecko, tata o życie. Ja wygrałam, tata przegrał :-(. Odszedł w dniu mojej punkcji. Wiem, że jest i czuwa nad nami.

Justys gratuluję :-)

Sykatynka cieszę się, że wyniki są dobre.

Olusia udanej imprezy, tylko spokojnie na tych zakupach ;-)

calineczkaa jedna dziewczyna pisala ze byla u genetyka i bierze na mutacje ktora ma A 1298 C femiobion natal, kwas foliowy, oraz prewenit intensiv... :tak: hmmm a ty bedziesz zamawiac z allegro?

Aisa no troche kupie u nas na targu a reszte jak cos pojade z moim autem popoludniu :tak:

Kochana, właśnie 'analizuję' wątek dotyczący tej/tych mutacji i jeszcze nie wiem, co zrobię. Napewno feminion natal zakupię i więcej buraków będę jadła!!!;-)Mimo, iż po burakach mam mega wzdęcia. Nie bardzo wiem, o co chodzi z tymi formami metylowanymi wit z grupy B, nigdzie nie można tego kupić, bo tych zwykłych nie ma chyba sensu brać, bo itak one nie są przyswajalne?Skomplikowany ten temat.

Aisa79 pamiętam jak nam powiedziałaś na forum co się stało. To był dla Ciebie ciężki czas:-( ale dałaś radę i teraz jest Marek Marcel w tej kolejności!
(To mój chłopak i ja tu ustalam zasady:-p i wcale nie jestem despotyczna:-p zarcik oczywiście ...)Marek to fajne imię.:-)

Co do tego gorsza, to nie mogę mieć najprostszej rzeczy, dziecka, gdzie większa większość może:-p
teraz drugi raz jestem na L4 ale nie wiem jak to będzie za 3im czy 4tym razem, boję się o pracę. Myślę, co myślą inni :-p że jak nam ten ivf się nie udaję to powinniśmy zaakceptować to i zostać bezdzietni. A nie szarpać się...z drugiej strony pracuje w takim miejscu, gdzie ludzie są w większości na poziomie, jakby nie było to naukowcy, brak wielkich katolików, na szczęście:-) nie potrzebnie skupiam się na tym co myślą o mnie inni. Gdyby nie mój upór nie doszłabym tak daleko! chociaż czasem myślę, ze to walka z wiatrakami...i boję się że to ivf nigdy nam się nie uda..wiem że jeszcze jest mnóstwo możliwości. Ale tak bym chciała mieć to dziecko z moim M :-( nadzieja umiera ostatnia:-(

calineczka ten preparat prewenit intensiv to ma na celu - pomaga w utrzymaniu prawidlowego metabolizmu homocysteiny a femibion ma ta forme metylowa ze kwas sie latwo wchlania...:tak:

Tak, tylko w femibionie, jest kwas foliowy w ersji metylowanej, więc nie ma potrzeby brania dodatkowego kwasu, jak to niektóre dziewczyny biorą, bo on się po prostu nie wchłania:happy2:

reklama
Olusia i calineczkaa uważajcie z tymi witaminami z grupy B bo w dużych dawkach są neurotoksyczne..za duza suplementacja to tez nie dobrze..
Co do witaminy D ja biore 1000iu, ponoć od listopada do kwietnia zaleca się suplementacje ale tez trzeba uważać, bo może wystąpić przewapnienie kości.

Do góry