reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczynki

Prawie tydzień nie zaglądałam bo mam urwanie głowy przed Świętami w pracy a widzę , że dzieję się trochę.

Kate_p7 - Przykro mi bardzo , że tak się cała historia skończyła. Wiem co przechodzisz bo miałam dokładnie taką samą sytuację jeżeli pamiętasz. Dla mnie też pocieszeniem jest fakt że mogę zajść w ciążę i tego się trzymam. Przykre jest to , że tak naprawdę byłyśmy już bardzo blisko celu ale jeszcze chyba trochę szczęścia zabrakło. Najgorsza teraz będzie ta @ , faktycznie miałam bardziej bolesną niż zwykle i bardziej obfitą . Moja @ a potem plamienia ciągnęły się prawie 1,5 miesiąca ale na szczęście wszystko samo się oczyściło. Ja nie musiałam powtarzać bety , dostałam od razu antykoncepcje od rozpoczęcia @.

Asia_77 - Kurcze strasznie mi przykro , że przerwaną masz stymulację. Ach normalnie wiecznie coś. Szkoda gadać nawet.

Kikifish
- Nie wiem co postanowiłaś z tym metformaxem ale ja bym chyba do pozytywnej bety nie odstawiała . Nasz dr M jest bardzo bardzo ostrożny z lekami. Jak na nim nie wymusisz to najchętniej prawie nic by nie dawał. Ja np miałam tak z encortonem , za Chiny nie zgadzał się na większą dawkę tylko 5 mg a 10 to już max. Immunolog przepisał mi większą dawkę (30) to był przerażony a tak naprawdę dla immunologa to bardzo mała dawka. Także ja bym pozostała przy tym leku , chociaż rozumiem Cię , że nie wiesz co zrobić bo co osoba to inna opinia. Olusia chyba brała też metformax , więc może coś podpowie . Może Zula by Ci coś doradziła.

reklama
Więc tak Ja ma 37 lat mój :M 4( wiem wiek ani młody ani stary) jestem po kilku operacjach ginekologicznych ( szycie jajnika, czysta, dwie ciążę pozamaciczne itd.) W zeszłym roku byłam w ciąży właśnie pozamaciczeneh :-( tak więc został mi jeden szczatek jajnika i kikut jajowodu ( szczęście w nieszczesci że tyle zostało) trafiliśmy do kliniki parens w Krakowie i tak się to zaczęło.AMH 1.3 ( jak na moje szczątki rewelacja. Pierwsze podejście w czerwcu tego roku z dwóch pobranych komórek jedna się zaplodnila podana była w 3 dobieale niestety beta <1 :-( kolejna rozpacz. Wzielm się w garść i w listopadzie podeszłam drugi raz z 7 komórekdwie się zaplodnily i obie przetranswerowano 2.
Dziś byłam na kolejnej becie czekam na wyniki trzymajcie kciuki .
Dzięki za miłe przyjęcie :-)

Majko37 też jestem z Krakowa, ale leczę się w innej Klinice :) A do kogo chodzisz w Parensie? Mój były lekarz bardzo polecał mi doktora Janeczkę, ale jakoś tak wyszło że trafiłam gdzie indziej i na kogoś innego :) Jakie jest Twoje zdanie o Klinice?

Kate nie przejmuj się tym co myślą inni o Tobie. Oni nic nie wiedzą. Poza tym nikt nie powiedział, że in vitro to łatwa sprawa. Jesteś zdrowa, możecie mieć dziecko!! Mi nie udało się 6 inseminacji, musiałam widocznie poczekać na swój czas.

Olusia tylko nie dźwigaj.

Aisa79 zobaczymy co nam dane jest:-p i jakie to życie będzie:-p trzymaj kciuki za wizyte kwalifikacyjną do programu MZ, wiem ze dokumenty poszly do Invicty, ale realizator jeszcze się nie zmienił, oby się do srody udało..a potem żeby się udało.
Opiekuj się moim chłopakiem:-)

Kate, ale o to chodzi, ze przy tych mutacjach wit z gr b nie są przywajalne w tej czystej postaci i nawet jak masz wynik kwasu foliowego, czy tych wit w normie, to tak naprawdę nie jest miarodajne, bo te suplementy krąża we krwi ale się nie wchłaniają, stąd trzeba zbadać jakieś inne odczynniki z krwi.

Z kliniki jestem zadowolona a doktorek JJ jest fantasyltyczny mało mówmy Alenaprawde ma ogromną wiedzę . Sam z siebie niewiele powie Ale jak się zacznie wypytywac to chętnie odpowie na wszystkie pytania. Ja mogę z czystym sumieniem polecić JJ

calineczkaa niema metylowych form witaminy B6 czy B12. wiatmina b12 musibyc brana żeby oddac grupę metylowa wit b9 czyli k.f . żeby ten mogł zostać zmetylowany. Dlatego ja radziłam brac femibion jest metylofolian i k.f.

Ostatnia edycja:
Homocysteina jest zwykłym produktem ubocznym przemian w organizmie - aby jej poziom niebezpiecznie wzrósł, muszą być spełnione dwa warunki.
Po pierwsze trzeba dostarczać dużych ilości metioniny - aminokwasu egzogennego, obecnego głównie w mięsie. To właśnie konsumpcja nadmiaru mięsa, a co za tym idzie przebiałczenie ludzkości jest główną przyczyną tych wszystkich problemów.
Drugi warunek to spadek skuteczności procesów usuwania nadmiaru homocysteiny z krwi. Nawet niewielkie ilości alkoholu (jedno piwo dziennie) powodują wyraźny wzrost jej poziomu we krwi (18)(19).

miłej lektury:
Witamina B12 Homocysteina Witamina B12 Witamina B6 Witamina B9 Biotyna Witamina B12 kontra Homocysteina Zapamietaj - HOMOCYSTEINA

ja osobicie myslę, że faszerowanie się witaminami nie pomoze jeżeli genetyka zawodzi, albo cos jest popsute. Można witaminami cos poprawić a nie naprawić..

reklama
Kate, niby w Polsce nie ma metylowanych form tych witamin, to prawda.
Czyli można brać wit. B12 i kwas foliowy i wtedy on poprzez tą wit. B12 będzie w formie zmetylowanej?

Do góry