reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Ja mam ponad 16 i żyje na razie.... Alkoholikiem nie jestem, zdrowo się odzywiam, papierosa pale jednego na miesiąc.... Ale z drugiej strony wiem, że genetyki nie poprawię ale poddać się nie możemy, jeśli witaminy mogą pomóc, to ja je będę brała.... Calineczka jak będę w domu napiszę ci jakie witaminy ja biorę na tą homocysteine

reklama
Ja to zaraz lecę do sklepu po sok z buraka:-D
Ja dopiero teraz się dowiedziałam, że jest coś takiego jak homocysteina, proces metylacji, wczesniej jak odbierałam wyniki badan i cholesterol był w normie, mam dużo dobrego cholesterolu i Pani lekarka mówiła mi, że będę długo żyła, to się niesamowicie cieszyłam, że nie mam problemów ze zdrowiem. Nikt tylko nie bada tej homocysteiny!A ona jest niesamowicie ważna!Więc pewnie mam stężenie jakies ogromne, lubimy z mężem po pracy wypić piwko, odżywiam się w miarę normalnie, i do tego mam genetyczną skłonność do jej nadmiaru, eh, tylko sobie strzelić w głowę. No ale, choć jestem świadoma tego teraz, gdyby nie in vitro, żyłabym w nieświadomości. Mam nadzieję, że nie jest za późno na zbicie jej poziomu. Brałam od jakiś dwóch miesięcy wit. B 12, od tak, coś mnie tknęło, kwas foliowy brałam w dawce 0,4 mg przez jakieś zeszłe dwa lata, zdarzały się przerwy w suplemnetacji. Teraz co wzięłam dwa opakowania większej dawki w związku ze stymulacją. Piję olej, może on jakoś usuwa te toksyny z organizmu i przyczynia się do lepszego metabolizmu, metylacji?Cholera wie.

Właśnie "sączę" sok z buraka i wierzę, że choć odrobinę mi obniży poziom homocysteiny przed jutrzejszym badaniem:-)
Wiem, krejzolka jestem:-D

Ale to paskudztwo!!!A feeee;-)
Dobrze, że z małżem jadę do Zakopca po Świętach, to się mam nadzieję troche odstresuję i zapomnę choć na chwilę o tej homocysteinie i tych witaminach i chorobach.

Witam
Nie było mnie jakis czas bo miałam niespodzianke w postaci odwiedzin kochanych rodziców. Właśnie pojechali:-( to nadrabiam bb.

kate- bidulko ty moja przykro mi bardzo ze jednak czar nadzieji prysnąl.mialam wielka nadzieje ze choc tobie sie poszczesci i bedzie prawidłowy finał...Wiem ze ci ciezko . Tak jak juz to ktos przede mna pisał musisz przezyc żałobe wypłakac i powoli myslec o kolejnym podejsciu.

tola jak sytuacja u ciebie? kiedy punkcja?? chyba ze minęłam w tym natłoku nadrabianych stron???
Jak zniosłas długi protokół??

asia bardzo mi kochana przykro:-( ja sobie pomysle ze za tydzin moge podzielic twój los... Moglabys mi napisac ile czego brałas?? a dr wyjasnił ci z czego ten prg? jakie najblizsze plany??

calineczka przykro mi ze mutacje cie dopadły ale napewno jest jakies wyjscie z sytuacji. Ja tez zamówlam te pakiety z invicty ale jakos nie moge sie zebrac zeby oddac probke :confused:

jo.m moja kochana wkoncu sie odezwalas. strasznie mi brakuje i ciebie i lili. a o zuli juz nie spomne bo zula teraz zajeta tweensami:-D współczuje urwania głowy. Co do metforminy to napisalam pytanie na forum bocianowskim i tam mi odpowiedzial ekspert ze mam nie odstawiac bo ma korzystny wpływ przy ivf.
Ale tak sobie przypomniałam ze przy ostatniej stymulacji tez mialam z tym problem. I zadne prosby czy grozby nic nie daly ze on nie chce tego leku przy stymulacji. Ja i tak go nie słuchałam i brałam leki bo je miałam. Teraz poprosiłam o wypisanie recepty to mi nie przepisał.Ale ja sobie poradze i bede miec metforax i bede łykac.

sykatynka- przeczytałam wiadomosc na tel i sorry ze nie odpisalam . Mam nadzieje ze bedziesz pamietała o mnie nastepnym razem:-) i sie zobaczymy poznamy. Serdecznie zapraszam.

Lila- kochana ty moja jak wyniki?? dotrły wkońcu?? a co z nasza kochana klinika i powtórnym badaniu??

Sorry ale reszty nie pamietam przy takiej ilosci stron-ale kazdemu zycze powodzenia

Szczerze strasznie boje sie tego długiego protokołu. Pierwszy raz go przechodze,bo zawsze mialam krótki protokól. Kiedy wspomniałam dr ze to moja ostatnia stymulacja i ostatnia szansa to wpadł na pomysł długiego protokołu. Boje sie ze skończy sie jak u Asi. Brałam 21 dni antykoncepcje+ w 21 dc pierwszy zastrzyk gonalopeptylu(mam ich 14) Myslicie ze na wizyte na 22.12 mam sobie zrobic prg ? czy cos jeszcze zbadac??
bo dr nie kazał robic zadnych badan tylko pojawic sie w trakcie 13, 14 gonalopeptylu.

Kiki a o mnie zapomnialas... :-(wiec tak jak myslalam bys nie odstawiala Metformaxu, ja tez tego nie robilam... !! :tak: moze na wszelki wypadek zbadaj sobie progesteron zebys zobaczyla jaki masz wynik... nigdy nie mialam dlugiego protokolu wiec nie pomoge... a ile tego metformaxu lykasz?

Olusia- jakbym mogła zapomniec- to było pisane w sensie braku aktywnosci na forum. Ty sie na szczescie odzywasz i wiem ze zyjesz i masz sie dobrze. a u dziewczynek ciszaaa....
pewnie ze o tobie mysle. Tak dawno sie nie widzialysmy...

Kikifish podłączam się pod pytanie Olusi :) w jakiej dawce bierzesz tą Metformine? Ja byłam wczoraj u endo i jak powiedziałam jej że powróciła u mnie owulacja to kazała mi zwiększyć dawkę do 2 tabletek.

reklama
Kiki a juz myslalam ze o mnie zapomnialas, ufff co za ulga :tak: to prawda dawno sie nie widzialysmy... oj dawno... :-(

Migotka ja bralam 2x1 po 500 mg Metformaxu;-)

Do góry