reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Witam Was wszystkie kiedyś juz się udzielałam na forum ale chcąc troszkę przestać myśleć ze ciągle nam nie wychodzi przestałam pisać. Obecnie jestem po dwuch bardzo długich cyklach stymulacji gonal f które niestety zostały przerwane z racji bardzo leniwych jajnikow. W klinice zaproponowano mi in vitro (z racji ze mieszkam na wyspach) jeden zabieg mam za darmo. 7 stycznia mam USG i badania krwi jeśli wszystko będzie ok to zaczynam brać leki na wywołanie @ i zaczynamy. Bardzo się cieszę a zarazem boje jak to będzie czy się uda. Trzymajcie kciuki razem raźniej :)

reklama
Kate - moja Ż ma identyczne obawy o przyszłość jak Ty. Czekaliśmy, i nie spodziewaliśmy się, że będzie aż tak pod górkę. Tego nie było w planach. Jesteś jej lustrzanym odbiciem jeśli chodzi o odczucia - zresztą w takiej sytuacji większość z Was tak samo odczuwa swoją sytuację. I dokładnie tak samo Ż podchodzi do kwestii kolejnych L4 w pracy itd....Kate - nie daj się!

Miałem jeszcze coś napisać... ale starość nie radość.

kikifish - Ty chyba w GC jesteś. Tez odnoszę wrażenie, że oni w czasie stymulacji i przed transferem nie bardzo przejmują się poziomem hormonów. Ale może nie wiem wszystkiego - to nie mi robią badania.

Z ostatnich kwestii zainteresowała mnie sprawa 'okienka implantacyjnego' i jego przesunięcia w czasie. Może tu jest pies pogrzebany? Zanim zarodek 'nawiąże łączność' - endometrium zaczyna się złuszczać......
Z tego co piszecie wynika, że moja Ż świetnie odpowiadała na stymulację, full oocytów i dojrzałe się generalnie zapładniają..... A jednak nic.....

Migotka nie wiem czy 2 tabletki na noc tego leku to rozsadne.. a ja za bardzo spadnie tobie cukier? hmmm ja bym sie bala wieczorem dwoch brac... wolalabym rano i wieczorem... hmmm

Olusia w sumie dla mnie to żaden problem a jeśli mówisz że może to być niebezpieczne to chyba nie warto ryzykować ;) dzięki wielkie za podpowiedź :*

Oliwia, ja biorę 2x750 metforminy o przedłużonym działaniu na noc..... To jest ok i często praktykowane..... Ale to musi być ta o prEdluzonym dzialaniu

dominikak86 witaj:-) będziemy trzymać kciuki.:tak:

lookator
u mnie w klinice przy prg 2,5 odwołuję się transfer w innych klinikach już od 1,5. Ale z tym poziomem tez jest problem, ponieważ prg jest wydzielany pulsacyjne i pomiary tego hormonu 3 razy na dobę dałyby miarodajne wyniki. Bo rano może być 0.96 a pod koniec dnia 2,5:-(
Za wysoki prg to zmiany w endometrium, to "okienko implantacyjne" to jest taki czas w którym zarodek i endo sobie gadają wysyłając różne enzymy. Wtedy endo jest w fazie receptorowej i jeśli dogada się z zarodkiem, to zacznie się implantacja. Udowodniono ze cykle po ivf mają krótsze okienko implantacyjnie niż w naturalnym cyklu. Dodatkowo okazało się, że nie które kobiety mają przesunięte okienko implantacyjne i dlatego w jednej grupie sukcesem było podawanie 3 dniowych zarodków a nie 5dniowych:-)
Estradiol za wysoki tez wpływa na endo, niektóre dziewczyny miały hiperkę i pozachodzily w ciąże, przy bardzo wysokim estradiolu.Ale kazda z nas reaguje inaczej, poza tym w ostatnim linku było napisane ze odwołuję się transfery jak E2 jest powyżej 4400 i udowodniono że estradiol za wysoki tz przesuwa okienko implantacyjne.
Wiec badanie hormonów jest jak najbardziej uzasadnione.. jeżeli klinika nie bada hormonów, to radze ja zmienić..

GRUDZIEŃ :

12: dorotav - przegląd podwozia
12: sykatynka - przegląd podwozia
12: inka26 - przygotowanie do criotransferu

13: Tola32 - udany transfer
15: Olusia - echo serduszek
15: yplocka1 - punkcja
16: GizaS - wizyta kontrolna
16: dorotav - wizyta u genetyka
17: Olusia - podglądanie maluszków
17: Milkaa1989 - wizyta serduszkowa
19: Ewelajna86 - wizyta serduszkowa
22: kasik36 - wizyta u lekarza prowadzącego
22: calineczkaa - wizyta kwalifikacyjna
22: kikifish - podglądanie pęcherzyków
23: liskka - usg połówkowe
23: justys8782 - usg kontrolne
29: liskka - wizyta kontrolna po usg
29: Aisa79 - wizyta u lekarza prowadzącego
kikifish87 - udana stymulacja
Andziulek - stymulacja
inka26 - udany criotransfer

STYCZEŃ

05: lookator - udana pogadanka
07: dominikak86 - wizyta kwalifikacyjna
12: Aisa79 - usg połówkowe
Yplocka1 - udany criotransfer
Solostar - udany criotransfer
dorotav - udana stymulacja
Asia_77 - udana stymulacja

LUTY

Hess - udana stymulacja

Sykatynka hmmm mozliwe ze tak jest... mi ginek mowil ze nie powinno sie brac dwoch tabletek na noc ktore obnizaja cukier.. ja po jednej tabl czulam roznice i oczy mi lecialy itp a co dopiero przy dwoch.. no ale kazdy organizm reaguje inaczej...:tak:

Kate
skarbnico wiedzy.. :tak: szacun dla ciebie !

dominikak86 witaj:tak:

reklama
Dziewczyny, na razie mam wyniki bety, spadła sporo ale do 1 ma jeszcze daleko.... W zeszłym tygodniu była ponad 3500, teraz jest 153, nie wiem czy ten spadek jest ok czy za wolny.... Ironia losu, że na 2 weryfikacji miałam dokładnie ten sam wynik, wtedy był powodem do radości :(

Do góry