reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Migotka- ja na poczatku bralam rano i poludnie metformax 500 mg ale ze wzgledu na moja prace czesto zapominalam albo nie mialam czasu i nie bralam poludniowej dawki, powiedzialam o tym dr i zmienila mi ze metformax 500 rano a na noc o przedluzonym dzialaniu metformax sr 500 mg

reklama
calineczkaa - szalejesz! Nie przesadź tylko z tymi badaniami i całą resztą.

Ja zaszalałam i się umówiłam do ginekologa next week, by sprawdził czy mi tam wszystko do normy wróciło po hiperce i na 23 grudnia do endo idę wydębić badania. I stwierdziłam, że zapiszę się do diabetologa z tymi moimi cukrami / glukozami bo już nie wiem co i jak. Głupieję. Niech mi dadzą zlecenia na badania, chociaż podstawowe i potem będę działać z nimi.

Dziewczyny - czyli jednak lepiej brać metformax?? Ja go nie brałam przez stymulację, jak lekarz kazał. A teraz mi się skończył :( Brałam 2x1 500 mg

yplocka1 - gratuluję 9 jajek, to dobry wynik. Liczy się jakość nie ilość :). Zobacz u mnie.....co mi po 27 jajcach, jak z nich było 12 dojrzałych, 6 wzięli i nic nie zostało.... Tylko hiperki się dorobiłam.

yplocka1 - gratuluję 9 jajek, liczy sie jakos a nie ilosc... najwazniejsze by sie zaplodnily i ladnie dzielily...:tak:

Hess brac brac metformax, ja bralam 2x1 po 500 mg...;-)

Hess ja tez antyki brałam 3 tyg, jestem zaskoczona ,że dziewczyny tylko 2 . Może za dużo gonapeptyli :confused: dziś wzięłam 16-ty. Sama nie wiem . Zresztą lekarka mówiła ,że to pewnie wina protokołu, bo nie kazdym służy długi:-(...jestem w szoku i wciąż ryczę ...już mam opuchnięte tak powieki ,że wyglądam jakbym jakies straszne uczulenie miała a oczy szczypią ,że masakra...może jutro bedzie lepiej :confused2:
Zastanawiam się wciąż , czy mogę coś zrobić , aby uniknąć wzrostu progesteronu przy nastepnej stymulacji....

1x miałam protokół krótki i on dla mnie nie był- od czegoś zacząć trzeba ;-) Też miałam progesteron wysoki. Choć Dr twierdził, że ok. No ale w stosunku do innych kobitek tu był wysoki. I tu 1 transfer świeżaczka i 1 crio. Zapłodnionych było 4. No ale tylko ta dwójeczka wylądowała u mnie, ale niestety się nie zadomowiła :((((

2x długi protokół. Brałam antyki własnie 3 tyg. Przy ostatniej tabletce antyków brałam już gonapeptyl. Hormonów nie miałam robionych. Tylko usg. Choć mnie to dziwiło... 13 gonapeptyli. I usg... Tu dostałam już gonal + menopur/wieczorem a rano 1/2 amp gonapeptylu. W 8 ds w takim schemacie. 9ds tylko gonapeptyl i usg i ovitrellek wieczorem. Były 2 pomiary hormonów w ciągu tych 9 dni, ale Dr specjalnie na to nie patrzył... Efekt 10 pobranych komórek. 6 zapłodnionych. I wszystko w rękach Boga!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Olusia - kurcze, to przy następnej stumlce biorę Metformax i nie słucham lekarza. Tylko muszę zdobyć receptę, bo już mi się skończył. Ech.....

Kiki i Olusia dziękuję za info :) myję okna i tak na raty zaglądam na bb :) więc ja od endo dostałam w dawce 750 po kolacji. Jak mi się skończyły to gin przepisał mi dwa opakowania 850. A wczoraj jak byłam u endo to dała mi receptę na 750 i kazała brać dwie tabletki, ale nie mówiła że rano i wieczorem więc będę brała wieczorem.

reklama
yplocka1 gratuluje:-) czekamy na wyniki PGD:-)

tola32 i kiedy transfer teraz, kiedy będzie wiadomo jak zarodeczki?

kikifish róznie może być. Może być to najgorsza stymulacja, albo najlepsza i zakończy się sukcesem:-) nie ma reguł..

Ostatnia edycja:
Do góry