reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Witam
Sykatynka bardzo pechowo, niefortunnie to wraca do "normy"obyś się nie nacierpiała jak ostatnio. Będziesz miała zabieg? Trzymaj się cieło:sorry2:
Dorotka tyle czekania na wyniki o diagnoza to przypadek:dry:Można się pocieszać że takie same przypadki przypadają podwójnie na ta samą osobę a szczególne zdrową jak koń:tak:
majka beta bardzo ładna, gratuluję i spokojnych 9 miesięcy

W poniedziałek zadzwonię do kliniki i zapytam się o wyniki M urea.Jak tylko będą to wizytawe wtorek aktualna. Będzie to 16 dzień antyków. Ale jest to już może 3 opakowanie bo tak się akurat złożyło/ W sierpniu była pozostałośc po torbieli i dr nie chciał ryzykowac kolejnej, później się okazało że M ma bakterie, kolejne antyki no i teraz czekamy na wyniki kontrolne i tak leci trzecie opakowanie. mam nadzieję że nie wpłynie to niekorzystnia na stymulację, hormony i endometrium:-(

reklama
sakatynka - przykro mi, że musisz znowu przez to przechodzić. Przytulam mocno i mam nadzieję, że obejdzie się bez zabiegu.
A co do dr Pałki.....nie dziwie Ci się. I ja się zaczynam bać do niego chodzić.

Powiem wam, że na początku nie przeszkadzały mi ta nonszalancja i beztroska Pałki... ale teraz owszem... jak się okaże, że przez jego zalecenie czekania coś się stało, to nie wiem co zrobię... ale i jestem zła na ten szpital na madalińskiego, mam wrażenie, że jakbym poszła do zofii, to by było inaczej... nie powinni mnie wypuścić z tego madalińskiego, jeśli macica nie została opróżniona... a nie została...
Jestem tak strasznie zła i czuję się tak strasznie bezsilna... żebym ja to jakoś olała czy zaniedbała... ale w ciągu ostatnich dwóch tygodni siedziałam częściej na tym cholernym fotelu ginekologicznym niż na zwykłym krześle... lekarze sobie nawzajem zaprzeczają, nikt nie podejmie konkretnej decyzji... A ja po prostu chcę mieć to już za sobą...

sakatynka - no właśnie, człowiek nie zna się, ufa, a lekarze nie podejmują konkretnych działań. Każdy mówi co innego a człowiek to przeżywa.
Bądź dzielna, mam nadzieję, że tym razem będzie to już ostatni raz.

U mnie np. uważam, że Pałka zaniedbał moją hiperkę, bo np. calineczkaa dostała profilaktycznie pół tabl. Dostinexu a ja się pytałam czy mojej "leciusieńkiej hiperce" nie powinnam czegoś brać, powiedział że nie. I proszę czym się skończyło.....
Chyba za bardzo bagatelizuje niektóre sprawy.

Odnośnie jeszcze mutacji i homocysteiny. Przeczytałam wiele wypowiedzi lekarzy odnośnie mutacji, zarówno na "Naszym Bocianie" i wielu innych forach gdzie wypowiadają sie lekarze a także czytałam kilka publikacji. Jeśli wykryto u nas mutacji, to mamy sygnał że powinnismy "lepiej" się o siebie troszczyć. Te mutację są przyczyną poronień ale pośrednio bo najważniejsza jest homocysteina a taże suplementacja kwasem foliowym żeby nie było wad zardoków, dzieci. Nie wpływa to na komórki, plemniki. Ale można ( choć nie jest to pewne) mieć problemy z podtrzymaniem ciaży. Dlatego ważne dla nas mutantek ( tak na mnie mówi M:-))jest suplemetacja wit z grupy B, kwasem foiliowym i heparyną po transferze zarodków. Też się bardzo wystraszyłam tych wyników, ale teraz jesem sobie wdzięczna że je zrobiłam bo mogę się lepiej przygotować do ciaży:sorry2:Ja mam homocysteinę w dolnej granicy więc jest ok ale zapobiegawczo od stymulacji zacznę brać
TMG Betaina 500mg 180kaps. NAJTANIEJ Wys.gratis (4863421368) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
buraki lubie ale nie jem tak często. Jeszcze kupię
INOFEM 2 x 30 = 60 saszetek PLANOWANIE CIĄŻY (4838680769) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
bo widzę że jest tańszy od inofolicu a ma ten sam skład.
Co do brania acidum folicum 5 mg i że nie jest przez nas mutatnek przyswajalny to się nie zgodzę:sorry2:bo ja go biorę od dość długiego czasu, badałam kwas foliowy i mam sporo ponad normę czyli jednak się wchlania bo wątpie żebym tyle przyswoiła w pokarmie. A prevenit intenis biorę dopiero od badań mutacji.

Faszeruje M suplementami, siebie też, normlanie najadam się tymi tabsami:tak:kiedyś byłam przeciwnikiem suplemetnowania się a teraz łykam tego na potęgę:sorry2:no ale mam nadzieję że to nie zaszkodzi a może nam pomoże:tak:

Giza wejdz na apteke dbam o zdrowie i Inofem jest o wiele tanszy niz na tej stronie co ty pokazujesz... !! zamawialam tez go.. a jaki ty wynik mialas kwasu foliowego jak robilas badanie? a co z femibionem? on ma ta metylo ze lepiej sie wchlania kwas:tak:

p.s teraz patrze ze pisze 2x po 30 saszetek

kwas foliowy miałam 48,17 ng/ml a normy to 4,60-18,70:sorry2:a brałam wtedy tylko acidum folicum mg, dr powiedział że lepiej jak kwas foliowy jest za duży niż za mały:dry:

już kupiłam inofem, bo wpływa też na komórki (byjamniej tak go reklamują) to zacznę go brać jak tylko przyjdzie i kupiłam jeszcze olej lniany. Co prawda biore kapsułki 1000 mg ale chyba płynny o niebo lepszy, na pewno nie w smaku:-p

Giza no to moja kolezaka mialam 77,50 to juz w ogole duzy...bierze prewenit intensiv i mysli by brac femibion... boi sie lykac tego kwasu 5 mg.. hmmm :tak: ja sama im dluzej czytam, mysle to mam leb jak balon i nic nie wiem....

reklama
Do góry