• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kto po in vitro?

Witam
Sykatynka bardzo pechowo, niefortunnie to wraca do "normy"obyś się nie nacierpiała jak ostatnio. Będziesz miała zabieg? Trzymaj się cieło:sorry2:
Dorotka tyle czekania na wyniki o diagnoza to przypadek:dry:Można się pocieszać że takie same przypadki przypadają podwójnie na ta samą osobę a szczególne zdrową jak koń:tak:
majka beta bardzo ładna, gratuluję i spokojnych 9 miesięcy

W poniedziałek zadzwonię do kliniki i zapytam się o wyniki M urea.Jak tylko będą to wizytawe wtorek aktualna. Będzie to 16 dzień antyków. Ale jest to już może 3 opakowanie bo tak się akurat złożyło/ W sierpniu była pozostałośc po torbieli i dr nie chciał ryzykowac kolejnej, później się okazało że M ma bakterie, kolejne antyki no i teraz czekamy na wyniki kontrolne i tak leci trzecie opakowanie. mam nadzieję że nie wpłynie to niekorzystnia na stymulację, hormony i endometrium:-(

reklama
sakatynka - przykro mi, że musisz znowu przez to przechodzić. Przytulam mocno i mam nadzieję, że obejdzie się bez zabiegu.
A co do dr Pałki.....nie dziwie Ci się. I ja się zaczynam bać do niego chodzić.

Powiem wam, że na początku nie przeszkadzały mi ta nonszalancja i beztroska Pałki... ale teraz owszem... jak się okaże, że przez jego zalecenie czekania coś się stało, to nie wiem co zrobię... ale i jestem zła na ten szpital na madalińskiego, mam wrażenie, że jakbym poszła do zofii, to by było inaczej... nie powinni mnie wypuścić z tego madalińskiego, jeśli macica nie została opróżniona... a nie została...
Jestem tak strasznie zła i czuję się tak strasznie bezsilna... żebym ja to jakoś olała czy zaniedbała... ale w ciągu ostatnich dwóch tygodni siedziałam częściej na tym cholernym fotelu ginekologicznym niż na zwykłym krześle... lekarze sobie nawzajem zaprzeczają, nikt nie podejmie konkretnej decyzji... A ja po prostu chcę mieć to już za sobą...

sakatynka - no właśnie, człowiek nie zna się, ufa, a lekarze nie podejmują konkretnych działań. Każdy mówi co innego a człowiek to przeżywa.
Bądź dzielna, mam nadzieję, że tym razem będzie to już ostatni raz.

U mnie np. uważam, że Pałka zaniedbał moją hiperkę, bo np. calineczkaa dostała profilaktycznie pół tabl. Dostinexu a ja się pytałam czy mojej "leciusieńkiej hiperce" nie powinnam czegoś brać, powiedział że nie. I proszę czym się skończyło.....
Chyba za bardzo bagatelizuje niektóre sprawy.

Odnośnie jeszcze mutacji i homocysteiny. Przeczytałam wiele wypowiedzi lekarzy odnośnie mutacji, zarówno na "Naszym Bocianie" i wielu innych forach gdzie wypowiadają sie lekarze a także czytałam kilka publikacji. Jeśli wykryto u nas mutacji, to mamy sygnał że powinnismy "lepiej" się o siebie troszczyć. Te mutację są przyczyną poronień ale pośrednio bo najważniejsza jest homocysteina a taże suplementacja kwasem foliowym żeby nie było wad zardoków, dzieci. Nie wpływa to na komórki, plemniki. Ale można ( choć nie jest to pewne) mieć problemy z podtrzymaniem ciaży. Dlatego ważne dla nas mutantek ( tak na mnie mówi M:-))jest suplemetacja wit z grupy B, kwasem foiliowym i heparyną po transferze zarodków. Też się bardzo wystraszyłam tych wyników, ale teraz jesem sobie wdzięczna że je zrobiłam bo mogę się lepiej przygotować do ciaży:sorry2:Ja mam homocysteinę w dolnej granicy więc jest ok ale zapobiegawczo od stymulacji zacznę brać
TMG Betaina 500mg 180kaps. NAJTANIEJ Wys.gratis (4863421368) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
buraki lubie ale nie jem tak często. Jeszcze kupię
INOFEM 2 x 30 = 60 saszetek PLANOWANIE CIĄŻY (4838680769) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
bo widzę że jest tańszy od inofolicu a ma ten sam skład.
Co do brania acidum folicum 5 mg i że nie jest przez nas mutatnek przyswajalny to się nie zgodzę:sorry2:bo ja go biorę od dość długiego czasu, badałam kwas foliowy i mam sporo ponad normę czyli jednak się wchlania bo wątpie żebym tyle przyswoiła w pokarmie. A prevenit intenis biorę dopiero od badań mutacji.

Faszeruje M suplementami, siebie też, normlanie najadam się tymi tabsami:tak:kiedyś byłam przeciwnikiem suplemetnowania się a teraz łykam tego na potęgę:sorry2:no ale mam nadzieję że to nie zaszkodzi a może nam pomoże:tak:

Giza wejdz na apteke dbam o zdrowie i Inofem jest o wiele tanszy niz na tej stronie co ty pokazujesz... !! zamawialam tez go.. a jaki ty wynik mialas kwasu foliowego jak robilas badanie? a co z femibionem? on ma ta metylo ze lepiej sie wchlania kwas:tak:

p.s teraz patrze ze pisze 2x po 30 saszetek

kwas foliowy miałam 48,17 ng/ml a normy to 4,60-18,70:sorry2:a brałam wtedy tylko acidum folicum mg, dr powiedział że lepiej jak kwas foliowy jest za duży niż za mały:dry:

już kupiłam inofem, bo wpływa też na komórki (byjamniej tak go reklamują) to zacznę go brać jak tylko przyjdzie i kupiłam jeszcze olej lniany. Co prawda biore kapsułki 1000 mg ale chyba płynny o niebo lepszy, na pewno nie w smaku:-p

Giza no to moja kolezaka mialam 77,50 to juz w ogole duzy...bierze prewenit intensiv i mysli by brac femibion... boi sie lykac tego kwasu 5 mg.. hmmm :tak: ja sama im dluzej czytam, mysle to mam leb jak balon i nic nie wiem....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry