reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Sykatynka biedaku, przytulam mocno:-(człowiek by już chciał zapomnieć i iść do przodu a los mu daje w kość, nie dając zapomnieć:-( ja zaczynam się bać tego programu MZ, bo mój dr jest poza tym programem, wiec leczyć może z tych lepszych dr K a u niego jak zawsze problem z dostaniem się...Ja też, się boję dr Palki, po tym co piszecie...

Hess jak się czujesz?? moim zdaniem dr Pałka dał ciała z twoją hiperką...albo ten dostinex to efekt placebo:-)

dorotav super ze masz zielone światło czyli czekamy na następne podejście, ja tez pewnie w lutym będę zaczynala ivf:-) Mam pytanko, bo nie zrozumiałam :-( byłaś u genetyka i on powiedział, że to przypadek? trochę marne wytłumaczenie..:crazy:

GizaS może jak teraz przeleczycie to wszystko, to wszystko się uda:-)

Agulla84 dostałam wczoraj @, wiec względnie szybko, zobaczymy co w pon. Qurcze jeżeli beta nie spadnie to będzie bardzo zle...bo w sumie te 5 dni powinno wystarczyć..

bunieczek29
super że @ już przyszła, swoją drogą witaj w klubie:-) czyli badania i kolejne podejście?

kikifish87 a ty teraz jesteś podczas stymulacji? i TSH od leków Ci wzrosło? :baffled:

majko37 po cichu gratuluję:-)

Tola32 o której transfer? jak zarodeczki? czekamy na relacje:-)
3mam kciuki:-)

GRUDZIEŃ:

13: Tola32 - udany transfer

15: Olusia - echo serduszek
15: yplocka1 - punkcja
16: GizaS - wizyta kontrolna
16: dorotav - wizyta u genetyka
17: Olusia - podglądanie maluszków
17: Milkaa1989 - wizyta serduszkowa
17: mmm... - podglądanie pęcherzyków
19: Ewelajna86 - wizyta serduszkowa
19: mmm... - punkcja
22: kasik36 - wizyta u lekarza prowadzącego
22: calineczkaa - wizyta kwalifikacyjna
22: kikifish - podglądanie pęcherzyków
23: liskka - usg połówkowe
23: justys8782 - usg kontrolne
29: liskka - wizyta kontrolna po usg
29: Aisa79 - wizyta u lekarza prowadzącego
kikifish87 - udana stymulacja
Andziulek - stymulacja
inka26 - udany criotransfer

STYCZEŃ

05: lookator - udana pogadanka
07: dominikak86 - wizyta kwalifikacyjna
12: Aisa79 - usg połówkowe
Yplocka1 - udany criotransfer
Solostar - udany criotransfer
dorotav - udana stymulacja
Asia_77 - udana stymulacja

LUTY

Hess - udana stymulacja

Ostatnia edycja:
reklama
Kate ja mam taki plan ze jak już będę wiedziała co i jak to się zapisze na kilka wizyt do kunickiego naprzód... Dr pałka z pewnością dobrze wykonuje punkcie i transfer, to na pewno, tylko jest zbyt beztroski w prowadzeniu pacjenta... Myślę że jak co to i neuberg jest ok, nie jest może zbyt miły, ale zrobił na mnie wrażenie bardziej prpfesjonalnego

Sykatynka zobaczymy, jak będzie jeszcze 5 razy zmienimy zdanie o tych lekarzach:-p A jak się czujesz dzisiaj? w szpitalu jesteś czy w domu?

Tola kciuki za transfer ! ile bierzesz zarodkow?:tak:

Kate a ty jak tam?:tak: mysle ze beta spadnie powoli jak dostalas @..

sykatynka
mam nadzieje ze dzis ciebie przyjma do szpitala a znow splawia!:baffled:

kiki
to faktycznie strasznie tobie wzroslo THS..Hmmm a moze to wina tych lekow co bierzesz teraz? juz bierzesz duza dawke tego Euthyroxu ale moze faktycznie bedziesz musiala zwiekszyc.. hmmm:-(

bunieczek :*

Ja wczoraj sie narobilam na dzis bo mam gosci, robie impreze dla przyjaciol
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif
a dzis jakas taka bez zycia jestem..ech..

Kate, jeszcze w domu, mam niby miejsce zarezerwowane w św. Zofii, mam tam być ok. 17, mam nadzieję że tym razem mnie przyjmą bez problemów... Tym bardziej że zaczyna mnie brzuch pobolewac, albo sobie tylko wmawiam....

kikifish, 150 euthyroxu przy tak małej różnicy w TSH to trochę za dużo, żebyś tylko nie wpadła w nadczynność, zwiększ sobie lek na 125 przez tydzień, po tygodniu sprawdź znowu tsh. Ogólnie przy stymulacji powinno zwiększyć się euthyrox o 30% podstawowej dawki, przy pozytywnej becie od 30%-50% podstawowej dawki i badać poziom co tydzień - takie zalecenie mam od endokrynologa, po tym jak u mnie TSH skoczyło z ok 1 na 22.

buniaczek, witamy hrabinę, fanfary dla niej, oby tylko Cię nie stratowała boleśnie.

kate, to gin powiedział że "przypadek" na podstawie badań genetycznych malucha i wyników z krwi na zespół, do genetyka idę we wtorek. Nie spodziewam się już jakiś wytłumaczeń dlaczego, z tych badań które do tej pory robiłam jest wszystko dobrze, zamierzam jeszcze zrobić świętą trójcę, ale też wątpię w tą teorie. Luty będzie nasz :tak:

kate_p7 - czuję się już dobrze :) Może Dostinex jest zwykłym placebo, ale po wzięciu go było mi lepiej. Nie wiem czy faktycznie, czy to siła sugestii, ale pomogło na złagodzenie bólu i nieco wzdęcia brzucha.
Z tymi lekarzami to faktycznie.......pewnie jeszcze pare razy zmienimy o nich zdanie. Ja na razie chyba będę trzymać się Pałki. Tylko zacznę być bardziej asertywna. A jak mi coś nie podejdzie to przejdę do Kunickiego. A jak w ogóle to nie wypali...znowu, to zmienię może klinikę. Ale mam nadzieję, że tata opcja nie będzie potrzebna :tak:

kiki - to bardzo duży wzrost masz TSH. Ja badałam w trakcie stymulacji - miałam w normie, ale wynik i tak był chyba wysoki, bo 2 coś. Też się wybieram do endo, bo chyba lepszy wynik jest ok. 1??

Tola23 - trzymam mocno kciuki za Ciebie!! :tak:

dorotav - o, ja nie miałam zwiększonej dawki Euthyroxu podczas stymulacji, pewnie dlatego mi skoczyło do ponad 2. A miałam niecałe 1.
O 30%....czyli jak ja biorę 75mg na przemian z 100mg to ile powinnam brać?? Liczyć 175mg + 30% i potem to rozdzielić?

reklama
Hess, moim zdaniem wystarczy jak zaczniesz brać codziennie 100. Twój skok tsh nie był aż tak duży...Ja zwiekszylam z 50 do 75 i badalam chwilę przed poronieniem, tsh było ok. 1 podczas gdy po stymulacji skoczylo do prawie 3

Do góry