reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, mam złe wieści. Bardzo złe.

Najprawdopodobniej miałam wczesne poronienie, w dodatku w Wigilie :(
tego dnia dostałam duże krwawienie i pojechaliśy do szpitala.

Lekarka jednak jeszcze wtedy powiedziała, że nie widać pęcherzyka
i że nic złego nie widzi. Dziś jednak zrobiłam betę i przyrost jest zbyt niski...

Jedynie 1139 (6 dni, w poniedziałek temu było 860).
A tak ładnie rosło wcześniej...

Łzy lecą mi na klawiaturę, płaczę po stracie, a dodatkowo wiem, że takie wczesne poronienie żle wróży na kolejną ciąże... czuję się taka słaba, nie mam sił na ciąg dalszy.

Boże, nawet nie wiem co mnie teraz dalej czeka.

Dlaczego tak się stało? Co zrobiłam zle?

Dlaczego to się stało w Wigilie?? :((((

Do tego dziś kuzynka przywiozła nam na popilnowanie swojego 5-miesięcznego synka i lezy teraz w pokoju obok i śpi :(((

Dlaczego życie jest takie okrutne?

P.S. Tak, mamy mrozaczki.

Zaraz przejrzę wątki powyżej, tulę wszystkie kobietki ze smutnymi wieściami :*

reklama
Tola32 wiem co czujesz:-( mi tez jest bardzo ciężko..

inka26 dziwnie to z ta twoją betą, ale10dpt przy 5 dniowym zarodku to raczej nic nie będzie.. ale cos się zadziało..:-) chyba ze w innym labie robiłaś bete i czułość była inna..

ying-ying poronienie na takim etapie nic nie zwiastuję ani złego ani dobrego, do 12 tyg ryzyko poronienia jest bardzo duże dopiero po 1 trymestrze maleje:-(

ying-ying same zle wiesci na forum... najpierw Inka, potem Tola a teraz Ty.... to jakas masakra ! no jak na 6 dni to malo przyrosla beta... :-( ale moze jednak nie wszystko stracone.... u mnie to nie to samo ale ja poronilam w moje urodziny wiec zamiast sie cieszyc, swietowac to ryczalam jak glupia....:-( brak slow na to...

Zycie jest nie sprawiedliwe !! tylko dlaczego nam sie to przytrafia? osobom ktore kochaly by to dziecko ponad zycie!! ?

inka encorton odstawia sie stopniowo, najlepiej zmniejszaj o 2,5 mg co 5 dni. Ale moze jednak powtorz bete w poniedzialek.

Ewelajna wazne, ze kropek walczy :)

mizanka ja przed pozytywna beta tez mialam bole jak na @ :)

Olusia kuruj sie.

Gizas czesto w takim rozgardiaszu wlasnie sie udaje. Kochana czas na Ciebie, trzymam MEGA kciuki, zeby to bylo TO podejscie :)

Tola a u Ciebie jaki wynik?

Tola32, inka26: 3majcie się dziewczyny :* <przytul>

kate_p7: no to choc tyle dobrego, że wróciłam na początek walki, a nie jestem na minusie... dziękuję za cenne informacje.

Olusia7982: no własnie czytam te złe wieści i serce mi się gotuje ze złości :( jest dokładnie tak jak mówisz. Nie wiem kto w ten sposób zaplanował ten świat... i czym się kierował i czy jest w tym jakiś sens:/

Wiem, że to złudne i nie powinnam mieć takich myśli już, ale to silniejsze ode mnie. Czy możliwe jest, że beta spadła, bo jeden zarodek obumarł, a drugi się rozwija? Z góry dziękuję za wszelkie info w tym temacie. Przeczytałam przed momentem ten link Obumarcie jednego zarodka w ciąży bliźniaczej - Na pytanie odpowiada Lek. Magdalena Pikul | abcZdrowie.pl i stąd te myśli...

ying-ying powtórz jeszcze bete bo jest taka możliwość że tylko jeden obumarł, ja miałam takie podejrzenie bo beta rosła spadła a potem znów rosła na usg były 2 pęcherzyki co prawda u mnie nie skończyło sie to dobrze ale u ciebie może być inaczej. Teraz biorę tylko po jednym zarodku żeby sytuacja się nie powtórzyła bo ta niepewność jest dobijająca.

kasik36 chyb się łudzę tak niska beta i tak nie wróży nic dobrego dr. kazała odstawić leki popołudniowej dawki lutinusu już nie wzięłam.

Powiedzcie mi kiedy dostanę @ po odstawieniu leków? zazwyczaj mimo leków plamiłam i wiedział że nic z tego i zaczyna się okres teraz nie ma nic.

ying-ying teraz klikam w link który przesłałaś to ja pisałam :) potem beta znów rosła trafiłam do szpitala leżałam tam 2 tyg bo sami nie wiedzieli co się dzieje beta cały czas skakała o kilka w górę i w dół

witam dopiero wróciłam do domu.
chcialam sie pochwalic co i jak na wizycie ale az straciłam ochote po tym co przeczytałam na forum:-:)szok:

inka,ying-ying, tola- nawet nie wiecie jak mi przykro. serce sie kraja. az sie popłakałam...

reklama
Do góry