reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć Wszystkim

Jolka1979
- Badania immunologiczne zleci Ci dr na 1 wizycie. Ja leczyłam się prywatnie w Family Sana Katowice. Z funduszem prawdopodobnie nie mają umowy na ten rok ale na 100% nie wiem jak jest. Ja i M dostaliśmy listę badań z krwi do robienia. Za te badania ok. 700 zł płaciliśmy. Koszt 1 wizyty prywatnie to chyba 150 zł a potem 120 zł/osobę. Ja miałam duzo tych badań , głównie wirusy ale to dr zleci Wam co trzeba. Jak masz jakieś badania porobione to warto mieć ze sobą.

Lookator
- Dość wysokie te NK Twojej Ż. Normalnie można się wku... , że robią te transfery a takich rzeczy nie badają i w sumie dalej by nie badali jakby człowiek sam nie drążył. Dla starających się %NK nie powinien przekroczyć 12. Mi na konsultacji wyników w provicie Pani dr powiedziała że jedni lekarze uważają że dobry wynik jest do 10 a inni że do 12. Ja mam NK trochę powyżej 10 chyba 10,7 także obeszło się bez wlewów. NK zbija się encortonem ale powoli to idzie lub te wlewy . Ile ich będzie trzeba to w zależności jak Ż zareaguje na to.

Tola32 - Ja robiłam NK w Provicie jest to immunofenotyp , koszt 400 zł + potem wizyta konsultacyjna 150 zł. Olusia mówiła że w Gyncentrum też teraz robią ale nie wiem nic na ten temat.

calineczkaa - już 18 minut po 8 ktoś Cię wkurzył w pracy?? Weź na luz......tak jak kate_p7 pisze.......jeszcze 30 lat pracy przed Tobą.......W zasadzie to 37 ;)

dariaa16 - nie doszukuj się objawów, jajniki nie muszą Cię boleć. A szczególnie dopiero po 3 dawce Menopuru. Mnie dłuuuugo nic nie bolało, dopiero pod sam koniec, ale ja to byłam wyjątkowo długo stymulowana. I nie bolało mnie codziennie.

Lookator - wiem, że to wkurzające, ale miejmy nadzieję, że to te komórki były winowajcą i że teraz pójdzie już wszystko z górki i doczekacie się swojego małego szczęścia :tak:

A czy ktoś z Was w ogóle miał jakieś "kwiatki" w samych kariotypach?? Czy tylko w mutacjach??

yplocka1 - satelitę??? Mnie się wydaje, że moja inwersja to też nic takiego, ale zobaczymy we wtorek u lekarza.

Powiedźcie, jakie są wskazania do badania komórek NK?? Np. na moim etapie to chyba się jeszcze nie opłaca robić, skoro nawet transferu nie miałam itd.??

Trochę spóźnione, ale co tam :D
10970189_1576447302567047_840172802_o.jpg

Załączniki

• 10970189_1576447302567047_840172802_o.jpg
    10970189_1576447302567047_840172802_o.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 56
reklama
Do góry