Cześć Wszystkim
Jolka1979 - Badania immunologiczne zleci Ci dr na 1 wizycie. Ja leczyłam się prywatnie w Family Sana Katowice. Z funduszem prawdopodobnie nie mają umowy na ten rok ale na 100% nie wiem jak jest. Ja i M dostaliśmy listę badań z krwi do robienia. Za te badania ok. 700 zł płaciliśmy. Koszt 1 wizyty prywatnie to chyba 150 zł a potem 120 zł/osobę. Ja miałam duzo tych badań , głównie wirusy ale to dr zleci Wam co trzeba. Jak masz jakieś badania porobione to warto mieć ze sobą.
Lookator - Dość wysokie te NK Twojej Ż. Normalnie można się wku... , że robią te transfery a takich rzeczy nie badają i w sumie dalej by nie badali jakby człowiek sam nie drążył. Dla starających się %NK nie powinien przekroczyć 12. Mi na konsultacji wyników w provicie Pani dr powiedziała że jedni lekarze uważają że dobry wynik jest do 10 a inni że do 12. Ja mam NK trochę powyżej 10 chyba 10,7 także obeszło się bez wlewów. NK zbija się encortonem ale powoli to idzie lub te wlewy . Ile ich będzie trzeba to w zależności jak Ż zareaguje na to.
Tola32 - Ja robiłam NK w Provicie jest to immunofenotyp , koszt 400 zł + potem wizyta konsultacyjna 150 zł. Olusia mówiła że w Gyncentrum też teraz robią ale nie wiem nic na ten temat.