reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

pigwa, ja miałam dawnkę menopuru 75j. przez pierwsze dni, potem zwiększone na 150, ale równolegle brałam jeszcze puregon do 8 dnia stymulacji bodajże. Cała stymulacja trwała 14 dni. Nie stresuj się, bo każda z nas reaguje inaczej - ja 10 dnia stymulacji miałam większość pęcherzyków 13 cm - potem codziennie zwiększały się o 2cm. One rosną jak na drożdżach. A co ile dni masz podglądanie?

reklama
Cześć kochane, wracam do Was :)
Na poczatek - kate - cały czas trzymam za ciebie kciuki i super, że jest pęcherzyk :) tym razem musi być dobrze :) przypomnij mi, ty jesteś teraz u którego lekarza w invikcie?
Ja do Pałki już staram się nie chodzić, podpadł mi strasznie... więc jak się udaje, to do Kunickiego, a jak nie, to do Neuberga.
A więc wczoraj miałam wizytę, w końcu torbieli nie ma, endo równiutkie, więc zaczynam przygotowanie do crio! :D
Dostałam estrofem 2x1, 3 kwietnia wizyta kontrolna, a jeśli będzie dobrze, to 9 kwietnia transfer :)
I prawdopodobnie biorę 2 mrozaczki :) lekarz powiedział, że przy podaniu dwóch zarodków one tak jakby wspomagaja się nawzajem i że warto próbować, nawet jeśli miałaby być z tego ciąża bliźniacza... Ja bardzo bym chciała bliźniaki, ale troszkę się boję, bo to jednak większe ryzyko... ale mój m powiedział jeszcze przed wizytą, że zaufamy lekarzowi i zrobimy to, co nam zaleci.
Do tego jestem obstawiona wszystkimi chyba możliwymi lekami, mam Metypred 3 tabletki dziennie, a od dnia transferu Clexane. Plus oczywiście mój cały arsenał suplementów :) i mam już w odwodzie co najmniej dwie lekarki do prowadzenia ciąży, w tym jedna ze św. Zofii... :) Robotę mam ustawioną tak, że od dnia transferu będę mogła 4 dni leżeć, czy ew. pracować leżąc, więc jestem przygotowana! :D

Powiem tak - jakby miało się teraz udać, to byłby chyba cud, bo to oznaczałoby dwa udane transfery pod rząd, więc nie nastawiam się specjalnie, ale oczywiście nadzieję mam... :)

Teraz mi przypomnijcie, co mam robić przed transferem :) dzisiaj wracam do oleju lnianego, 2 łyżki dziennie, na endo kieliszek czerwonego winka, dieta na insulinkę i w okolicy transferu ew. ananas :) coś jeszcze? :D

chciałabym już wszystko wiedzieć a ten czas mnie dobija... :-(
Dariaa a jakie masz AMH?
Szkrabek wczoraj miałam pierwsze. Jutro drugie i badanie estradiolu i progesteronu.
Ogólnie miałam problem ze zbiciem lh. Dzisiaj już jest 26 dzień jak biorę gonapeptyl.

witaj sykatynka:) idziemy tym samym sladem ze tak powiem ;) dzis u mnie wizyta u dr. Neuberga i jak dobrze pojdzie ustalimy kiedy transfer, do tego momentu rowniez biore arsenal witamin i piłam winko czerwone , dzis wracajac z wizyty zakupie sobie ananasa rowniez :) hehe a wlasnie co jeszcze moze pomoc:)???? hym...:)

Daria, a właśnie miałam cię spytać, przed dzisiejszą wizytą masz może zrobić badania jakieś z krwi? estradiol czy progesteron?

Sykatynka, fajnie, że wróciłaś;-)Miło się czyta Twój wpis;-)
POWODZENIA;-)
Nie przesadzaj z czerwoynm winem bo w alkoholizm wpadniesz:rofl2:

Pigwa, ja zaczynalam od dawek 75, pozniej 150 i pozniej 225. 10 dni stymulacji.

Kate, kolejna wizyte mam 7 kwietnia. Do tego czasu mam przynajmniej mam nadzieje ze sie zmniejszy.

reklama
Calineczka, dziękuję :) a u Ciebie już brzucholek widać? :)
Alkoholizm mi nie grozi, to tylko do transferu, później out :) no chyba że beta będzie 0, to będę później zalewać smutki ;)

Do góry