reklama

Kto po in vitro?

Szkrabek, ja takie klucie mialam czekajac na bete w pierwszej ciazy. Wynikiem jest biegajaca i rozrabiajaca cora, niech wiec to bedzie dobry znak. Mysle, ze mozesz robic bete - wynik niech bedzie super prezentem.

Kate, super wiesci. Cierpliwosci w oczekiwaniu na wizyte serduszkowa :)

Ja leze grzecznie. Wczoraj znowu lekko krwawilam ale podobno tak ma / moze byc wiec staram sie byc spokojna.

reklama
Kate, napewno będzie widać już serduszko, jestem pewna, że wszystko będzie w porządku, ja serduszko zobaczyłam w 6t5d, dzidziuś miał już 8,5 mm, więc u Ciebie napewno będzie ono widoczne;-)
Co do clexana, to ja go biorę bo uważam to za słuszne, część lekarzy jest sprzeczna, część za. Ale ja już się naczytałam i wolę go brać, bo przecież to dawka PROFILAKTYCZNA. Ogólnie to się obraziłam na Kunickiego, jest kawałem chama, a przez to wnioskuję, że już dwa razy prosiłam o telefon, a on to zlał, a chciałam tylko wiedzieć do kiedy mam brać ten głupi estrofem. I tak sama go odstawiłam dzisiaj. Wychodzi buractwo butami. Co do witamin to biorę kwas foliowy 5 mg, femibion natal 1, kropelki D3.

calineczkaa kiedy zamknęli MZ my wróciliśmy do lekarza który nam prowadził podejście komercyjne. Pracuje tam najdłużej pracował przy otwarciu w Invimedzie, dużo by mówić, ale sam fakt że nie obsługuje MZ a tez pracuje w INVIKCIE jak reszta lekarzy. W ogóle wizyty do niego kosztują więcej niż do innych lekarzy...
Co do clexanu trzeba robic badania i kontrolować ilość płytek itp..poza tym dawka profilaktyczna czyli 0,2 tak jak mi przepisał dr Kunicki niesie większe ryzyko dla mnie i dziecka a działanie zakrzepowe to efekt placebo, więc bądź tu mądry. Z drugiej strony mój M się przekonał żeby nie brać tego clexanu, w sumei zaszłam bez niego i jak na razie ciąża jest bez clexanu (wzięłam 3 zastrzyki). Nie wiem co robić :sorry2:może powinnam iść na konsultacje do innego lekarza..

szkrabek trzymam kciuki za wysoka bete:)!!!
kate_p7 gratuluje bardzo bardzo sie ciesze:), jesli chodzi o cleaxane ja od dr.neuberga niedostałam go poniewaz niemam wskazan mimo tegoze mam mutacje w genie MTHFR , wiec poszlam do swojej ginekolog prywatnie i ona jest jak najbardziej za... dostalam dawke0,4 i jesli uda mi sie zajsc to po miesiacu mam zrobic badania wlasnie ilosc plytek czas krzepniecia itp i wtedy albo zwiekszy albo zostanie przy 0,4..... powiedziala ze ma sporo dziewczyn ktore biora te zastrzyki i jest wiekszy odsetekk ciaz ktore zostaly donoszone dokonca niz przy braku brania tych zastrzykow.... dlatego powiedziala ze warto...ja sie zdecydowalam i dzis mam 13dc i wizyte kontrolna i ustalenie dnia transferu...i odrazu po transferze wieczorem zamierzam zaczac brac cleaxane 0,4......... narazie biore witaminki na endometrium...czyli 3xwit.B6, 3xmagnez, 1xselen, 2x cynk, 3xwit.E, femibion, prevenit intensiv, 3xolej lniany,kropelki wit.D3 no i juz od dwoch miesiecy acard oczywiscie 3 dni przed punkcja odstawilam.... po transferze zostane tylko przy femibionie , acardzie , magnezie i D3..... trzymam za was wszystkie kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

dzięki dziewczyny - oby do jutra! Nie pozostaje mi nic innego jak czekać :dry:

kate_p7 - ja podczas stymulacji też przyjmowałam mnóstwo suplementów i witamin, ale po transferze lekarz kazał mi odstawić, zresztą przy pierwszej ciąży też pamiętam, że przyjmowanie czegokolwiek dodatkowego na własną rękę (choćby witamin) było nie do pomyślenia - najmniejsza rzecz może znacząco wpłynąć na ten malutki organizm, który rozwija się w pierwszym trymestrze w zastraszającym tempie. Jeżeli masz wątpliwości co do tego lekarza, to skonsultuj się z innym, ale nie bierz na własną rękę... ja przynajmniej bym tak zrobiła.

A co do krwiaków - to zależy, jeżeli krwiak się umiejscowi blisko łożyska, to łożysko się może zacząć odklejać i to jest już bardzo niebezpieczne. Jeżeli jest jakiś mały i zlokalizowany gdzieś poza łożyskiem to zwykle schodzi i po krzyku - oczywiście wymaga to atencji lekarza, leżenia i leków, ale sytuację da się w miarę szybko opanować.

coleta - no spokój jest teraz wskazany pierwszorzędnie - najważniejsze, że sytuacja opanowana:tak:. Ja miałam w 2 miesiącu i wylądowałam w szpitalu profilaktycznie pod kroplówką, ale po paru dniach byłam juz w domu i do końca ciąży nic mi z tego tytułu już nie groziło (oczywiście jakiś czasu musiałam leżeć, potem polegiwać i odpoczywać, nie dźwigać, nie przemęczać się etc.) Czego i Tobie życzę!

Hess, a Ty jak się czujesz po punkcji? Objawy hiperki są? Czy już zdążyłaś może zapomnieć, że miałaś? :-)

Kate 5tc? Jak to się liczy u nas?
Ja jutro idę do lekarza na miejscu by sprawdził czy niema jakiś krwiaczków i czy widać mojego kropka;-) a z samego rana powtórzeń badania by mieć wyniki na wizytę...

Kate,"moj" krwiak jest podkosmowkowy i w najgorszym razie moze spowodowac odklejenie jaja plodowego i poronienie. Jesli sa male organizm zwykle sam sobie z nimi radzi, te duzo powoduja takie sensacje jak u mnie. Wazne aby lezec bo wtedy krwiak ma szanse sie wchlonac lub delikatnie oczyscic. Oby to wszystko dobrze sie skonczylo.

reklama
Madzulek tu masz kalkulator:
IVFConnections - IVF Due Date Calculator by Date of Transfer, Retrieval, Ovulation or Insemination
zaznaczasz egg retrieval i wpisujesz datę punkcji.
Trzymam kciuki za kropka, myślę że wszystko dobrze będzie bo beta ładnie przyrasta, pewnie to krwiak jak dziewczyny piszą:tak:

Hess oby dni do crio minęły jak najszybciej, czyli życzę Ci krótkich cykli:-D

szkrabek jeszcze tylko dziś i jutro beta, pamiętaj że jak nie wyjdzie jeszcze to w 10dpt jeszcze może się pokazać więc podejdź do tego spokojnie, bo beta jest strasznie stresująca i nam(mamusi i kropkowi) nie służy:-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry