reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Kate, z palca? To dziwne, z palca często jest to nie do końca miarodajne... To tak jakbyś sobie sama glukometrem zbadala....

reklama
sykatynka wiesz NFZ:-) tez mnie się to nie podoba, ale i tak cukier podwyższony. Wydaje mi się, że jak tak skoczył to i tak nie był by w normach...

Kate p7 - ja słyszałam, że podobno przed porodem cukier się wyrównuje czy jakoś tak, generalnie organizm sam "pozbywa" się cukrzycy i jest już dobrze. Ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Kate, cukrzyca zapewne przejdzie po ciąży. Ale słyszałam (chociaż nie wiem ile w tym prawdy), że cukrzyca w ciąży wychodzi u kobiet, które w przyszłości (za 10 - 15 lat) będą miały "prawdziwą" cukrzycę. Jesteś obciążona rodzinnie cukrzycą?

sykatynka mam bo robili z palca. Na czczo 95 po 75g po 1h 195 a po 2h 165:-(

Emi węglowodany są najszybszym żródłem energii, po tereningach 3-4x w tygodniu miałam takie napady i to było normalne, bo trenowałam wyczynowo. A teraz pomyślałam, ze nie tyje aż tak dużo dziecko nie ma z czego rosnąć wiec łapie jakąkolwiek energie. ehh jak się za mało tyje to jest hipotrofia, jak się je za dużo to cukrzyca i w efekcie tez hipotrofia....

Weglowodany tak ale nie słodycze ...pozatym dziecko białka potrzebuje do budowy nie weglowodanow

melissa, super :) to obie mamy dwa kropeczki :)))

kate, o kurde no to nieźle z ta cukrzyca, oby po ciąży minęło..

Ana no i właśnie tak myślałam, że ta beta wyszłaby 7-8 dpt to po co oni chcą robić już jutro? Coś ma prawo wyjść 3 dni po transferze? ;/

fusun no właśnie u mnie w rodzinie nie ma cukrzycy, sa inne problemy ale nie cukrzyca. Lepiej robiłam sobie wcześniej krzywą i wszystko było dobrze. Głupie to ale u mojego M wszyscy mają cukrzyce:-(
Jest szansa, ze będę miała skoro mam teraz. Dostałam skierowanie do szpitala na dalsze badania.

reklama
Do góry