reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki transferowe, trzymam za Was kciuki i za Wasze kropeczki :) I czekamy na wysokie bety :-D.
Dzieciaczki sa wciaz z nami :) Dzis po raz pierwszy slyszelismy serduszka :) Maja wszystkie raczki i nozki :laugh2:
Jedno 2.24 cm a drugie troszke wieksze 2.35. Termin z usg na 28.03. wiec to 2 dni roznicy niz od ostatniej miesiaczki liczony. Ale i tak wiem ze ja co do terminu nie mam co sie nastawiac bo rozwiazanie moze mnie wczesniej zaskoczyc.
To byly dobre wiesci. Z gorszych to juz mam niedobor zelaza, wiec musze zaczac brac tabletki i mam niewielkiego krwiaka miedzy lozyskami. Mowil lekarz ze nie ma czego sie obawiac , bo kobiety 9 na 10 koncza normalnie ciaze ale jednak obawa zostaje :( . No i lekarz chce mnie dopiero zobaczyc ok 20 tyg na kolejnym usg. Teraz talko spotkania u poloznej.

Najki kochana wpisz mnie prosze w kalendarzyk
21.09.2015 badanie prenatalne
20.10.2015 wizyta u poloznej

reklama
Edenlayn, super.. niesamowite uczucie na pewno...:) szczęście Cię pewnie przepełnia :))) na pewno będzie ok, przeważnie w każdej ciąży jakieś rewelacje się zdarzają, ale najważniejsze, że maluchy dają radę i na pewno dawać będą! :) Kochana, a przypomnij mi ile komórkowe i o jakiej morfologi miałaś zarodeczki, pamiętasz? Bo ja ze swoimi świruję :)

Ja się stresuję tym jutrem. Wyraźnie powiedziała, że będą badać prg, estradiol i betę.. ale to dopiero 3 dpt.. wiadomo, że nie wyjdzie tak wcześnie ;/ może się zlitują i oszczędzą mi tego widoku..

Ostatnia edycja:
Moniusia. Powiem tak. Zarodeczki mialam podane w 3 dobie ale jakie i co niewiem nic :( Po pierwsze podchodzilam pierwszy raz do in vitro , wiec nawet niewiedzialam ze sa jakies okreslenia zarodeczkow :szok: . Pozatym mieszkam w Niemczech od niedawna i nie dokonca znam jezyk zwlaszcza medyczny wiec wszystko mi tlumaczyl maz.:( Wygladalo to tak..Przyszlam do lekarza w marcu porobilam badania i mialam przerwe kilku miesieczna bo mialam przeprowadzke, corka komunie wiec to nie byl czas na poczecie :) Poszlismy kolejni raz w czerwcu a w lipcu 09 mialam juz transfer. Wiec tak naprawde Wszystkiego dowiedzialam sie dopiero tu z forum od naszych kolezanek :)

Aha, rozumiem, tak się pytam tylko, bo odchodzę od zmysłów troszkę :) Super cieszę się Twoimi szczęściami ;)))

Dobrze, że te relanium działa to trochę ogarniam .. ;p

Kate kochana. Powiem Ci tak . Co do chorob dziedzicznych.. to mozesz byc pierwsza w rodzinie. Np u mnie w rodzinie ,nikt nie choruje na jaskre. A mnie niestety dopadla wieku 27 lat i skad ??? W dodatku w takim wieku?? Oczywiscie zycze Ci obys jednak po ciazy nie miala. A ten skok byl tylko po Twoich batoniczkach :-D Ale masz chociaz wielki + z twego wszystkiego na pocieszenie. Nie bedziesz miala zbednych kg po ciazy :laugh2:

Edenlayn - mnie tez dopadł niedobór żelaza, sukcesywnie spadało az spadło poniżej normy.

Z moich informacji jest taki wniosek :
Suplementacja żelazem jak najbardziej dawkę ustali lekarz - niestety suplementy z żelazem powodują bóle brzucha i zaparcia to sie nie denerwuj, zeby zminimalizować trn efekt bierz suplement po posiłku i popijaj woda z cytryna ( witamina c sprzyja wchłanianiu żelaza)

źrodła naturalne: wołowina polędwica wodowa, zółtko jajek, pestki dyni, słonecznik, sok z buraków szpinak i strączkowe - najelepiej spożywane razem z pokarmami bogatymi w wit C jak np papryka.

Powodzenia !

Edenlayn - też miałam krwiaka koło kropeczka dokładnie w takim samym stadium ciąży w jakim Ty jesteś. Lekarz nakazał ostrożności - leżeć, odpoczywać, nic nie dźwigać. Po 2 tygodniach nie było śladu! A krwiak miał jakieś 2,5 cm x 2 cm więc prawie taki jak pęcherzyk płodowy. Dlatego spokojnie! Wszystko będzie dobrze! Nim się obejrzysz, a Twoje dzieciaczki będą Ci się wbijać w pęcherz i boksować brzuch zawsze wtedy, gdy będziesz chciała spać :)

Aha, rozumiem, tak się pytam tylko, bo odchodzę od zmysłów troszkę :) Super cieszę się Twoimi szczęściami ;)))

Dobrze, że te relanium działa to trochę ogarniam .. ;p

Kochana , najlepiej nie mysl o tym jakie byly , Tylko glaszcz brzusio i mow do kropeczkow zeby zostaly :)
Chyba jednak dobrze, ze sama tak malo wiedzialam o tym wszystkim, bo bym bardziej chyba sama swirowala wtedy.

edenlayn, mówię, głaszczę.. a M. to one już pewnie mają dosyć hehe ;p bo cały czas tylko do nich mówi (częściej niż do mnie :p )głaszcze, całuje brzusio, ale też ich zdjęcia.. ;p

reklama
Edenlayn - też miałam krwiaka koło kropeczka dokładnie w takim samym stadium ciąży w jakim Ty jesteś. Lekarz nakazał ostrożności - leżeć, odpoczywać, nic nie dźwigać. Po 2 tygodniach nie było śladu! A krwiak miał jakieś 2,5 cm x 2 cm więc prawie taki jak pęcherzyk płodowy. Dlatego spokojnie! Wszystko będzie dobrze! Nim się obejrzysz, a Twoje dzieciaczki będą Ci się wbijać w pęcherz i boksować brzuch zawsze wtedy, gdy będziesz chciała spać :)

Uff dziekuje Ci kochana za ten wpis. Troche sie tego balam. Od lekarza mam identyczne zalecenia lezec, nie dzwigac itp. A co do kopniakow juz mi maluchy daly tak do wiwatu z mdlosciami ze teraz siedze na czopkach lub tabl. Bo bez nich z toalety nie moge wyjsc. A jak zaczna kopac i to jeszcze dwojka , nawet nie chce myslec :szok: . Ja jestem drobna i malutka kobietka, wiec sama sie dziwie. gdzie ja moje dwa szkraby zmieszcze :-D . Nie mowiac jak one beda mialy ciasno :eek:. Juz mam brzusio jakbym byla 4 miesiac a to dopiero poczatek 3 :-D

Do góry