reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Emi - znam ten ból. Albo półkrwisty albo żaden - bo to marnowanie dobrego mięsa. Ale skoro nie można to jem well done, robię sobie sosy do niego i też może smakować, poza tym zamykam oczy i wyobrażam sobie, że jednak jest taki jak lubię:-D

Jessie - ja zaczęłam się smarować dopiero od 16/18 tc (dokładnie nie pamiętam) - w sumie nie miałam jeszcze brzuszka, ale już czułam jak skóra się napina. Niby producenci zalecają stosowanie od pierwszego dnia ciąży, ale możesz zrobić jak ja - jak tylko skóra będzie się napinać, zacznij się smarować - ja to robię rano i wieczorem. Wcześniej stosowałam po prostu olejek z pestek śliwki (z Ministerstwa Dobrego Mydła) żeby nawilżać, teraz stosuję go tylko do nóg i rąk;-) Nie zapomnij też o jakimś kremie na biust (też mam z Musteli) jeżeli już Ci wywaliły, bo co jak co, po ciąży nie chcemy, żeby między piersiami znajdował się.. pępuszek:-D

reklama
Dziewczyny, jeszcze śnięta jestem, ale czuję sie dobrze, praktycznie nic mnie boli.
Tak, jak pisałam wczesniej, mamy 5 komórek i z niecierpliwoscią czekamy do czwartku na wieści. Troszke się zmartwiłam, że z 15 pobranych było tylko tyle :/ było 8, ale 2atypowe i 1 niedojrzała. Lekarka tez lekko zaskoczona takim wynikiem:/ no cóz, pierwsze koty za płoty. na szczescie nasienie M się poprawiło i wierze, że ICSI da radę :)
Gametówki, a czy Wy też dopiero w 3dobie miałyscie info o zarodkach? czy to wynika stad, ze ja bede miec crio?

Emenems, OlaSzy, ale macie piękne brzuszki :) zazdro! :D

Moniusia, Edenlayn, Kate, dużo dobrego :) rosnijcie zdrowo i bez żadnych rewelacji!

aniko ja miałam pobranych chyba 25 komórek, z 6 wybranych (rządówka) tylko 4 się zapłodniły i 3 dotrwały do mrożenia. Pamiętam, że pierwszy raz dzwonili po trzech dniach ile się zapłodniło, a później w 6 kiedy mrozili wszystkie (jeden, który mam pod sercem zamrożony w 5 dobie, dwa pozostałe w 6 dniu). Nie martw się ilością, jakość, przede wszystkim JAKOŚĆ się liczy :) a że w Gamecie wiedzą co robią to odetchnij :) od samego początku też wiedziałam, że mam odroczony transfer (hiperstymulacja, która zakończyła się leżeniem na Polnej w Poznaniu), to kazali się zgłosić w 3 dniu nowego cyklu na sprawdzenie, transfer miałam w chyba 20 dc

OlaSzy i tu troszke sie wlasnie tego zaczynam sie obawiac. W dwoch ciazach ani jednego rozstepu mie bylo. Wiec troche juz moj brzuchol ma wprawe :szok: Ale czy to starczy na pozniejsze miesiace :? hihi Ale lepiej dmuchac na zimne i tez go wyszukam w necie i wyprobuje. A brzusio prze slodki :))) :-D. No i poczekaj. Bo u mnie dopiero ruszylo przed 30 tyg i od razu byl duzoooo wiekszy hihi:-D

Cos znalazlam w sieci u nas. Czy on jest rozowy i ma 150 ml ?

Ten różowy to podobno poprzednia generacja, teraz kupuje się z czerwonym logo - jak tutaj: Mustela KREM Maternite 9m-cy Na Rozstępy 250 ml (5599034109) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

OlaSzy no juz jutro maz robi bitki wołowe a w sobote bede w PL na tydzien zaopatrze sie w 20 kg polędwicy wołowej i bede te weldony meczyc ... Ehhhh :)
Ja to chyba ani mdlosci ani dodatkowych kilogramów córce nie bede wypominać jak tych steków well done hahahaa

Z mezem jestesmy fanami steków, tak jak whisky - to jakby mi ktos kazał whisky z cola pic hahahah ej no ...:)

Emi, jakbym siebie czytała:-) Jak stek to krwisty, jak whiskey to tylko z lodem :-D jeszcze trochę.. wytrzymam.
Ja jeszcze żałuję sushi - mamy rewelacyjną restaurację w Poznaniu, gdzie robią taką magię z ryby, że d*pę urywa! Raz w miesiącu po prostu musieliśmy tam być. Teraz? Pozostaje mi smażona i pieczona ryba i to w dodatku wybór jest ogarniaczony, gdzie mąż jada te wszystkie rarytasy, a ja tylko patrzę.. Wiem, że to tylko 9 miesięcy, ale skoro to takie smaczne, to jest mi ciężko:-D

Emi, jakbym siebie czytała:-) Jak stek to krwisty, jak whiskey to tylko z lodem :-D jeszcze trochę.. wytrzymam.
Ja jeszcze żałuję sushi - mamy rewelacyjną restaurację w Poznaniu, gdzie robią taką magię z ryby, że d*pę urywa! Raz w miesiącu po prostu musieliśmy tam być. Teraz? Pozostaje mi smażona i pieczona ryba i to w dodatku wybór jest ogarniaczony, gdzie mąż jada te wszystkie rarytasy, a ja tylko patrzę.. Wiem, że to tylko 9 miesięcy, ale skoro to takie smaczne, to jest mi ciężko:-D

Hahahahha wez hahahahah

Nad sushi płacze strasznie ! Robie sobie raz w tygodniu z łososiem grillowanym ale cos czuje ze po ciazy to bedzie jedyne ktorego długo nie zamowie :)

U nas mowia ( piszą na oficjalnych stronach i położna mowila mi ) ze mozna i nie problemu z surowa ryba sa dwie zasady tylko - pierw trseba ja na kość zmrozić i nie moze to byc tuńczyk.
Ale ja taka odważa nie jestem

reklama
Hess - dobrze że sie nie pogarsza, przejdzie powoli i dbaj o siebie.

Kate - no ten cukier nie za dobry, nie pozostaje Ci nic jak dieta. :-)

Endelyn - gratuluję serduszek :-)

Melisa - to teraz dbaj o kropki :-)

Dziewczyny macie piękne brzuszki :-) steki uwielbiam ale do whisky mnie nikt nie na mówi. Może muszę dorosnąć? :-)

Do góry