reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Ja przed stymulacją też na 170 cm wzrostu ważyłam w okolicach 52-54 kg i niestety nie zawsze mogłam się pochwalić płaskim brzuchem. Miał on swoje lepsze i gorsze dni:-) Więc nie ma czym się przejmować. Poza tym najki stymulacja niestety pozostawia po sobie ślad, jedna z nas tyje, innej waga leci w dół, nie ma reguły, najważniejszy jest cel! Po ciąży szybko zrzucisz zbędne kg i znowu będziesz się czuć dobrze w swoim ciele!
BTW, możesz mnie dopisać na 31.08 na wizytę kontrolną i 27.08 na badania kontrolne ( w tym cukier )? :)

reklama
Agulla, za wczesnie jeszcze na takie przypuszczenia ;) dzis na weryfikacji raczej nic nie wyjdzie i tak, jak napisały dziewczyny, nie mozna się tym sugerowac:)

Emenems, OlaSzy, ale mi smaka narobiłyscie - na lososia i sushi!! przy okazji zakupow na pewno zaopatrzę sie w Blue Dragon i cos przygotuję! ja uwielbiam sushi! OlaSzy zdradzisz mi, którą poznanska restaurację miałas na mysli?:)

ja mam dzisiaj ostatnid zien remontu!! jupi!!!:)

Agulla - ja oczywiscie z perspektywy czasu wiem ze to była implantacją - miałam dwudniowy podany w piatek o 12 a silny bol podbrzusza obudził mnie o 7 rano w poniedizalek i potem sie okazało ze to to :)

Anika - no ja z gdanska Jstem mamy kilka kilka fajnych knajpek sushi tutaj :)

Dziewczyny sos teryaki to prawie sam cukier! Ble, nie wolno nam! :p
Wy tu wszystkie chudziny, ja zaczynałam stymulacje w zeszłym roku przy wadze 62 na 171 wzrostu, po stymulacji i leczeniach różnych doszłam do 65, w ciąży spadło do 62 i tak 62-63 się utrzymywalo długo, a teraz zaliczyłam nagły skok do prawie 65... Ale on mnie akurat nie martwi, bo na prawie połowę ciąży niecałe 2 kg (a w rzeczywistości w porównanii z wagą sprzed ciąży jestem na równo) to chyba niedużo :)
A za sushi to ja tęsknię sttaaaaszliwie, ale ja białego ryżu też za bardzo nie mogę więc nawet wersję z rybą gotowana odpadają do końca ciąży :(

Dziewczyny sos teryaki to prawie sam cukier! Ble, nie wolno nam! :p
Wy tu wszystkie chudziny, ja zaczynałam stymulacje w zeszłym roku przy wadze 62 na 171 wzrostu, po stymulacji i leczeniach różnych doszłam do 65, w ciąży spadło do 62 i tak 62-63 się utrzymywalo długo, a teraz zaliczyłam nagły skok do prawie 65... Ale on mnie akurat nie martwi, bo na prawie połowę ciąży niecałe 2 kg (a w rzeczywistości w porównanii z wagą sprzed ciąży jestem na równo) to chyba niedużo :)
A za sushi to ja tęsknię sttaaaaszliwie, ale ja białego ryżu też za bardzo nie mogę więc nawet wersję z rybą gotowana odpadają do końca ciąży :(

Sykatynka ja juz ci cos wymysle z tym sushi :D

Ej no teryaki mozna samemu zrobic bedzie zdrowiej :D ( to tak ba usprawiedliwienie :D)

Ja wczoraj uslyszlaam mam mały brzuch mam od lekarza ten ciazowy nie ten tłuszczowy :D
Ale wertuje wszystkie tabeli i polskie i norweskie i tyje dobrze wrecz idealnie wg tych tabelek ... Wiec nie wiem o co mu chodziło.
Dodatkowo miałam mętny mocz i mowi zeby pic wiecej i siląc wiecej zeby kamienie nie powstały bo obejrzał nerki i jest kurz e nerkach ej no kurde to ja mam biuro do kibla przeniesc ?!!

reklama
sykatynka pytanko, jak wczoraj zjadłam kolacje i po 2h miałam 90. To znaczy, że jak zrezygnuje ze słodyczy to będzie dobrze?.Bo jak czytam to i wszystko light powinnam, ale nie wiem czy to dobre wyjście? No i czy jest sens tak szaleć, bo ta dieta cukrzycowa to głodówka:-(
W ogólnie znalazłamn norm na 75g glukozy. Teoretycznie powinnam wypic 50g i jak cukier po 1h będzie od 140-160 to się odsyła na 75g i wtedy powyżej 200 diagnozuje się cukrzyce?? No i lepiej test ten wykonuje się z zyły, bo glukometr ma 5% błędu. kurcze weź mi powiedz sens isc jeszcze raz zrobić krzywa? jeszcze dzisiaj mam gina to się dopytam, i zaniosę swój glukometr bomoze zepsuty jest:-(

Do góry