reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Hess - dobrze że sie nie pogarsza, przejdzie powoli i dbaj o siebie.

Kate - no ten cukier nie za dobry, nie pozostaje Ci nic jak dieta. :-)

Endelyn - gratuluję serduszek :-)

Melisa - to teraz dbaj o kropki :-)

Dziewczyny macie piękne brzuszki :-) steki uwielbiam ale do whisky mnie nikt nie na mówi. Może muszę dorosnąć? :-)

Polecam na początek miodowego Jacka danielsa ... Mmmmmm:D

reklama
stacy na starość Ci to przyjdzie :-D więc delektuj się innym alkoholem, bo później przestanie Ci smakować;-)

Emi słyszałam o tym mrożeniu (głębokim) i to, że tuńczyka nie wolno to powiedzieli mi na samym początku (a uwielbiam makaron z tuńczykiem, cebulką i świeżymi pomidorami - omnomnomn...), jednak też brakuje mi odwagi, żeby korzystać z tej zasady. Pieczenie i smażenie - ok. Ale nic innego. Odkryłam dobry przepis na łososia pieczonego - marynuję go w sosie teryaki (w takich szaszetkach na jedno podanie, można je znaleźć na dziale "chińskim" w polskich marketach) i daje to radę;-)

stacy na starość Ci to przyjdzie :-D więc delektuj się innym alkoholem, bo później przestanie Ci smakować;-)

Emi słyszałam o tym mrożeniu (głębokim) i to, że tuńczyka nie wolno to powiedzieli mi na samym początku (a uwielbiam makaron z tuńczykiem, cebulką i świeżymi pomidorami - omnomnomn...), jednak też brakuje mi odwagi, żeby korzystać z tej zasady. Pieczenie i smażenie - ok. Ale nic innego. Odkryłam dobry przepis na łososia pieczonego - marynuję go w sosie teryaki (w takich szaszetkach na jedno podanie, można je znaleźć na dziale "chińskim" w polskich marketach) i daje to radę;-)

No u nas na dziale tajskim hahah z blue dragon takie :)
Spróbuje ! Nie jadłam tak zrobionego :) i nic poza tym nie dodajesz ?

ImageUploadedByForum BabyBoom1440446423.363266.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1440446423.363266.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1440446423.363266.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 60
No u nas na dziale tajskim hahah z blue dragon takie :)
Spróbuje ! Nie jadłam tak zrobionego :) i nic poza tym nie dodajesz ?

Tak! To blue dragon! :) nic więcej. Marynuję pół dnia, a później do piekarnika. Nie próbowałam jeszcze innych smaków, bo ten teryaki jest naprawdę bardzo smaczny. Jeszcze robiłam go z kurczakiem w sałatce - makaron chiński (ten taki nitki), pomidorki koktajlowe, świeży ogórek, kurczak smażony w tej marynacie i na koniec czarny sos chili TaoTao. Ten sos w pierwszym kontakcie dziwnie smakuje, ale później będziesz go dodawać dosłownie wszędzie!;-)

Pewnie tak :) Po opakowaniu bym wiedziała:-) i właśnie z tego powodu, że kojarzę po opakowaniach, a nie nazwach zawsze muszę towarzyszyć mężowi w zakupach, bo nigdy nie zrobię kompletnej listy tego, co ma kupić;-)

Dziewczyny :eek: aż zgłodniałam..:zawstydzona/y:
PIĘKNE brzuchole!!!! Emi to Ty chudzinka totalna:)) 174 cm i 54 kg? Muszę się zmobilizować i wrócić do mojej wagi (też 54) z przed stymulacji..ale ciężko kurdę. Wciąż czuję sie "opuchnięta"
moniusia też miałam dodatkowe weryfikacje i na pierwszej była beta, progesteron i estradiol - w sumie dalej nie rozkmniłam w jakim celu ta beta na tak wczesnym etapie - ale nie przejmuj się nią jaka by nie była. Wysoka - nie musi oznaczać ciąży tylko pozostałości po Pregnylu, a niska czy zerowa - nie wyklucza ciąży bo z pewnością jest jeszcze za wcześnie. Także luuuuz :)
anika, melissa - wypoczywajcie teraz i dbajcie o siebie :)
Edanlayn - cudowne, podwójne szczęscie! :))) gratuluję
kate - kciuki za jutrzejsze widoki ;)))

SIERPIEŃ:

25: kate - spotkanie z maluszkiem :) (usg)
25: najki - wizyta przed crio (podglądnie endo)
27: Tosia32 - wizyta przed crio (podglądnie endo)
27: OlaSzy - badania kontrolne
27: Maadzia27 - wizyta kontrolna
28: moniusia - II weryfikacja
31: Bety72 - wizyta kontrolna
31: OlaSzy - wizyta kontrolna

IngaPo - konsultacja w Bocianie
Tola32, najki - criotransfer

WRZESIEŃ:

01: stacy - kontrola i kolejne słuchanie serduszka :)
01: Jessie - wizyta kontrolna i słuchanie serduszka
01: emenems - połówkowe :)
02: inga po - wizyta kontrolna (początek stymulacji)
02: sytkatynka - spotkanie z maluszkiem - połówkowe :)
04: najki - criotransfer
08: sykatynka - wizyta kontrolna
21: Edenlayn - badanie prenatalne
21: emenems - kontrola żelaza ;)

PAŹDZIERNIK:

20:
Edenlayn - wizyta u położnej

Ostatnia edycja:
Dziewczyny :eek: aż zgłodniałam..:zawstydzona/y:
PIĘKNE brzuchole!!!! Emi to Ty chudzinka totalna:)) 174 cm i 54 kg? Muszę się zmobilizować i wrócić do mojej wagi (też 54) z przed stymulacji..ale ciężko kurdę. Wciąż czuję sie "opuchnięta"
moniusia też miałam dodatkowe weryfikacje i na pierwszej była beta, progesteron i estradiol - w sumie dalej nie rozkmniłam w jakim celu ta beta na tak wczesnym etapie - ale nie przejmuj się nią jaka by nie była. Wysoka - nie musi oznaczać ciąży tylko pozostałości po Pregnylu, a niska czy zerowa - nie wyklucza ciąży bo z pewnością jest jeszcze za wcześnie. Także luuuuz :)
anika, melissa - wypoczywajcie teraz i dbajcie o siebie :)
Edanlayn - cudowne, podwójne szczęscie! :))) gratuluję
kate - kciuki za jutrzejsze widoki ;)))

SIERPIEŃ:

25: kate - spotkanie z maluszkiem :) (usg)
25: najki - wizyta przed crio (podglądnie endo)
27: Tosia32 - wizyta przed crio (podglądnie endo)
31: Bety72 - wizyta kontrolna

IngaPo - konsultacja w Bocianie
Tola32, najki - criotransfer

WRZESIEŃ:

01: stacy - kontrola i kolejne słuchanie serduszka :)
01: Jessie - wizyta kontrolna i słuchanie serduszka
02: inga po - wizyta kontrolna (początek stymulacji)
02: sytkatynka - spotkanie z maluszkiem - połówkowe :)
08: sykatynka - wizyta kontrolna
21: Edenlayn - badanie prenatalne
21: emenems - kontrola żelaza ;)

PAŹDZIERNIK:

20:
Edenlayn - wizyta u położnej

No na starcie tyle miałam potem to wiesz ... Stymulacja no i ciaza :) nie wiem jak wroce do formy ale bede sie starac !
ImageUploadedByForum BabyBoom1440448686.907107.jpg
To był ostatni dzien przed stymulacja - potem juz tylko rostam :) hahahha ale nie poddam sie bez walki po ciazy.

Mam jeszcze gina w Polsce 01.09 mozesz dopisać - polskie polowkowe :):)

OlaSzy u nas nie ma duzego wyboru firm - jak napisze mleko to jest tylko firmy Tine hahahaaah

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1440448686.907107.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1440448686.907107.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 83
reklama
emi tak zwany szczypiorek jesteś;P ja mam 170 i zanim zaczęłam stymulację ważyłam 54, teraz 56 z kawałeczkiem..i zdecydowanie nie czuję się z tym dobrze :no: Nie mogę się już doczekać brzuchola....ale tego ciążowego a nie oponki ;-)

Do góry