reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kto po in vitro?

24magda09 gratuluje kochana!!!! Super! Ten rok należy do staraczek i teraz napewno wszystko bedzie dobrze

A ja dzisiaj miałam prenatalne. Pierwszy raz w zyciu miałam prenatalne! Wszystko jest w porządku, bąbelek jest zdrowy i bardzo aktywny!! Myslalam, że nigdy w zyciu sie nie doczekam tej chwili! Gapie sie na zdjęcie i płakać mi sie chce, że spełnia sie moje marzenie!! Tak bardzo nie mogę sie doczekać, aż maluszek bedzie z nami!
Aż się poryczalam że wzruszenia ! Aniolkowa, bardzo się cieszę :)

reklama
Magda gratulacje!
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tego stresu o betę, przyrost, usg itd ☺
Jeżeli o protokoły chodzi to co klinika i pacjentka to obyczaj ☺

Hess mi w 13 tyg na prenatalnych w novum dr. Wegrzyn trafnie określił płeć. Ty tez będziesz miała w novum?

Aniolkowa.mama - a ja mam jutro prenatalne :) Widziałaś może płeć?

Hess wiem ze masz jutro. Będę trzymać kciuki!! W UK nie powiedzą płci przed 20tyg choć byś nie wiem jak prosiła. My nie bedziemy chcieli znać płci. Chcemy niespodziankę. 7 lat czekamy na dziecko, poczekam te kilka tygodni. Jest nam wszystko jedno byle było zdrowe. A pokoik i wózek bedzie unisex :biggrin2: ciuszki na początek tez, pózniej bedziemy dokupować różowe lub niebieskie :tak:

Dziewczyny pomocy dziś odebralismy badanie mojego M poniżej wynik pomozcie czy on się nadaje do in vitro

Ocena makroskopowa
Okres abstynencji 4 dni
Barwa prawidłowa
Czas uplynnienia 30 min norma< 60 min
Objętość 2.2 ml norma > = 1.5 ml
Lepkość prawidłowa
PH 8.3 norma >=7.2
Koncentracja plemników 2.9 mln/ml norma >=15mln/ml
Aglutynacja -
Ilość plemników w ejakulacie 6.4 mln norma >=39mln

Ruchliwość plemników
Ruch postępowy 45 norma > =32 %
Ruch nie postępowy 13
Ogólny % ruchliwych 58 norma >=40%
Brak ruchu 42

Morfologia plemników
Formy prawidłowe 4% norma > =4%
Uszkodzone główki 94
Uszkodzone szyjki/wstawki 59
Formy nieprawidłowe 96
Uszkodzone witki 32
Kropla cytoplazmy 2

MAR TEST IgG ( bezpośredni)
Plemniki ruchliwe z przyłączona granulka 4 [ norma < 50% - negatywny. >50% - pozytywny ]
Wynik testu negatywny

Oznaczenie il.aktywnych leukocytów ( Peroxydazo +)
Koncentracja aktywnych leukocytów 0.1 norma < 1 mln/ml
Koncentracja komórek okrągłych 0.5 norma < 5mln/ml

Może któraś z was wie czy będziemy musieli robić genetykę. Proszę pomozcie ;\

Nie jestem urologiem,ale nie ma w tych wynikach niczego co mogloby wskazywac na zle nasienie.
Co Wam lekarz powiedzial?
Skad ten pomysl z genetyka? nie ma twojej historii w naszej Grupie,czy to znaczy ,ze to pierwsze podejscie?

reklama
Do góry