reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kto po in vitro?

Monia czy on Ci sugerowal PCOS ? W AMH nie moze to lezec,bo jest ok,jajnik produkuje komorki i potem cos sie dzieje.Poczytaj o PCOS niepelnoobjawowym bo nie masz strasznie wysokiego AMH.Przychodzi mi jeszcze do glowy czy nie masz niedomogi lutealnej? Poziom LH sprawdzal?Kurna musze do pracy:sad:a tak bym chciala poglowkowac .Buziaki kochana:tak:

Ja sie akurat ubieralam z M gadal. Jak wrocilam to dzwonil do lab i opieprzal za ten blad hcv i M mi pozniej ppwiedzial,ze tak mowil.

Lh mialam badane nie raz wszystko pieknie..

buziaki kochana dzieki:*

reklama
Głównym pokarmowym źródłem witaminy D3 są tłuste morskie ryby, których spożycie w naszym kraju jest bardzo małe. Przeciętna polska dieta nie jest więc w stanie pokryć zapotrzebowania na witaminę D3. Ludzki organizm ma zdolność syntezy skórnej witaminy D3 pod wpływem promieniowania słonecznego,. Ja nie mówiłam by nie brać suplementów wcale tylko z umiarem
Ewunka, ja wiem, że w rybach jest. Tylko z rybami jemy też m.in. ołów i rtęć :(
Ja nie jestem zwoleniczka zażywania wszystkich możliwych suplementów, ale akurat co do witaminy D nie mam wątpliwości. Byłam na badaniach i mimo że jem ryby mam skrajny niedobór wit.D... U nas jest za mało słońca po prostu :D

Ja sie na tym nie znam tak jak Anne ale wiem napewno ze jeszcze nie wszystko stracone. Jajeczka przeciez sa to zawsze jest szansa ze moze sie udac i puki co narazie sie tego trzymaj kochana. Mam nadzieje ze jeszcze przed swietami dostaniesz najpiekniejszy prezent od zycia czyli dzidzie, a najlepiej dwie:tak:

Kochane parę minut przed 13 przyszla na swiat nasza Córeczka. 3020g, 48 cm, 100/100.
Z matka troche gorzej, bo byly komplikacje. Malutkiej oprocz 3 minut w salce jeszcze nie tulilam.. dopiero jutro jest ten dzien..:/ jestem mama i nie jestem.. poki co tatus bardziej sie spisal.
Ale damy rade!

I pamietajcie Kochane, ze trzeba walczyc i sie nie piddawac! Nas nic nie jest w stanie zlamac! Silne baby znas:*

Sciskam Was mocno!:*

A wiec gratulacje kochana :) I nasze dziciatka beda mialy tylko 4 dni roznicy :)

Tak, tak moje dziewczyny, Wlasnie jestem po kontrolnych badaniach w szpitalu. Niby wszystko w porzadku, brak skurczy , rozwarca, ale wzglad na moja drobna budowe ciala, wielki brzuch :p spore dzieci bo oboje ponad 5 kg, 2 cesarki wczesniej, boja sie o mnie , w dodatku widza ze juz sie mecze , w nocy spac nie moge tylko na jednym boku i po godz dretwieje, wiec pobudka i tak cale noce :( wiec zdecydowali ze....

03.03 . o 11:30 pojawia sie moje szkraby :)

Jestem nadal troche w szoku bo nie jestem jeszcze przygotowana :p Mialo byc to za ponad tydzien wiec psychicznie bylam inaczej nastawiona a teraz to juz tuz tuz ....

A wiec gratulacje kochana :) I nasze dziciatka beda mialy tylko 4 dni roznicy :)

Tak, tak moje dziewczyny, Wlasnie jestem po kontrolnych badaniach w szpitalu. Niby wszystko w porzadku, brak skurczy , rozwarca, ale wzglad na moja drobna budowe ciala, wielki brzuch :p spore dzieci bo oboje ponad 5 kg, 2 cesarki wczesniej, boja sie o mnie , w dodatku widza ze juz sie mecze , w nocy spac nie moge tylko na jednym boku i po godz dretwieje, wiec pobudka i tak cale noce :( wiec zdecydowali ze....

Jestem nadal troche w szoku bo nie jestem jeszcze przygotowana :p Mialo byc to za ponad tydzien wiec psychicznie bylam inaczej nastawiona a teraz to juz tuz tuz ....
Aż się poplakalam :) fajnie że już niedługo Maluchy będą z Tobą !! Trzymam kciuki żeby wszystko przebiegło pomyślnie i oczywiście czekamy na zdjęcia Maluchów już po tej stronie :D

Ewunka, ja wiem, że w rybach jest. Tylko z rybami jemy też m.in. ołów i rtęć :(
Ja nie jestem zwoleniczka zażywania wszystkich możliwych suplementów, ale akurat co do witaminy D nie mam wątpliwości. Byłam na badaniach i mimo że jem ryby mam skrajny niedobór wit.D... U nas jest za mało słońca po prostu :D
Łykajac falvit na przykład jeden z najtańszych podstawowych komplet witamin który ma skład
Składwitamina C (kwas askorbinowy)witamina PP (niacyna)witamina E (tokoferol)witamina B5 (kwas pantotenowy)witamina B6 (pirydoksyna)witamina B2 (ryboflawina)witamina B1 (tiamina)witamina Abeta karotenkwas foliowywitamina D3 (cholekalcyferol)witamina B12 (cyjanokobalamina)wapńcynkżelazopotasmanganmiedźjodselenmagnez do tego jeszcze myślisz ze warto brać witaminę D3 karmić dziecko piersią i dawać dziecku witaminę D3
Jak dla mnie to za dużo.
Ale to tylko moje zdanie każdy ma prawo do swojego

o kurczę , to już pojutrze :szok::biggrin2: też bym była w szoku, chociaż w sumie wiadomo że już końcówka :biggrin2:
to czekamy na dobre wieści w czwartek :tak:

moniusia życzę żeby te 7 było tak dobrej jakości, żeby wystarczyły. W sumie z własnego doświadczenia wiem, że wiele nie znaczy nic dobrego , naprodukowałam że kilka kobiet bym obdzieliła, a finalnie wyszło najgorzej w całej mojej karierze :baffled:

Wspaniale :D Aż mi łezka poleciała z Waszego szczęścia :) Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie oraz za dzieciaczki :) No i oczywiście czekamy na zdjęcia Waszych szkrabów :D

reklama
Łykajac falvit na przykład jeden z najtańszych podstawowych komplet witamin który ma skład
Składwitamina C (kwas askorbinowy)witamina PP (niacyna)witamina E (tokoferol)witamina B5 (kwas pantotenowy)witamina B6 (pirydoksyna)witamina B2 (ryboflawina)witamina B1 (tiamina)witamina Abeta karotenkwas foliowywitamina D3 (cholekalcyferol)witamina B12 (cyjanokobalamina)wapńcynkżelazopotasmanganmiedźjodselenmagnez do tego jeszcze myślisz ze warto brać witaminę D3 karmić dziecko piersią i dawać dziecku witaminę D3
Jak dla mnie to za dużo.
Ale to tylko moje zdanie każdy ma prawo do swojego

Ewunka chyba nie doczytałaś moich wpisów ze będę wapno pila a czy brać witaminę D mam się zapytać starej rury (pediatry) własnie po to żeby nie przedawkować u dziecka.

Do góry