reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cytrynka, super :) ciesze sie z Tobą.
Kaczorku , kiedyś bedzie lepiej...
ema, ile ma Twoje starsze dziecko? Poczęte naturalnie czy tak samo? Nie pamietam czy pisałaś ...

A u mnie było juz dzis prawie wszystko, ulewa, kapuśniaczek, ostre słońce i tęcza, a teraz gęsta mgła i tak przez kolejne 5 miesięcy...
1476350593-ypfmri.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Moj bąbel będzie miał 2 lata w listopadzie:) tez invitrowy cud, z pierwszego podejscia:)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
bardzo prosze o jakiekolwiek informacje od dziewczyn pracujacych za granica ,ktore przechodzily caly proces w Polsce.to dla mnie bardzo wazne.z gory dziekuje

hej dziewczyny.mieszkam w uk i bede latac na wszystkie badania i caly proces in vitro.macie moze rozeznanie ile razy mniej wiecej bede musiala byc w Polsce?ile jest tych wszystkich badan?i czy mozna zrobic pare w jeden dzien?

Oliwka, ja byłam w Pl cały sierpień i wtedy wszystko załatwiłam, akurat na sam początku dostałam okres wiec stymulację rozpoczęłam prawie od razu. U mnie tylko wakacje wchodzą w grę, bo mam dziecko w wieku szkolnym. Moim zdaniem od początku cyklu do transferu i kilka dni po , powinnaś byc blisko lekarzy. Pozbiej możesz wrócić i ewentualnie w uk zrobić beta HCG , jesli mieszkasz w Londynie to sa tu polskie labolatoria gdzie to badanie wykonują. Oczywiście przed rozpoczęciem powinnaś zrobić rożne badania , u mnie wszystko odbywało sie juz podczas stymulacji i teraz bym tego nie powtórzyła, nie powinno tak byc. Mi sie akurat udało póki co, ale w trakcie jak sie dowiadywałam rożnych rzeczy to byłam wściekła ze lekarz nie powiedział mi o tym wcześniej mimo iż sie z nim kontaktowałam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

AniaCh83 dziekuje za odpowiedz.ja juz jestem po 2 nieudanych ivf w uk.chcialam sprobowac raz jeszcze ale w Polsce tym razem.dzwonilam do invimedu i powiedzieli mi ze to realne latac na wizyty i ze maja wiele pacjentek z uk.pierwsza wizyte mam 22 w sobote w Gdyni i moze sie dowiem wiecej .musze policzyc tak mniej wiecej ile mnie to moze wyniesc bo loty nie sa tanie niestety

Ewcia, mnóstwo cennych informacji o diecie w ciąży, pielęgnacji maleństwa, szczepieniach, karmieniu, budowaniu więzi z dzieckiem już na etapie ciąży, bezpieczeństwie w ciąży i malucha. Te kobiety to kopalnia wiedzy :) Od razu po warsztatach dzwoniłam do brata, bo już u nich widzę rzeczy, które robią źle z Hanią. Taka ciekawostka np.: noworodkowi nie należy zakładać niedrapek, bo dziecko samo sobie krzywdy nie zrobi (nawet jeśli ze dwa razy się podrapie), a tylko krępujemy mu ruchy. Małych poznaje świat przez dotyk, musi mieć wolne rączki :)
Jak mu obetniesz paznokcie to sobie krzywdy nie zrobi. Jak sie urodzi z dlugimi to to jakas bzdura totalna. Jeszcze sobie oczy zadrapie ... niedrapki sa tylko w szpitalu. W domu ich nikt nie zaklada przeciez...

reklama
Do góry