reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Tak jest dobrze mowisz. Ja tez bralam leki na jej obnizenie 4 lata temu ale fatalnie sie po nich czulam wiec kolezanka poradzila mi wlasnie szalwie :)
ja tez fatalnie sie po nich czułam wiec profesor ginekologi powiedział mi ze mam je brac dopochwowo.. i nie uwierzycie nic mi nie jest :).. prolaktyba lekko spada ale uparta jest...

reklama
Zostane narazie przy tym co jest, ale jedno jest pewne, nie będę dłużej jak ten pies z podkulonym ogonem, któremu tylko mówi się co ma robić, musze w końcu wywalczyć w tych "ciężkich warunkach" większy spokój w działaniu i możliwość decydowania o tym co dalej, zamiast tylko zgadzać się na wszystko co po kolei proponują.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
ja w klinice tez miałam 4 lekarzy ciagle inny az sie wkurzyłam i powiedziałam ze chce jednego lekarza zgodzili sie mogłam sobie wybrac ktorego z czasem moja lekarka ktora mnie prowadzi zaczeła byc dziwna mało co tłumaczyła wiec poszlismy z mezem do profesoea na skarge ..odrazu ja wezwal i teraz milutka wszystko tłumaczy i pyta sie 200 razy co robimy itd. musisz zawalczyc o swoje bo inaczej człowieka traktuja jak psa..

Może spróbuj swojemu lekarzowi trochę wyolbrzymic to jak ciężko fizycznie musisz pracować albo od innego zdobyć zwolnienie? Ja już różne scenariusze przechodziłam u siebie. Jeszcze w poprzedniej pracy, gdzie fizycznie było wręcz nie do opisania, poszłam do rodzinnego i powiedziałam jaka jest sytuacja i dlaczego chorobowe potrzebuje, opieprzyl mnie ze nie może mi na cos takiego wypisać i ze on nic o tym nie wie, a l4 wystawil z jakiejś innej przyczyny ;).

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
no gdybys była z moich okolic podałabym ci adres gdzie rodzinny pyta na ile czasu chcesz zwolnienie.. ja gdy pracowalam np w biedronce poszłam do lekarza powiedziałam co i jak i tez wypisal zwolnienie ... niby na kregosłup..za to w de teraz jestem na l4 od psychologa ..trzeba sobie jakos radzic .. pieniedzy moze troche mniej ale wieksze szanse na powodzenie in vitro bez stresu ...

Właśnie tamta była moja lekarka nie. Nawet jak zapytałam to powiedziała że nie powie bo lepiej nie wiedzieć i nie robić sobie nadziei bo pęcherzyków może być dużo a mogą być puste. Wtedy się nabrałam że może tak lepiej ale myślę że zrobiła to z premedytacją żebym nie zrezygnowała w sytuacji tak niewielu pęcherzyków z procedury. Dlatego teraz nie ma takiej opcji by mi nie mówił wszystkiego.

Dziwne podejście tej lekarki. Mi na każdym usg moja pani DR mówiła ile mam komórek, jakiej są mniej więcej wielkości, pokazywała je.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Właśnie tamta była moja lekarka nie. Nawet jak zapytałam to powiedziała że nie powie bo lepiej nie wiedzieć i nie robić sobie nadziei bo pęcherzyków może być dużo a mogą być puste. Wtedy się nabrałam że może tak lepiej ale myślę że zrobiła to z premedytacją żebym nie zrezygnowała w sytuacji tak niewielu pęcherzyków z procedury. Dlatego teraz nie ma takiej opcji by mi nie mówił wszystkiego.
To bardzo dziwne, ja na karcie stymulacji miałam wypisane ile w prawy i ile w lewym i ile każdy mm ma. Wielka tajemnice robią z tego ile ktoś ma pęcherzyków.

Do góry