reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

A jak się zakończyła historia tej koleżanki?
Myślę,że źle;( nie mam z nia kontaktu bezpośredniego, ona mieszka w innej miejscowosci, ale w ferie zimowe dodawała zdjecia na fb jak z synem jeździła na nartach.. To chyba się nie udało . Choć w szpitalu mi mówiła,że jak oni podejmą jakas decyzję to ona i tak najpierw pojedzie do Szczecina na jakieś badania za ponad 3 tys aby się upewnić czy dziecko nie ma żadnej wady.. jej siostra tak zrobiła. Lekarz u nas jej powiedział, ze widzi na usg ,ze dziecko z bardzo dużymi wadami, bez karku i z brakami w kręgosłupie. Dal jej skierowanie do szpitala na usunięcie. Pojechała na te badania i dziecko całkowicie zdrowe.

reklama
@Waleczna36 poczytaj sobie mamaginekolog - dzieki niej duzo zrozumialam bo ona wszystko dokladnie opisuje jakie jest ryzyko i jakie sznase... Ale dzisiaj to juz sobie moze odpusc i ciesz sie swietami ;)

Poczytam w chwili wolnej, ale przez te ostatnie dni tyle miałam stresu ze ja nawet nie robię świat, kilka potrać żeby było co skubać i tyle. Nie miałam ochoty nic robić a teraz jest za późno więc mam święta pół na pół 😊

Nie koniecznie. Moja beta 13 w 5dpt nawet test ciazowy blady ale pozytywny i ciaza biochemiczna.
Moja beta w 6dpt była 46 czyli 5dpt tez mogła być.. i możemy sobie tak mówić... Ogółem jeżeli beta się pojawi 5dpt to rewelacja. Nie jest to normą i bywa tez ze bety nie ma 6 dpt a pojawia się w 7-8dpt. Nie chce, żeby koleżanka nastawiła się ze musi być już 5dpt. Brak w 5 dpt jeszcze nic nie przesądza....Ja nie powiedziałam, ze to się nie zdarza. Napisałam, ze rzadko. 3mam kciuki, żeby była nawet 4dpt! :-)

Moja beta w 6dpt była 46 czyli 5dpt tez mogła być.. i możemy sobie tak mówić... Ogółem jeżeli beta się pojawi 5dpt to rewelacja. Nie jest to normą i bywa tez ze bety nie ma 6 dpt a pojawia się w 7-8dpt. Nie chce, żeby koleżanka nastawiła się ze musi być już 5dpt. Brak w 5 dpt jeszcze nic nie przesądza....Ja nie powiedziałam, ze to się nie zdarza. Napisałam, ze rzadko. 3mam kciuki, żeby była nawet 4dpt! :-)
No wlasnie o tym pisze ze w 5 dpt beta nie wiele powie. Ja tez trzymam kciuki ale na tak wczesnym etapie wszystko jest mozliwe. Jednak wedlug mnie i mojego lekarza jesli w 6dpt blastocysty beta 0 to raczej nie pwinno sie miec wiekszych nadzieji...

Poczytam w chwili wolnej, ale przez te ostatnie dni tyle miałam stresu ze ja nawet nie robię świat, kilka potrać żeby było co skubać i tyle. Nie miałam ochoty nic robić a teraz jest za późno więc mam święta pół na pół 😊
tym sie nie martw ja mam zurek z butelki, kielbase biala, wlsanie robie salatke i mieso w lodowce na obiad, ze slodkosci cukierki i babke i wino ;) Jajka ugotuje zjemy z chrzanem. Zrobie koszyczek wielkanocny i to cale swieta. Przynajmnie jedzenie mi sie nie zmarnuje no i kluski slaskie pomrozone i szynke peklowana zrobilam kilka dni wczesniej ;) Bedziemy we dwujke nie ma sensu dla mnie wiecej jedzenia robic ;)

Mówisz i masz [emoji8]
Ja robię z gotowej masy makowej. I mam fioła na punkcie twarogów - z biedry nie kupuję [emoji849]. W Lewiatanie jest dobry twaróg Julika
Fredka jutro robię placka z Twojego przepisu i właśnie Cię miałam pytać jak Ty ten mak zaparzasz i robisz a dopiero teraz przeczytałam że robisz z gotowej masy 😳 to będę zdana sama na siebie. Ja jestem taka noga z pieczenia, że tylko sernik potrafiłam zrobić. Zobaczymy 🤷 i zabij mnie ale o wynikach w Łodzi sobie przypomniałam już w drodze powrotnej do domu 😭 teraz znów będę powtarzać te badania po raz ostatni- może będę prosić te kobiety niech mi wysla te wyniki.

reklama
No wlasnie o tym pisze ze w 5 dpt beta nie wiele powie. Ja tez trzymam kciuki ale na tak wczesnym etapie wszystko jest mozliwe. Jednak wedlug mnie i mojego lekarza jesli w 6dpt blastocysty beta 0 to raczej nie pwinno sie miec wiekszych nadzieji...
Chociaż to nie jest takie proste, masz racje to nie jest pewniak. Ogółem mówimy o statystykach i jeżeli mamy blastocyste 6AA i bety nie ma w 6dpt to kiepsko. Ale jak jej nie ma 6dpt a była to morula/ wczesna blastocysta to szansa nadal jest. Dlatego odstawiamy leki po 10dpt gdy beta 0. Zły podział zarodka może być na każdym etapie i nigdy nie mamy 100% gwarancji. U mnie podano morule w 5 dobie beta była 9 w 6dpt to jak 5dpt bo zarodek był o jeden dzien do tylu. I tez biochemiczna. No, ale rokowało świetnie do 10dpt :-) taki mały ocaleniec był...:-) na 15 komórek odmrozilo się tylko 2 i był tylko jeden zarodek... Te przyrosty i inne loty to tylko rokowania. Były sytuacje gdy beta naprawdę wariowała a dzieci się rodziły. Wariowała w granicach rozsądku...

Do góry