reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dani
strasznie mi przykro, miało być inaczej :-(

Myszka4310
a jakie uszkodzenie chromatyny miał Twój M i gdzie podchodziliście jeśli można wiedzieć i czy z ISCI czy z IMSI ? Pytam bo mój M też ma uszkodzoną chromatyne i prawdopodobnie czeka nas IMSI z nasieniem mieszanym i zastanawiam się jak wygląda taki transfer z nasieniem mieszanym, kto decyduje jakie zarodki podać itd. Jeśli to nie problem a mogłabyś napisać coś więcej to będę wdzięczna. My leczymy się w Invimedzie.
pozdrawiam :-)

Królik my podchodzilismy w invimedzie w gdyni, wczesniej w invikcie w gdańsku ICIS
mąż robil defragmentacje nasienia i wyszla bardzo zle, tylko 8 procent plemników ma prawidłowa fragmentacje dna ( a ogolnie plemnikow jest bardzo mało ok 1-2 mln z czego okolo 80 procent martwych) badania genetyczne nie wykazaly zadnych uszkodzen chromatyn. moj m ma zaburzona spermatogeneze, ma bardzo wysokie fsh.
jezeli chodzi o sam zabieg to 5 jajeczek polaczylismy z nasieniem m,. a 5 jajeczek z nasieniem dawcy. chcielismy pol na pol, reszta zajal sie embriolog, to on decydowal jakiej jakosci jajka polaczyc z plemnikiem meza a jakie z dawcą

krolik to my zdecydowalismy sie na transfer 2 zarodkow z nasienia meza, mimo ze lekarz proponowal zarodki mieszane 1 z nasieniem meza a 2 z nasieniem dawcy.

ja jestem zalamana dzisiaj robiłam test, negatywny. poleciałam na bete ale wynik dopiero jutro ok 10.
dzwoniłam do kliniki zostały 2 mrozaki z dawcą. tak jak sie obawialismy zarodki z meza nasienia przestaly sie dzielic. pewnie tak samo było z zarodkami trasnsferowanymi :( wszystko przez złą fragmentacje nasienia :(
dzisiaj juz sobie popłakałam że my nic nie jestesmy w stanie zrobić zeby zwiększyc szanse, nic...trzeba liczyć na cud...a sil juz brakuje :(

Kochana, wrzuć ten test do kosza i jak najszybciej o nim zapomnij!!!!u nas też ogromny problem z nasieniem, jedna z klinik do której chodziliśmy powiedziała, że nie mamy się co łudzić i wydawać kasy na ICSI tylko od razu mamy korzystać z banku, bo w inny sposób nie mamy szans zostać rodzicami. Ale ja, niepoprawna optymistka zmieniłam klinikę i tam trafiliśmy na super doktora, który zlecił leczenie, później kazał co 2 tyg oddawac nasienie do mrożenia, żeby coś uzbierac do zapłodnienia.
Ciężko mi było uwierzyć że się uda, ale dla męża, żeby się nie załamał byłam pewna że się uda. W 11 dpt zrobiłam test, i cały mój optymizm prysł, jedna wielka czerwona krecha, oznaczająca że się nie udało!!! W 12dpt zrobiłam betę i okazało sie, że jednak testy kłamią!!!! Spójrz na moją sygnaturkę i uwierz, że to jeszcze nie koniec!!!! Trzymam mocno kciukaski za Ciebie żeby było tak jak u nas!!!

danii, kochana, trzymaj się i nie trać nadziei, trzymam za Ciebie kciuki...
myszka za Ciebie też, ten cud się wydarzy, kiedy nie będziesz się spodziewać...

Mój cud ma sześć lat i mocno wierzę w następny... Mimo kiepskiej reakcji na stymulację, mimo sugestii lekarzy, żeby zbierać jajeczka, ja i tak wierzę. Dziś mam transfer i nie mogę sobie znaleźć miejsca. Wczoraj miałam tel z laboratorium, że oba zarodki mają się dobrze, dziś będę miała podany jeden, ten silniejszy. No i zobaczymy...

upsa, jeśli możesz, poproś o punkcję w znieczuleniu ogólnym. Ja też się strasznie tego bałam, ale zniosłam wszystko bardzo dobrze, dużo lepiej, niż oczekiwałam.

reklama
dani strasznie mi przykro głowa do góry , następnym razem napewno sie uda. Ja jutro mam puncję ale niczego sobie nie obiecuję bo pęcheżyków mam tylko 6 ale ani jeden nie osiągnął odpowiedniej wielkości mają od 15 do 19 a estradiol zaczął spadać wiec pewnie znowu nic z tego.

Do góry